Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pamirštą kuprinėje sumuštinį – tūkstantinė bauda senjorei

77 metų June Armstrong skrido iš Kraistčerčo (Naujoji Zelandija) į Brisbeną (Australija), tačiau lėktuve pamiršo suvalgyti sumuštinį su vištiena. Užmaršumas baigėsi ne itin maloniai – senjorė už tai gavo didžiulę baudą.
Sumuštinį pamiršusi senolė buvo nubausta
Sumuštinį pamiršusi senolė buvo nubausta / Shutterstock ir 123RF nuotr.

Moteris, netyčia pamiršusi deklaruoti kuprinėje turėtą sumuštinį, įvažiuodama į Australiją patyrė didelių nuostolių. Kraistčerčo oro uoste prieš skrydį 4 val. ryto ji nusipirko ir į kuprinę įsidėjo sumuštinį su vištiena ir salotomis, rašoma Daily Star.

Kai 77 metų moteris nusileido Brisbene, kad paviešėtų pas artimuosius, ją sulaikė biologinio saugumo pareigūnai. Tuomet June Armstrong buvo pranešta, kad jos sumuštinis jai kainuos 3300 Naujosios Zelandijos dolerių (arba 1951 eurą) – tokią baudą jai skyrė muitinė.

Daugeliui iš mūsų yra tekę pamiršti, ką nusipirkome oro uoste arba ką susipakavome iš namų, kai skrendame ankstyvu skrydžiu, tačiau, deja, June Armstrong atveju muitininkai buvo atidūs ir nubaudė ją už sumuštinį, kuris buvo jos krepšyje. Ji teigia, kad planavo jį suvalgyti skrydžio metu, bet vietoj to užmigo.

Atsibudusi June užpildė deklaracijos formą, kurioje nurodė savo receptinius vaistus, bet visiškai pamiršo apie sumuštinį. Ji tikisi įspėti kitus apie šią taisyklę ir užtikrinti, kad jie dukart patikrintų savo daiktus, nes bauda smarkiai kirto per kišenę. Ji sakė „NZ Herald“: „Aš tiesiog kūkčiojau ir sakiau: „3300 dolerių už mažą sumuštinį?" Iš pradžių močiutė pamanė, kad tai pokštas, tačiau supratusi, kad mokestis rimtas, apsipylė ašaromis.

June sakė: „Mano vyras vis kartojo: „Tiesiog sumokėk.“ Aš kartojau: „Tai mūsų pensija, mes negalime sau to leisti.“

Kai ji išsiuntė elektroninį laišką, kuriame klausė, kodėl buvo nubausta už pirmą pažeidimą, atsakymo negavo. Susirašinėjime ji taip pat pažymėjo, kad sumuštinis buvo supakuotas ir užantspauduotas, ir teigė, kad ši patirtis paveikė jos psichinę sveikatą.

Dabar ji nori, kad ir kiti išvengtų tokio scenarijaus. Ji paaiškino: „Visi, kuriems parodau baudą, yra apstulbę, jie tiesiog negali tuo patikėti.“

Australijos žemės ūkio, žuvininkystės ir miškininkystės departamento atstovas spaudai „Business Insider“ sakė, kad J.Armstrong galėjo įvežti sumuštinį į šalį tik turėdama importo leidimą.

„Mėsos importui taikomos griežtos sąlygos, kurios gali greitai pasikeisti dėl ligų protrūkių“, – sakė atstovas spaudai ir pridūrė, kad už neleistinų maisto produktų įvežimą į šalį keleiviai gali būti nubausti iki 6260 Australijos dolerių, arba maždaug 4100 JAV dolerių (3756 eurų), bauda.

Tai jau ne pirmas kartas, kai keleiviui skiriama bauda už nedeklaruotų daiktų įvežimą per Australijos oro uostą. Rugpjūtį keleivis buvo nubaustas 1 200 JAV dolerių bauda už tai, kad Australijos oro uoste vaikščiojo su rože. O praėjusių metų rugpjūtį keleivis buvo nubaustas 1 870 JAV dolerių bauda už tai, kad į lėktuvą, skrendantį iš Balio į Australiją, įsidėjo sumuštinių „McMuffin“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius