Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių porą sužavėjo kelionė į Maltą: ši kryptis – ideali dviems, bet ne su vaikais

Kas įvyksta gimus vaikams? Pasaulį pradedame tyrinėti vaikų akimis ir dažniausiai pritaikant jiems tinkamas kelionių kryptis.
Malta
Malta / Asmeninio archyvo nuotr.

Nuostabu, jei pavyksta suderinti kokybišką poilsį ir vaikų pramogas. Tačiau augant vaikams, poros (galimai / dažnai / dažniausiai) pradeda jausti kelionių alkį tik dviems. Tad turint 5 žvaigždučių patirtį su „viskas įskaičiuota“, po 6 metų tikra egzotika tampa ir savaitgalio pažintinės kelionės dviems. Kai neieškai „viskas įskaičiuota“, bet pradedi matyti aplink supančią gamtą, ramybę ir kokybišką miegą. O tokiai kelionei puikiai tinka Malta, kitaip tariant – oficialiai Maltos Respublika − salų valstybė Viduržemio jūroje, Pietų Europoje.

Pirmiausia – ją itin lengva pasiekti, nes yra vykdomi tiesioginiai skrydžiai iš Lietuvos. O visų antra – tai puiki kelionių kryptis ir nepatyrusiam poilsiautojui. Čia net žiemą jus pasitiks pavasariška šiluma, malonūs žmonės, skanus maistas, žydra jūra ir vienas didelis muziejus po atviru dangumi. Nes keliaujant iš vieno miestelio į kitą, neįmanoma nesižavėti architektūra bei spalvomis.

Čia net žiemą jus pasitiks pavasariška šiluma, malonūs žmonės, skanus maistas, žydra jūra ir vienas didelis muziejus po atviru dangumi.

Beje, ši sala yra nutolusi visai netoli nuo Italijos krantų ir Tuniso, tačiau oficiali jų kalba yra maltiečių ir anglų. Tad susikalbėti čia galima be problemų.

Asmeninio archyvo nuotr. / Malta
Asmeninio archyvo nuotr. / Malta

Kadangi saloje lankėmės sausio mėnesį ir dar savaitgalį, tai turistų tikrai netrūko. Ypač dažnai buvo girdima italų kalba. Panašu, kad šią šalį jie dažnai renkasi.

Jei tikitės jaukių paplūdimių, tai Malta nėra tam skirta šalis, nes aplink daug uolienų ir nuėjimai į jūrą nėra itin patogūs. Tačiau jei ieškote pažintinės, jaukios ir romantiškos kelionės – būtinai keliaukite. Su vaikais ji keliauti nėra patogi, nes daug laiptelių, stačių įkalnių ir nuokalnių, siaurų gatvelių, bet jei netyčia pasirinktumėte į ją keliauti su vaikais, rasite ir jiems skirtų pramogų.

Su vaikais ji keliauti nėra patogi, nes daug laiptelių, stačių įkalnių ir nuokalnių, siaurų gatvelių.

Pvz., Popajaus kaimelis, Playmobil parkas arba akvariumas. O mes rinkomės pažintinį poilsį aplankydami Maltos sostinę Valetą, kuri yra nuostabi! Daug turistų, jaukių gatvelių, restoranų, apžvalgos aikštelių ir privalomų pamatyti traukos objektų.

Asmeninio archyvo nuotr. / Malta
Asmeninio archyvo nuotr. / Malta

Kadangi buvome apsistoję Slimos miestelyje, Valetą pasiekėme pėsčiomis ir jai skyrėme visą dieną. Ar pakako? Mums asmeniškai to laiko pritrūko. Vien žemuosiuose ir aukštosiose soduose norėjosi praleisti bent po valandą laiko. Iš jų atsiverianti panorama yra užburianti. Tą atmosferą ir įspūdį linkiu patirti kiekvienam keliautojui.

O juk norisi ir paragauti maltietiško maisto, kuris nuostabus. Radome nediduką, jaukų restoraną netoli senamiesčio su puikiais „TripAdvisor“ atsiliepimais. Ir buvo verta užsukti. Prie maisto patiekė maltietiško vyno, kuris tikrai neblogas.

Šiai šaliai taip pat priklauso tokios salos, kaip Gocas ir Kominas, kurias kitą dieną aplankėme pasirinkdami ekskursiją katamaranu. Reikėtų paminėti, kad Komino sala šiai dienai turi tik du registruotus piliečius – šeimą, kurie toje saloje ūkininkauja. Sala išsiskiria savo nuostabiais vaizdais į šalia esančius urvus ir mėlynąją lagūna.

Goco sala prilygsta Panevėžio miestui, tad joje tikrai yra ką nuveikti.

Goco sala išsiskiria tuo, kad ji yra kur kas žalesnė nei Malta ir turi savo sostinę – miestą Viktoriją. Reiktų paminėti, kad ir turistų čia kur kas mažiau nei pačioje Maltoje.

Asmeninio archyvo nuotr. / Malta
Asmeninio archyvo nuotr. / Malta

Būnant šioje saloje, turbūt neįmanoma neaplankyti Citadelės gynybinio miesto, iš kurio atsiveria fantastiška panorama. Citadelės pasididžiavimas – joje stūksanti katedra. Tenka pripažinti, kad šiai salai apskritai reikia skirti ne kelias valandas, o bent jau porą dienų. Goco sala prilygsta Panevėžio miestui, tad joje tikrai yra ką nuveikti.

Nuostabus savaitgalis prabėgo itin greitai ir iš jo parsivežėme daug teigiamų emocijų, puikius prisiminimus ir norą dar kartą sugrįžti.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius