Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištroškusiems nuotykių – skrydis į nežinią: kur vyksta, keleiviai sužinojo tik po pakilimo

Skandinavijos oro linijų bendrovė „SAS“ neseniai surengė paslaptingą skrydį, kurio galutinį tikslą iš anksto žinojo tik patys lėktuvo pilotai. Tuo tarpu keleiviams apie tai, kur vyksta, pranešta tik praėjus dviem valandoms po pakilimo, rašo dienraštis „Daily Mail“.
Skrydis lėktuvu
Skrydis lėktuvu / 123RF.com nuotr.

Nelengva surasti kelionės patirtį, kuri sukeltų tiek jaudulio, kiek vaikystėje. Galbūt todėl per mažiau nei vieną dieną daugiau nei 6 000 žmonių su aklu pasitikėjimu užsiregistravo galimybei įšokti į skrydį nežinoma kryptimi. Taip, net ir pakilę nuo žemės jie vis dar nežinojo, kur keliauja.

Kūrybiška Skandinavijos oro linijų bendrovės „SAS“ avantiūra pasirodė esanti daug daugiau nei tiesiog skrydis. Šią unikalią patirtį vainikavo kelių naktų viešnagė ir daug įsimintinų užsiėmimų.

Oro linijų bendrovė „SAS“ bilietą į kelionę nežinoma kryptimi keleiviams pasiūlė už 30 000 taškų, sukauptų per lojalumo programą „EuroBonus“.

Tie, kuriems pavyko gauti vietą lėktuve, turėjo galimybę prie kelionės pridėti kelias nakvynes viešbutyje už specialiai sutartą kainą – pasitikėdami, kad aviakompanija jiems neužsakė apšiurusios vietos.

Lėktuvas kryptimi „Destination Unknown“ (liet. „Kryptis nežinoma“) balandžio 5 d. pajudėjo iš Kopenhagos. Koks galutinis skrydžio tikslas, kelionės dieną, išskyrus pilotus, nežinojo niekas – nei keleiviai, nei kiti įgulos nariai.

123RF.com nuotr./SAS orlaivis
123RF.com nuotr./SAS orlaivis

Visas susirašinėjimas prieš skrydį buvo techniškai užprogramuotas taip, kad oro bendrovės mobilioji programėlė ir visi kiti klientų kontaktiniai taškai nieko neišduotų. Visi įprasti duomenų šaltiniai, rodantys, kur skris lėktuvas, buvo išjungti. Visi įlaipinimo bilietai buvo pažymėti XXX, o ne įprastais paskirties vietos raidiniais kodais.

Praėjus kelioms valandoms, tie, kuriems pasisekė patekti į lėktuvą, sužinojo, kad vyksta į Atėnus. Nusileidus Graikijos sostinėje, bendrovė „SAS“ keleivius pakvietė į nemokamus kokteilių vakarėlius ant stogo, vakarienę tradiciniame „Margi Farm“ ūkyje, vizitą į Vuliagmenės ežero termines pirtis ir VIP ekskursijas po Akropolį.

Pasikalbėjus su kelionės dalyviais, akivaizdu, kad šis nuotykis įžiebė mažai tikėtinus ryšius tarp svečių, kurių amžius svyravo nuo 19 iki 81 metų.

„Esu ne tik labai smalsus žmogus, bet ir labai mėgstu spontaniškus nuotykius. Buvau įsitikinusi, kad jie mane sužavės ir sukurs patirtį, kuri išliks prisiminimu visam gyvenimui“, – pasakoja viena iš skrydžio keleivių Louise Hörnberg.

123RF.com nuotr./Atėnai, Graikija
123RF.com nuotr./Atėnai, Graikija

Ar ji tokiai avantiūrai ryžtųsi dar kartą? Tikrai taip!

„Visa kelionė buvo tokia nepakartojama patirtis, „SAS“ tikrai sugebėjo mane nustebinti visą savaitgalį. Nesitikėjau, kad šią patirtį paliksiu su tiek daug naujų draugų ir ryšių“, – tikina Louise.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius