Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už persikėlimą į saulėtą rojų Italijoje galite gauti 30 000 eurų: ką reikia žinoti?

Jei kada nors svajojote viską supakuoti ir išvykti į saulėtesnius kraštus, galbūt norėtumėte pagalvoti apie Italiją, kur vienas nuostabus regionas už persikėlimą naujiems gyventojams siūlo 26 000 svarų sterlingų (30 000 eurų), rašoma „Daily Star“.
Kalabrija, Italija
Kalabrija, Italija / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Italija Kalabrija

Italijos pietuose esanti Kalabrija gali pasigirti nuostabiais raižytais kalnais, vaizdingais kaimeliais ir nepaprastai gražia pakrante su „Instagram“ vertais auksinio smėlio paplūdimiais, todėl mintis persikelti ten yra labai viliojanti.

Kraštovaizdyje išsibarstę daugybė mažų kaimelių, o valdžios institucijos, norėdamos prisidėti prie vietos ekonomikos skatinimo, parengė programą, kuria siekiama pritraukti naujų gyventojų. Programa pradėta įgyvendinti 2021 m. liepos mėn., tačiau nenuostabu, kad yra keletas išlygų.

123RF.com nuotr. / Italija, Kalabrija
123RF.com nuotr. / Italija, Kalabrija

Pareiškėjai turi būti jaunesni nei 40 metų, pasiryžę persikelti per 90 dienų ir įsipareigoti pradėti naują verslą šioje vietovėje arba užimti vieną iš darbo vietų, kurias reikia užpildyti. Taip yra todėl, kad pasiūlymo tikslas – padėti skatinti vietos ekonomiką kaimuose, kuriuose gyvena ne daugiau kaip 2000 gyventojų.

Italijos pietuose esanti Kalabrija gali pasigirti nuostabiais raižytais kalnais, vaizdingais kaimeliais ir nepaprastai gražia pakrante.

Taip pat nesitikėkite, kad į jūsų sąskaitą bus pervesta 26 000 svarų sterlingų (30 000 eurų) vienkartinė suma; vietoj to ji bus mokama mėnesinėmis įmokomis iki 1000 svarų sterlingų (apie 1150 eurų) per trejus metus. Vis dėlto tai gana viliojantis pasiūlymas, jei norite pakeisti aplinką.

Žinoma, ne tik Italijoje galite mesti kasdienę rutiną ir išvykti į saulėtesnius kraštus. Viena šeima iš Jungtinės Karalystės išvyko į šalį, kurioje „daugiau pinigų, mažiau darbo“ ir kaitri saulė, todėl net neketina grįžti.

Shutterstock nuotr. / Kalabrija
Shutterstock nuotr. / Kalabrija

35 metų Johnas MacDonaldas devynerius metus dirbo Stafordšyro policijoje, o paskui rizikavo dėl geresnio gyvenimo ir išvyko į Australiją. Jis tvirtina, kad jo šeima tokia laiminga, kad neplanuoja grįžti į JK net atostogauti.

Jis sakė: „Man labai patiko mano darbas Jungtinėje Karalystėje ir nuo 16 metų niekada nenorėjau dirbti nieko kito. Tačiau per daugelį metų Jungtinės Karalystės policijos darbą palaipsniui ėmė mažinti – dėl mažesnio darbuotojų skaičiaus teko dirbti vienam ir dirbti daug viršvalandžių.

Tai ne tik vargina, bet ir daro įtaką jūsų šeimyniniam gyvenimui – namuose praleisdavau dalykus, kurių neturėjau praleisti, nes buvau darbe. Su žmona visada sakydavome, kad jei pasitaikytų galimybė persikelti į Australiją ar Naująją Zelandiją, mes taip ir padarytume. Kai pernai spalį ji pasitaikė, mes pirmieji pasibeldėme į duris.

Namuose praleisdavau dalykus, kurių neturėjau praleisti, nes buvau darbe.

Mes čia gyvename tik šešias savaites, bet gaunu geresnį atlyginimą, daugiau laiko praleidžiu su šeima ir galiu čia gyventi. Dabar matau, kad Jungtinės Karalystės policijos darbą reikia iš esmės pertvarkyti – ir man atėjo laikas judėti pirmyn. Mums visiems, kaip šeimai, čia labai patinka. Tai geriausias sprendimas, kokį kada nors esame priėmę, ir nematau, kad kada nors grįžtume į Jungtinę Karalystę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius