Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsargiai – jus gali stebėti: kaip atskirti, ar viešbučio kambaryje nėra dvipusio veidrodžio?

Norėtųsi tikėti, kad kur nors poilsiaudami viešbučio kambaryje galime mėgautis visišku privatumu. Visgi pastaruoju metu gausėja siaubo istorijų, kaip turistus kažkas įžūliai šnipinėjo per dvipusį veidrodį. Atsižvelgdami į tai, specialistai ragina vos atvykus į nakvynės vietą veidrodžius iš karto patikrinti ir dalijasi būdais, kaip tą padaryti.
Mergina viešbutyje
Mergina viešbutyje / 123rf.com

Kaip rašo dienraštis „Daily Star“, siekiant išsiaiškintų, ar veidrodis yra dvipusis, ar ne, stiklo ir veidrodžių ekspertai ragina poilsiautojus atlikti vadinamąjį nago testą. Taip pat galima į veidrodžio paviršių pašviesti žibintuvėliu arba jį pabarškinti.

„Mintis, kad kažkas naudoja veidrodį tam, jog šnipinėtų svečius, švelniai tariant, kelia nerimą. Gera naujiena ta, kad yra keletas būdų, kaip patikrinti, ar viešbutyje, motelyje ar nakvynės namuose esantis veidrodis nėra dvipusis.

Dažniausias metodas yra nago testas, bet taip pat turėtumėte pabandyti į veidrodį pašviesti ir žibintuvėliu. Įprastame veidrodyje šviesa turėtų atsimušti atgal, o jei veidrodis yra dvipusis, matysite kiaurai“, – teigia Johnas Cuttsas, įmonės „Me and My Glass“ įkūrėjas.

Pasak ekspertų, yra penki paprasti būdai, kaip patikrinti, ar kambaryje nėra šnipinėjimui skirto veidrodžio.

123rf.com nuotr./Viešbučio kambarys
123rf.com nuotr./Viešbučio kambarys

1. Nago testas. Veidrodį prilieskite nagu. Jei tarp jūsų piršto ir jo atvaizdo veidrodyje tarpo nėra, tai gali reikšti, kad veidrodis yra dvipusis. Įprastame veidrodyje tarp nago ir jo atspindžio pamatysite tarpą.

2. Bakstelėjimo testas. Garsas yra labai svarbus veiksnys nustatant, ar veidrodis yra dvipusis. Bakstelėkite stiklą visuose keturiuose veidrodžio kampuose, o taip pat ir centre. Jei jis skleidžia skardų garsą, yra didelė tikimybė, jog kitoje pusėje kažkas yra.

3. Naudokite telefono žibintuvėlį. Stovėdami veidu į veidrodį, pašvieskite žibintuvėliu į stiklą ir pažiūrėkite, ar šviesa atsispindi į jus. Jei šviesa neatsimuš, o prasiskverbs – šviečiate į dvipusė veidrodį.

4. Pažiūrėkite į instaliaciją. Jei veidrodis yra pakabintas, labai mažai tikėtina, kad jis bus dvipusis. Dvipusiai veidrodžiai įprastai būna pritvirtinti prie pačios sienos, o ne kabantys ant jos.

5. Atidžiai patikrinkite atspindį. Priglauskite veidą prie veidrodžio, rankas sudėdami prie galvos ir užblokuodami bet kokią šviesą. Jei veidrodis yra dvipusis, galėsite matyti kiaurai.

Tiesa, dvipusiai veidrodžiai nėra vienintelis būdas, kuriuo keliautojus kažkas gali šnipinėti. Per pastaruosius kelerius metus vis daugiau poilsiautojų skundžiasi savo nuomojamuose atostogų nameliuose radę kamerų.

123rf.com nuotr./Kelionės planavimas
123rf.com nuotr./Kelionės planavimas

Jei pastebėjote, jog miegamajame, dušo kambaryje ar tualete jus filmuoja kamera, būtinai praneškite apie tai policijai ir nuomos agentūrai, pvz., „Airbnb“ arba booking.com. Tai pažeidžia tiek įstatymus, tiek agentūrų politiką, mat „įrašinėti ką nors be jų sutikimo vietose, kur tikimasi privatumo, yra neteisėta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius