Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvė sugalvojo pėsčiomis nueiti į Jordaniją: „Visi labai keistai į mane žiūrėjo“

Keliauti savarankiškai pradėjau dar būdama 16 metų, nuo tada aplankiau daugiau nei 30 šalių ir dabar, būdama 19-os, persikrausčiau gyventi į Australiją, kad galėčiau pamatyti ir šį nuostabų žemyną.
Jordanija
Jordanija / Asmeninio archyvo nuotr.

Kadangi keliaudavau iš savų santaupų, teko daug taupyti ir mokytis, kaip keliauti pigiai, kad galėčiau kuo daugiau pamatyti.

Viena iš mano pigiausių, įsimintiniausių bei įspūdingiausių kelionių buvo tada, kai aplankiau Izraelį ir pėsčiomis kirtau sieną, per kurią patekau į Jordaniją. Ten gyvendama su vietiniais beduinais (dykumos gyventojais) praleidau kelias dienas.

Asmeninio archyvo nuotr. / Jordanija
Asmeninio archyvo nuotr. / Jordanija

Viskas prasidėjo 2022 m. gruodį, kai Lietuvoje jau prasidėjo šaltukas, o „Wizz Air“ oro linijos po kelių metų pertraukos vėl atidarė kryptį Vilnius–Eilatas (Izraelis).

Net negalvojusi griebiau bilietus už 35 eurus pirmyn ir atgal. Paskui pasižiūrėjau, kad Eilate nelabai yra ką veikti, bet pastebėjau, kad netoli yra Jordanija. Aš nebūčiau aš, jeigu nebūčiau sugalvojusi pabandyti kirsti sienos ir ten atsidurti.

Pradėjau domėtis, kaip ten galima atsirasti, ar saugu, kiek kainuoja ir pan. Informacijos internete buvo mažai, bet perskaičiau viską, ką radau ir tikėjausi geriausio.

Visi labai keistai į mane žiūrėjo, todėl buvo truputį nejauku.

Eilate praleidau vieną dieną, o paskui pasileidau į kelią. Sienos kirtimo punktas buvo tik už kelių kilometrų nuo miestų, tai ten nuėjau pėsčiomis. Per maždaug 20 min susitvarkiau visus dokumentus, visi labai keistai į mane žiūrėjo, todėl buvo truputį nejauku. Gal dėl to, kad aš blondinė ir keliavau viena.

Asmeninio archyvo nuotr. / Jordanija
Asmeninio archyvo nuotr. / Jordanija

Prie sienos manęs turėjo laukti vairuotojas, kurį užsisakiau per „Airbnb“. Po šios žinutės svarsčiau, ar vairuotojas mane nuveš į vietą, ar tik mano organų parduoti...

Visgi vairuotojas mane nuvežė tiesiai į dykumą ir nieko blogo neatsitiko. Kelias dienas praleidau be normalaus ryšio bei interneto, bet susipažinau su vietiniais ir puikiai praleidau laiką. Sulaužiau visus stereotipus – niekas manęs ar mano organų tikrai nepardavė.

Visas dienas paskyriau dykumos tyrinėjimui ir vietinių žmonių kultūros pažinimui. Nors dykuma atrodo tik smėlis, bet ji turi labai įdomių vietų.

Visos kelionės metu išleidau tik 193 eurus.

Po dienos tyrinėjimų, vakarus leisdavau žaisdama su vietiniais vaikais, stebėdama saulėlydžius ir tuomet miegodama po atviru dangumi su pačiomis gražiausiomis, ryškiausiomis žvaigždėmis, kokias tik esu mačiusi.

Ši kelionė man taip įsiminė, kad po pusės metų grįžau ten, bet šį kartą jau ne viena. Aprodyti šios nuostabios vietos atsivežiau ir mamą, ir draugę.

Beje, visos kelionės metu išleidau tik 193 eurus, o aplankiau net dvi šalis, tad tai tik įrodymas, kad keliauti pigiai tikrai įmanoma!

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius