-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 24

Lietuvis atskleidė, kaip pasijautė Karaliaučiaus krašte: rusai šiai žemei meile nedega

Parašyk ką nors apie Rusiją ar Baltarusiją, sako man, juk tose šalyse esi ne kartą buvęs ir keliavęs. Tai nėra netiesa, išties tose dabar priešiškose valstybėse esu lankęsis nesyk, gal net per dažnai. Aišku, tada jos nebuvo tokios maksimaliai priešiškos kaip dabar, bet vis tiek nesakau, kad tuo labai didžiuojuosi.
Karaliaučiaus kraštas
Karaliaučiaus kraštas / Vaido Mikaičio nuotr.

Kita vertus, kaip ten sako, norint nugalėti priešą, reikia jį pažinti? Prasidėjus karui Ukrainoje nė vienoje jų nesilankiau, nes ir nesinori, ir nėra itin jauku. Jau ir prieš karą, tiesą sakant, ypač Rusijoje, nebuvo pernelyg jauku, tai dabar juolab. Niekad nežinosi, ar kam nors ten neužkliūsi ir viskas neišsirutulios į situaciją, kai per televizorių verkdamas prašysi mūsų valdžios, kad išlaisvintų iš rusų ar baltarusių kalėjimo.

Aišku, gal taip ir nebūtų, gal ten niekam nei aš, nei panašaus tipo pasakoriai nėra įdomūs, bet ar verta rizikuoti? Aš nemanau. Dabar, galvoju, palauksiu, kol tose šalyse susiformuos normalesnė valdžia, gal jos ir pačios sunormalės ir tada bus galima planuotis naują apsilankymą, jei tik užeis noras.

Vaido Mikaičio nuotr. / Karaliaučiaus kraštas
Vaido Mikaičio nuotr. / Karaliaučiaus kraštas

O rizika tose valstybėse užkliūti nėra tokia jau ir nereali, aš ir pats rusų Karaliaučiaus krašte nesyk esu pakliuvęs pareigūnų akiratin.

Pavyzdžiui, kartą pasienyje, tik įvažiavus į Karaliaučiaus kraštą per Kybartų postą, buvome nukreipti į šoną, iškrapštyti iš automobilių ir su daiktais suvaryti į kažkokią būdą detaliam patikrinimui. Iki to, tiesa, dar kurį laiką laukėme automobilyje (keliavome dviem mašinomis) ir belaukdami buvome aprėkti kažkokio praeinančio pareigūno, kad nepagarbiai laukiame – atsidarę duris, išlipę ar panašiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius