-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 25

5 didžiausi mitai apie liemenėles

Daili ir patogi liemenėlė kiekviena moteriai yra itin svarbus stiliaus akcentas, ji ne tik suteikia gražią formą krūtims, bet ir patobulina visą siluetą.
Apatinis trikotažas
Apatinis trikotažas / „Shuterstock“ nuotr.

Vis dėlto šiuo metu vis dar ganėtinai daug yra išlikusių mitų apie liemenėles, kuriuos bando sugriauti tinklalapis huffingtonpost.com. Taigi, jei manote, kad liemenėlė gali sukelti krūties vėžį ar kad dėl jos jūsų krūtinė visą gyvenimą išliks tobulos formos, siūlome pasiskaityti 5 didžiausus mitus apie liemenėles.

Mitas: nešiodamos liemenėlę rizikuojate susirgti krūties vėžiu

Šis mitas išpopuliarėjo dar visai neseniai, 2005 metais pasirodžius knygai „Dressed to Kill“, kurioje nurodomas ryšys tarp liemenėlių ir krūties vėžio. Vis dėlto šias neįrodytas ir niekuo nepagrįstas spekuliacijas paneigė visos vėžinių susirgimų įstaigos, tad galite nesijaudinti – liemenėlė jums vėžio tikrai negali sukelti. Norėdamos jo išvengti, žinoma, galite pakeisti kai kuriuos gyvenimo įpročius, tačiau liemenėlės išmetimas tikrai nėra vienas iš jų.

Mitas: nešiojančioms liemenėles moterims krūtys nenukąra

Šį mitą kartoja daugelis liemenėlių gamintojų ir tai nė kiek nenuostabu – juo patikėjusios moterys gerokai pakelia jų produkcijos perkamumą. Deja, tiesa yra kiek kitokia. Mūsų odos elastingumą nulemia genai, staga nukritęs ar pakilęs svoris arba žalingi įpročiai, ypač, rūkymas, o nešiojami drabužiai čia įtakos daug tikrai nedaro.

Mitas: nešiojančioms liemenėles moterims krūtys atvirkščiai - nukąra

Ši netiesa, priešinga ankstesniam mitui, visuomenėje išpopuliarėjo po vieno studento surengto interviu su prancūzų profesoriumi, kuris rėmėsi tik savo paties niekuo nepagrįsta nuomone, kad dėl liemenėlių moterų krūtys praranda savo formą. Jokių tai patvirtinančių tyrimų nėra iki šiol, tad jei norite nešioti liemenėlę, galite nebijoti, kad dėl to jūsų krūtys praras gražią formą, juk, kaip jau minėjome anksčiau, odos elastingumas priklauso visiškai nuo kitų veiksnių.

Mitas: 8 iš 10 moterų renkasi blogą liemenėlės dydį

Tai dar vienas mitas, kuriuo liemenėlių gamintojai bando pasididinti produkcijos perkamumą, tikindami, kad savo krūtinę reikia kas keletą metų išsimatuoti tam, jog moterys išsirinktų tinkamą jos dydį. Jei pastaruoju metu nenumetėte pernelyg daug svorio, nepriaugote papildomų kilogramų ar netapote nėščia, jūsų krūtinės dydis negalėjo labai jau stipriai pasikeisti.

Mitas: liemenėlės – tai moteris varžantys pančiai, kuriuos tikriausiai sukūrė vyrai

Daugelis moterų skundžiasi, kad liemenėlės pernelyg varžo jų judesius, tačiau šiuolaikiniame pasaulyje jų pasiūla yra tokia didelė, kad rinktis tikrai yra iš ko. Ir liemenėles pirmieji sukūrė tikrai ne vyrai.

Dar senais laikais, prieš 6500 metų, moterys jau dėvėjo kažką panašaus į liemenėlę – aprangą, ribojančią krūtų judrumą. Šiuolaikinės liemenėlės pasirodė XIX a. antrojoje pusėje JAV, Prancūzijoje, Vokietijoje, tačiau vienintelio išradėjo nėra – skirtingose šalyse buvo patentuojamos skirtingos liemenėlės. Dabartinio stiliaus liemenėlę, manoma, užpatentavo amerikietė Mary Phelbs-Jacob 1913 metais.

Taip pat skaitykite: Apatinio trikotažo tendencijos 2014-iesiems

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius