Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 09 27

„Scania“ sėkmingai tobulina elektra varomą sunkvežimį

Vilkikų gamintojas „Scania“, kartu su „Siemens“ sėkmingai tobulina elektra varomą vilkiką. Ši transporto priemonė elektrą turėtų gauti iš laidų esančių virš kelio ir primena tramvajų ar elektrinį traukinį. Bendradarbiaujant šioms dviem didelėms kompanijoms, tikėtina, kad sėkmingo projekto vystymo atveju, Švedija taps pirmąja pasaulyje šalyje, kurios sunkusis komercinis transportas bus varomas elektra.
Elektra varomas „Scania“ sunkvežimis
Elektra varomas „Scania“ sunkvežimis / („Scania“ nuotr.)

Jau artimiausiu metu bus paruoštas pirmasis toks „Scania“ sunkvežimis, kuris atliks gausybę tęstų specialiose trasose.

„Scania“ atstovai neplanuoja atsisakyti tradicinių degalų, tačiau teigia, kad elektra varomi sunkvežimiai būtų itin naudingi vežant krovinius reguliariais maršrutais. Elektros linijos galėtų būti nutiestos nuo uostų ar traukinių stočių iki gamyklų ar kitų nuolatos krovinius gaunančių objektų.

Švedai net neabejoja, kad toks transportas bus pigesnis už dyzelinį, o svarbiausia bus atsisakyta priklausomybės nuo iškastinio kuro.

Naujajame vilkike išlieka ir dyzelinis variklis, kuris bus naudojamas, kuomet nebus galimybės dirbti elektriniam varikliui.

Testų metu bus bandoma nustatyti kiek efektyvi yra naujoji technologija. Naujųjų „Scania“ „ūsų“ privalumas – norint prisijungti prie elektros laidų, nereikės sustoti. Tai bus galima daryti ir važiuojant.

Sistema, leidžianti naudoti elektros energiją, laikui bėgant turėtų būti sumažinta iki minimumo ir neužimti daug vietos bei nesudaryti didelio papildomo svorio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius