-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 03

Brangiu elektromobiliu „Nissan Leaf“ Susisiekimo ministerijos darbuotojai važinėsis tik po Vilnių ir jo apylinkes

Susisiekimo ministerijos, neseniai įsigijusios elektromobilį „Nissan Leaf“, atstovai teigia, kad jis bus naudojamas važinėti po sostinę ir jos apylinkes, nes elektromobilių įkrovimo stotelių šalyje nėra daug.
„Nissan Leaf“
„Nissan Leaf“ / (nuotr. „Nissan“)

Tačiau toli važiuoti įkrauti 137 tūkst. Lt vertės automobilį neteks – elektromobilių įkrovimo rozetė yra įrengta Susisiekimo ministerijos kieme.

Ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys 15min.lt teigė, kad įkrovimo punktas nebuvo įrengtas būtent šiam automobiliui, institucijos kieme jis atsirado anksčiau. „Jis buvo įrengtas kaip pavyzdys, kad mes skatiname elektromobilių plėtrą Lietuvoje“, – pridūrė jis.

Pilnai įkrautas elektromobilis rieda apie 200 kilometrų, o įkrovimo taškų nėra daug.

Vilniuje šiuo metu yra dvi elektromobilių įkrovimo stotelės – „Fakto“ autocentro kieme ir prie Energetikos muziejaus. Į Susisiekimo ministerijos kiemą, taip pat ir į stovėjimo aikštelę prie prekybos centro „Ozas“ ir keliose kitose vietose yra išvestos paprastos rozetės.

R.Slapšys pabrėžė, kad elektromobilis skirtas ne vien ministrui – juo važinės visi Susisiekimo ministerijos darbuotojai.

„Jis skirtas bendram naudojimui – darbuotojų pavežimui į įvairiausius renginius ir susitikimus Vilniaus mieste bei apylinkėse. Prieš vykstant kur nors toliau, bus įvertinta, ar automobilis neišsikraus iki artimiausio įkrovimo punkto.  Mes labai skatiname elektromobilių plėtrą Lietuvoje ir tą skatinimą mes demonstruojame patys įsigydami tokio tipo automobilį“, – aiškino ministerijos atstovas.

Baterijos įkrovimas – 10-12 valandų

Birželį 15min.lt paklaustas, ar galima su „Nissan Leaf“ nuvažiuoti į Vilniaus į Palangą, „Nissan Nordic Europe“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys atsakė klausimu: „Ar važiuotumėt tą atstumą benzininiu automobiliu, jei žinotumėt, kad Palangoje nėra benzino kolonėlės?“

Jis pridūrė, kad tai miestui skirtas automobilis. Jo baterijos įkrovimas laidu iš paprastos rozetės užtrunka 10-12 valandų.

Liepos pabaigoje Lietuvoje buvo įregistruoti trys „Nissan Leaf“ elektromobiliai.

„Nissan Leaf“ geriausiai perkamas JAV – čia jų įregistruota apie 30 tūkst., Japonijos gatvėmis rieda 28 tūkst. tokių elektromobilių, Europoje – 12 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius