-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priežastys, dėl ko sausėja ir šiurkštėja rankų oda: ką daryti?

Rankos yra viena judriausių kūno vietų – jos lyg barbės devyndarbės. Rūpinamės savo veido, kūno oda, plaukais, bet rankas dažnai pamirštame. O juk viską darome jomis ir net nesusimąstome, kas iš tiesų kenkia rankų odai, lemia jos sausumą ir šiurkštumą.
Rankos
Rankos / Fotolia nuotr.

Tos priežastys labai paprastos – kasdien su jomis susiduriame ir, net jei žinome, kaip tai kenkia odai, toliau laikomės senų įpročių. Pateikiame devynis itin paprastus rankų priežiūros būdus, kurių, norint džiaugtis švelniomis rankomis, dera pradėti laikytis jau šiandien.

Pakeiskite muilą. Vietoj įprasto muilo, kuris sausina odą, patariama rinktis aliejinio pagrindo ar turintį glicerino.

Nenaudokite džiovintuvo. Karštas oras sausina odą, tad nusiplovus rankas geriau švelniai nusausinti jas medvilniniu ar popieriniu rankšluosčiu nei kišti po džiovintuvu.

Vida Press nuotr./Medvilninis rankšluostis
Vida Press nuotr./Medvilninis rankšluostis

Mūvėkite pirštines

  • Tvarkydamiesi. Tvarkantis namuose ar sode patariama mūvėti medvilnines pirštines – taip apsaugosite rankų odą nuo aplinkos ir visų liečiamų medžiagų poveikio. Sąlytis su jais lemia odos sausumą ir šiurkštumą.
  • Sportuodami. Jei vaikštote į sporto salę, ypač, jei kilnojate svarmenis, geriausia su savimi pasiimti ir specialias pirštines. Jos padės išvengti kietų nuospaudų, kurių padarinys – šiurkšti oda.
  • Miegodami. To nebūtina daryti kiekvieną naktį, bet kartą kitą per savaitę palepinkite rankas šiltų aliejų vonele (tinka alyvuogių, sezamų, migdolų ir kt.), po jos švelniai nusausinkite ir apsimaukite medvilnines pirštines. Su jomis ir miegokite. Ryte rankų oda bus švelni ir minkšta.

Šveiskite rankų odą. Bent kartą per savaitę nušveiskite rankų odą – panaikinsite negyvas odos ląsteles. Jei pritingite pasigaminti vieną ar kitą šveitiklį, yra ir itin paprastų būdų rankoms šveisti. Tai galite daryti tiesiog plaudami indus: užberkite cukraus arba rupios druskos (tam puikiai tinka ir kavos tirščiai) ir patrinkite. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu, nusausinkite ir patepkite maitinamuoju kremu arba natūraliu aliejumi.

Vida Press nuotr./Rankų šveitiklis
Vida Press nuotr./Rankų šveitiklis

Vartokite vitaminų. Galima naudoti daug išorinių priemonių, kurios gerina odos būklę, galima nedaryti to, kas kenkia odai. Tačiau vienas pagrindinių veiksnių yra mūsų organizmas – odai taip pat reikalingi vitaminai. Tad rinkdamiesi kasdienį maistą atkreipkite dėmesį į tai, ką valgote, ir rinkitės maistą, kuriame gausu vitaminų ir maistinių medžiagų. Tai lemia ir rankų odos išvaizdą.

Gerkite daug vandens. Taip, kad ir kiek kartų tai girdėjote, tai tiesa – vanduo būtinas mums kaip oras. Vartodami pakankamai gryno vandens drėkinsite savo odą iš vidaus. Geriau ir gražiau atrodys ne tik rankos, bet ir veidas.

Masažuokite rankas. Visi per dieną galime surasti dešimt minučių, kai sėdime ir skaitome, žiūrime televizorių arba tiesiog nieko nedarome rankomis. Taigi tas dešimt minučių išnaudokite rankų masažui. Pamasažuokite pirštus, delnus – tai pagerins kraujo cirkuliaciją.

Drėkinkite odą. Vanduo sausina odą. Tad kiekvieną kartą nusiplovus rankas, ypač jei jaučiate, kad tapo sausos, traukia odą, reikėtų patepti drėkinamuoju (jei būnate patalpoje) ar maitinamuoju (jei ruošiatės į lauką) kremu.

Naudokite apsauginį kremą. Žiemą saugokite rankas nuo žvarbaus oro ir vėjo – naudokite apsauginį kremą nuo šalčio ar tiesiog maitinamąjį rankų kremą. Vasarą, kai tepate veido ar kūno odą apsauginiu kremu nuo UV saulės spindulių, nepamirškite juo patepti ir rankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius