-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krokodilas užpuolė žmogų: apsilankymas turistinėje vietoje 68-erių vyrui vos nesibaigė mirtimi

Kaip teigiama Nacionalinio parko tarnybos pranešime spaudai, JAV Evergleidso nacionaliniame parke apvirtus pramoginei burinei valčiai, vyrui, bandžiusiam plaukti į krantą, įkando amerikinis krokodilas.
Amerikinis krokodilas
Amerikinis krokodilas / Shutterstock nuotr.

Sekmadienį apie 16.43 val. reindžeriai sureagavo į pranešimą, kad Flamingo prieplaukoje, esančioje pietinėje parko dalyje netoli atviro Floridos sąsiaurio, pastebėtas vandenyje skęstantis vyras, rašoma CNN.

Jiems pavyko ištraukti 68-erių metų vyrą ir sutvarstyti vienos kojos žaizdą, sakoma pranešime.

Reindžeriai bendradarbiavo su Majamio-Deido ugniagesių gelbėtojų tarnyba, kad vyras būtų nugabentas į ligoninę, o perdavus pacientą greitosios medicinos pagalbos teikėjams buvo pranešta, kad jo būklė stabili, sakoma pranešime.

„Reindžeriai ir parko biologai toliau tiria incidentą ir stebi įtariamą krokodilą, kuris yra lengvai atpažįstamas“, – sakoma pranešime.

Shutterstock nuotr. / Amerikinis krokodilas
Shutterstock nuotr. / Amerikinis krokodilas

Amerikos krokodilai ir aligatoriai

Amerikinis krokodilas yra nykstanti rūšis, panaši į amerikinį aligatorių. Tačiau tai skirtingos rūšys, esančios labai skirtingose situacijose.

Floridos žuvų ir laukinės gamtos apsaugos komisijos duomenimis, JAV žemyninėje dalyje yra tik apie 2000 suaugusių krokodilų, gyvenančių tik siaurame areale palei centrinės ir pietinės Floridos pakrantes. (Amerikiniai krokodilai taip pat aptinkami kai kuriose Karibų jūros salų, Meksikos ir Pietų Amerikos pakrantėse).

Tuo tarpu maždaug 5 mln. laukinių amerikinių aligatorių yra pasklidę 10 pietryčių ir tolimesnėse valstijose, įskaitant dalį Šiaurės Karolinos ir net kraštutinį pietrytinį Oklahomos pakraštį.

Dėl krokodilų užpuolimų kasmet žūsta apie 1000 žmonių.

Pasak Floridos žuvų ir laukinės gamtos apsaugos komisijos, amerikiniai krokodilai laikomi drovia ir atsiskyrėliška rūšimi, o krokodilų išpuoliai prieš žmones Floridoje yra labai reti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / Krokodilas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / Krokodilas

Visame pasaulyje yra kitaip – tokiose vietose kaip Afrika, žemyninė Azija, Indonezija ir Australija dėl krokodilų užpuolimų kasmet žūsta apie 1000 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius