Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Padėti vairuotojams išjudinti žiemą streikuojančius automobilius sutinka ne visos taksi kompanijos

Pirmosios naktys, kai temperatūra krenta žemiau nulio, sudaro problemų žiemos sezonui savo automobilių neparuošusiems vairuotojams. Dalis jų linkę kreiptis pagalbos į taksi kompanijas, tačiau ne visos įmonės linkę teikti pagalbą užvedant automobilius.
Taksi
Taksi / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Pagalba Taksi

Kaip 15min.lt aiškino taksi paslaugų teikėjų asociacijos ir „Standart taksi“ vadovas Ričardas Kriukovas, tokių paslaugų teikimas yra ne taksi kompanijų sfera. Anot jo, tai yra techninės pagalbos tarnybų darbas. Naudingas tokiu atveju yra kasko draudimas su numatytomis papildomomis paslaugomis.

Problemos dėl pajamavimo

R.Kriukovo teigimu, gatvėje sustabdytas atsitiktinis taksistas gali padėti vairuotojui užvesti automobilį, tačiau sistemingas paslaugos teikimas, kaip ir įkainiai, nėra numatyta. Problematiškas, anot pašnekovo, yra ir paslaugos pajamavimas.

„Taksometras tokiu atveju netenka prasmės, todėl reikėtų teikti kitą paslaugą ir nežinia pagal ką pajamuoti tuos pinigus. Teisiškai ši paslauga mūsų veikloje niekur nedeklaruota“, – kalbėjo „Standart taksi“ vadovas.

Teisiškai tokia paslauga mūsų veikloje niekur nedeklaruota.

Taksi įmonių darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Gediminas Sabaitis pažymėjo, kad kai kuriuose skaitliukuose gali būti įtrauktas specialus tarifas „paslauga“. Čekis mušamas vieną kartą įrašant norimą sumą. Anot pašnekovo, išsikviesti taksi pagalbą įmanoma, tačiau tokias paslaugas teikia ne visos kompanijos.

Paslaugas teikia ne visos įmonės

„Kiek aš žinau, kainos už tempimą siekia nuo 20 iki 40 Lt, bet tas uždarbis nėra labai juntamas. Visų pirma, tempti mašiną slidžiu keliu yra pavojinga. Yra ir paslauga, kai automobilis užvedamas su laidais. Ji teikiama dažniau. Tarifai – panašūs“, – informacija dalinosi G.Sabaitis.

Padėti vairuotojams užvesti automobilius – techninės pagalbos tarnybų užduotis. Tokios nuomonės laikosi, sostinės taksi vežėjų asociacijos vadovas Romualdas Bieliauskas. Anot jo, taksi kompanijų teikiamos paslaugos – tik keleivių vežimas lengvaisiais automobiliais.

Kenkia taksi automobiliams

Kito automobilio tempimas ar užvedimas naudojantis laidais kenksmingas pačiai technikai.

R.Bieliauskas atkreipė dėmesį į tai, kad kito automobilio tempimas ar užvedimas naudojantis laidais, visų pirma, kenksmingas pačiai technikai. „Na, kam gadinti sankabą. Vis tiek žmonės mokėti nenori. Yra įmonės, kurios teikia techninę pagalbą kelyje. Tegul su jomis vairuotojai ir sprendžia tokius klausimus“, – kalbėjo jis.

Sostinės taksi vežėjų asociacijos vadovas pagalbos vairuotojams taip pat patarė kreiptis į draugus. Net jei automobilis neužsiveda ankstyvą rytą. „Galbūt kitą kartą tas pats draugas kreipsis į jus. Kaip sakė Dievas – reikia dalintis, padėti vienas kitam“, – samprotavo R.Bieliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius