-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailiname antakius

Antakių forma ir spalva ypač akivaizdžiai pakeičia išvaizdą, netgi veido išraišką, todėl juos reikėtų koreguoti itin kruopščiai. Dėl netinkamų korekcijų, jie gali tapti pasišiaušę ir negražūs arba netgi ir visai nebeataugti.
Antakių dailinimas
Antakių dailinimas / Shutterstock nuotr.

Formavimo priemonės

  • ♦ Antakių forma ir proporcijos yra tvarkomos pincetu, pieštuku ir antakių dažais.
  • ♦ Nereikalingus plaukelius rekomenduojama išpešti pincetu plaukelių augimo kryptimi. Skusti jų nereikėtų, nes gali negražiai ataugti.
  • ♦ Plaukelius pincetu šalinkite taip: viena ranka patempkite odą, o kita paplaukiui išpešiokite. Būkite atsargi ir negnaibykite odos, nes toje vietoje gali ištrykšti kraujas ir atsirasti pigmentinė dėmelė.
  • ♦ Suteikusi antakiams reikiamą formą, galite juos dažyti. Dažais braukite tik per antakių plaukelius, neliesdama odos, antraip antakiai atrodys sunkūs, o veidas – niūresnis.
  • ♦ Jei antakiai reti, geriausia juos ryškinti antakių pieštuku, prieš tai suteikus reikiamą formą.
  • ♦ Kai kurių moterų antakiai būna itin vešlūs arba sunkiai priglundantys. Norint koreguoti tokius antakius, verta įsigyti bespalvės antakių formavimo želė.
  • ♦ Neklusniems, kietiems plaukeliams šukuoti galima naudoti šepetėlį, papurkštą plaukų laku. Kad antakiai būtų tvarkingi ir gražūs, galite pries naktį juos patepti ir suglostyti šlakeliu aliejaus.
  • ♦ Jei jūsų antakių plaukeliai labai menki, silpni, norėdama sustiprinti jų šaknis, kasdien pašukuokite antakius specialiu šepetėliu.
  • ♦ Jei pernelyg juos išpešiojote ir matote, kad sunku atauginti, galbūt pravers ši liaudiška priemonė: kas vakarą patepkite trupučiu ricinos aliejaus ar vitaminu E.

 

Tinkama forma

Antakių forma būna nulemta iš prigimties, taigi radikaliai natūraliais būdais jos nepakeisi. Tačiau mažumėlę pakoreguoti galima. Koreguodama antakius, turėtumėte atsižvelgti į veido formą ir amžių. Puslankio formos antakiai prideda šiek tiek metų. Taip yra dėl to, kad žemėjantis išorinis antakio kampas optiškai tarsi nuleidžia veido kontūrus žemyn, panašiai kaip ir veidą senėjant veikianti gravitacija. Dėl to vyresnio amžiaus moterims kartais tinka netgi truputėlį trumpesni antakiai, nei jie turėtų būti pagal natūralią prigimtį. Ne mažiau svarbi ir antakių spalva. Ryškiu juodumu akį rėžiantys antakiai įrėmina akis ir išryškina visas nepageidaujamas raukšles. Bėgant metams, akys dažnai praranda natūralų spindesį: akių rainelė tampa dulsvesnė, baltymas – gelsvas. Taigi ir antakiai turėtų būti šviesesni. Akys dėl to atrodys gyvesnės, o raukšlės – mažiau pastebimos.

Jei ruošiatės keisti antakių formą, turėtumėte atkreipti dėmesį į štai ką:

  • ♦ Tiesūs, lygūs antakiai tarsi spaudžia akis, siaurina jas, o tai mažai kam tinka.
  • ♦ Ilgi, su nuleistais galiukais antakiai labiau tinka veidui, kurio apatinė dalis platesnė.
  • ♦ Trumpi antakiai su šiek tiek pakeltais galiukais pailgina apvalų veidą.
  • ♦ Puslankio formos antakiai netinka plačiam ar su išsišovusiais žandikauliais veidui.
  • ♦ Jei viršutinė veido dalis siauresnė, nei apatinė, tai antakius trumpinti reikėtų iš nosies pusės.
  • ♦ Jei skruostikauliai platūs, o apatinė veido dalis siaura, tai trumpinti antakius reikėtų nuo smilkinių pusės. Tai optiškai siaurina viršutinę veido dalį.

P. S. Jei antakių formą norite pakeisti gana drastiškai, būtų geriausia pačiai namie neeksperimentuoti, o pasikonsultuoti su profesionalia kosmetologe. Netinkamai išpečiojus antakius, klaidas užmaskuoti paskui būna labai sunku, kartais netgi beveik neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius