Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 27

Unikali kalba – mažoje Ispanijos salelėje gyventojai bendrauja ne žodžiais, o švilpimu

Sėdėdamas ant uolos vienoje Kanarų saloje, Antonio Márquezas Navarro sukviečia žmones – „Eikšekite čionai, skersime kiaulę“. Jis neištaria nė žodžio – jis tik sušvilpia.
Švilpianti paauglė
Švilpianti paauglė / „The New York Times“/Finbarr O'Reilly nuotr.

Tolumoje trys atvykėliai žygeiviai sustoja kaip įbesti, išgirdę šaižų švilpesį, kurio aidas atsimuša nuo juos supančio tarpeklio šlaitų.

71 metų A.Márquezas sako, kad jaunystėje, kai vietiniai piemenys, o ne turistai, klaidžiodavo stačiais ir nelygiais jo salą išraizgiusiais pėsčiųjų takais, į jo naujienas iškart būtų atsakyta tokiu pat švilpesiu, garsiai ir aiškiai.

Tačiau šiems keliautojams jo žinutės prasmė lieka paslaptis ir netrukus jie tęsia savo žygį La Gomeroje, vienoje iš Kanarų salų – šis vulkaninės kilmės salynas Atlanto vandenyne yra Ispanijos dalis.

A.Márquezas yra išdidus La Gomeros švilpiamosios kalbos, kurią jis vadina „mano salos poezija“, globėjas. O švilpimas, priduria jis, „kaip ir poezija, neprivalo būti naudingas, kad būtų ypatingas ir gražus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius