Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 28

Kitokia Šiaurės Amerika: nuvykęs ten Vaidas rado Paryžių ir Visaginą, bet pasigedo greičio

Pastaraisiais laikais daug girdime apie visokius separatistinius judėjimus bei jų keliamus konfliktus. Tai Moldovoje kažkas, tai Azerbaidžane, tai Sakartvele. O dabar dar ir Ukrainoje. Rodos, kur pasidairysi, vis kažkas nori nuo kažko atsiskirti.
Kanada
Kanada / V.Mikaičio nuotr.

Bet jei pažiūrėtume įdėmiau, pasakytume, kad stebuklų čia nėra – dauguma tokio tipo konfliktų vyksta posovietinėje erdvėje, kas automatiškai reiškia, jog juos kursto bei palaiko ne kas kitas, o Sovietų Sąjungos teisių perėmėja Rusija, kuriai yra naudingi nestabilūs bei nuolatiniuose neramumuose gyvenantys kaimynai.

Kuo naudingi? Nes tuomet juos lengviau šantažuoti, nervuoti, o reikalui prispyrus bei pasinaudojus išgalvota rusakalbių diskriminacijos korta – tiesiog užpulti.

Aišku, apie tokią Rusijos strategiją šiais laikais žino visi ir nieko ja per daug nenustebinsi. Mane daug labiau nustebino faktas, kurį sužinojau ruošdamasis kelionei į visai kitą pasaulio dalį – Šiaurės Ameriką. Pasirodo, kad net tame pasaulio krašte egzistuoja separatistinės idėjos. Ir čia aš kalbu ne apie JAV, o apie jos šiaurinę kaimynę Kanadą, kuriai ne kartą grėsė skilimas. Įsivaizduojate? Senojoje gerojoje Šiaurės Amerikoje vis dar vyksta tokie dalykai? Kaip čia taip?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius