Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 16

„Tesla“ pasiruošė „Model S“ gamybai

„Tesla“ kompanija išplatino pirmąsias oficialias „Model S“ sedano nuotraukas iki jo gamybos pradžios likus daugiau nei metams. Tai bus antrasis kompanijos automobilis, tačiau planuose – dar du įdomūs modeliai.
„Tesla Model S“ – galutinis variantas
„Tesla Model S“ – galutinis variantas / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Tesla, Inc.

Šis prabangus elektra varomas sedanas bus parduodamas trijų skirtingų įrangos lygių. Tačiau skirsis ne tik vidaus įranga, skirsis ir techninė dalis. Pigiausia, 137 tūkst. lt JAV kainuosiantis variantas turės baterijas, su kuriomis bus galima įveikti 256 km kelią vienu krovimu. Už 161 tūkst. lt „Tesla“ siūlys kiek geriau įrengtą „Model S“ su didesnėmis baterijomis galinčiomis įveikti 368 km distanciją. Tai optimalus pasirinkimas. Ši ir pigesnė modifikacijos prekyboje pasirodys 2012 metų pabaigoje.

O pirmasis „Model S“ pasieksiantis pirkėjus bus pačios geriausios įrangos, su didžiausiais akumuliatoriais. Jau 2012 metų viduryje sumokėję 186 tūkst. gausite gausiai sukomplektuotą automobilį, galintį įveikti visus 480 km vienu baterijų įkrovimu.

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas sako, kad iš „Toyota“ įsigytoje gamykloje Frymonte, Kalifornijos valstijoje jie pagamins nuo 5000 iki 7000 automobilių jau 2012. O gamybai įsibėgėjus tikimasi gamybos apsisukimus padidinti iki 20 tūkst. naujų „Model S“ automobilių per metus.

Kalbėdamas su kompanijos akcininkais, „Tesla“ vadovas Muskas atskleidė, kad kompanija jau 2013 metais planuoja pristatyti ant tos pačios kaip ir „Model S“ platformos kuriamą padidinto pravažumo „Model X“. Vėliau, kai nuo „Tesla“ konvejerių riedės ir „Model S“ ir „Model X“, kompanija susitelks dar vieno, mažesnio už kitus modelio kūrimą. Šis automobilis, dar neaiškiu pavadinimu, bus kompaktiškesnis – panašaus į 3-os klasės BMW dydžio. Taip pat amerikiečiai pristatys ir antrąją pirmo savo automobilio „Roadster“ kartą. Šį sykį tai nebus „Lotus“ automobilio elektrinė versija – tai bus išimtinai „Tesla“ kūrinys.

Kompanijos vadovas pasidžiaugė, kad jau sulaukė 4600 užsakymų naujajam sedanui – tai reiškia, kad beveik visi pirmiems metams suplanuoti pagaminti „Model S“ jau yra parduoti. Geras startas, „Tesla“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius