Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 06

Vilniuje rengiama velykinė mugė beglobių gyvūnų organizacijoms paremti

Gyvūnų prieglaudų ir organizacijų kasdienybė – apleisti, išmesti, neretai – ir smarkiai sužaloti beglobiai gyvūnai, kuriems būtina pagalba ir saugus prieglobstis.
Šuo ir katė
Šuo ir katė / Shutterstock nuotr.

Daugeliui beglobiais besirūpinančių savanorių pavasaris yra tikras darbymetis. Daugėja pagalbos prašymų, daugėja išduotų ar tiesiog nereikalingų širdučių, o globotinių skaičius – auga jau ne aritmetine, o geometrine progresija.

Tokiu sunkiu metu renginiai padeda ne tik surinkti lėšų beglobių gyvūnų priežiūrai ir būtinoms procedūroms, bet yra puiki proga susipažinti, pabendrauti, papasakoti apie savo misiją, ateities planus, o lankytojai ir svečiai leidžia mums suprasti, kad savo nelengvame kelyje esame ne vieni ir kartu iš tiesų galime daugiau.

Kviečiame apsilankyti velykinėje mugėje

Tai jau tradicija tapęs renginys, į kurį beglobių gyvūnų prieglaudos ir organizacijos kviečia užsukti visus, norinčius paremti namų neturinčius gyvūnus. Mugėje dalyvaus Vilniaus ir kitų miestų prieglaudos, kurios prekiaus įvairiausiais – suaukotais, rėmėjų padovanotais ar pačių savanorių sukurtais rankdarbiais, suvenyrais, Velykoms skirtomis smulkmenomis, namų dekoro detalėmis, taip pat knygomis, gardumynais žmonėms ir skanėstais gyvūnams.

Taip pat bus galima išgirsti apie beglobių gyvūnų organizacijų veiklą, susipažinti su savanoriais, kurie dalysis gera nuotaika ir laimingomis globotinių istorijomis.

Viena renginio organizatorių, „Naminukų“ prieglaudos vadovė Goda sako: „Stengiamės nepraleisti nė vieno tradicinio beglobiams gyvūnams skirto renginio. Šie renginiai – puiki proga susitikti su naujais buvusių globotinių šeimininkais, pasidalyti savo laimėjimais, nubraukti ne liūdesio, o džiaugsmo ašarą dėl tų globotinių, kuriems galėjome padėti, kuriuos pasisekė ne tik išgydyti, bet ir rasti jiems naujus, gerus namus.“

„Džiaugiamės, kad atsiranda vis daugiau geros širdies ir dosnių žmonių, kurie ne tik seka mūsų organizacijos veiklą ir globotinių istorijas, bet ir apsilanko renginiuose, nori gyvai susipažinti, domisi, kaip galėtų prisidėti, prisijungti prie komandos. Iš tiesų renginiai dažniausiai leidžia pajusti, kad palaikančiųjų yra daugiau, nei gali įsivaizduoti.

Renginyje stengiamės sukurti džiugią nuotaiką ir lankytojai tikrai tai jaučia! Atrodo, kad ir pats per renginį „įsikrauni“ gerų emocijų, pozityvo ir judėti į priekį nelengvoje kasdienėje veikloje tampa gerokai lengviau“, – pasakoja viena renginio organizatorių, VšĮ „DogSpotas“ vadovė Indrė Pileckienė.

VšĮ „Vyšnių sodas“ vadovė Monika Mužaitė taip pat dalijasi savo įžvalgomis: „Velykinėje mugėje su organizacija „Vyšnių sodas“ dalyvaujame pirmą kartą, todėl tikimės mus palaikančių svečių. Norime papasakoti apie tai, kuo šiandien gyvename ir su kokiomis beglobių katinėlių problemomis kovojame. Tikiu, kad šis renginys sujungia ne tik skirtingus žmones, skirtingas prieglaudas, bet ir turėtų pritraukti geros valios, gyvūnus mylinčių ir nuoširdžių lankytojų.“

Organizatorių nuotr. /Vilniuje rengiama velykinė mugė, beglobių gyvūnų organizacijoms paremti
Organizatorių nuotr. /Vilniuje rengiama velykinė mugė, beglobių gyvūnų organizacijoms paremti

Visos per renginį surinktos lėšos bus skirtos beglobiams gyvūnams gelbėti (gydyti, vaistams, pašarams ir globos priemonėms įsigyti). Visi norintys taip pat galės atnešti ir dovanų organizacijų globojamiems gyvūnams. Jiems visada reikia maisto, paklotėlių, žaislų.

Renginio dalyviai: „Naminukai“, „Keturkojis draugas“, „Tautmilės globa“, „Priglausk“, „Dogspotas“, „Penkta koja“, „Beglobių gyvūnų paramos fondas „Drauge“, „SOS gyvūnai“, „Lesė“, „Vyšnių sodas“.

Visų laukiama Užupio meno inkubatoriuje (Užupio 2A, Vilnius) balandžio 9 d. 11–19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius