-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 31

5 laiko valdymo pratimai, padėsiantys su juo susidraugauti

Kadangi jaučiame nuolatinį spaudimą ką nors daryti, per skubėjimą pamirštame, kad laikas gali būti valdomas ir tik nuo mūsų priklauso, kaip jį suvoksime. Šie paprasti penki pratimai padės susidraugauti su laiku.
Laisva moteris
Laisva moteris / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Laikas

1. Išmokime patirti akimirką. Čia nėra nieko ypatingo – reikia tik sugebėti rasti pusiausvyrą tarp pernelyg produktyvios veiklos ir laiko švaistymo. Beje, tingi valandėlė, jaukus snūstelėjimas rytą ar žiūrėjimas į saulėlydį nėra bereikalingas laiko leidimas. Dažniausiai žmonės jį tuščiai eikvoja, kai išsigąsta rūpesčių gausos, blaškosi nuo vieno darbo prie kito ir nebežino, ko griebtis.

Kelis kartus per dieną visiškai atsipalaiduokime ir išgyvenkime dabarties akimirką sutelkdami dėmesį į ką nors labai įprasto, pavyzdžiui, į savo kvėpavimą. Tegu pojūčiai patiria viską, kas yra aplink mus. Tegu jausmai ateina į širdį, kad galėtume juos pažinti.

Vida Press nuotr./Pasivaikščiojimas
Vida Press nuotr.

2. Įvertinkime tylias laiko atkarpas. Bent kartą per dieną nejunkime radijo, atokesnėje vietoje palikime mobilųjį telefoną ir imkimės ko nors lėto, ramaus, pavyzdžiui, padirbėkime sode, pasivaikščiokime po gamtą, pasiirstykime valtimi.

3. Būkime spontaniški. Nesuplanuokime visos dienos nuo 7 val. ryto iki 22 val. vakaro. Tiesiog išeikime pasitikti nuotykio. Būkime smalsūs, leiskimės į žygius ar naujas teritorijas – nesvarbu, kad niekas jokios užduoties nedavė.

4. Atostogaukime ramiai. Galima lėkti it galvą pametus ir vis tiek nespėti visko patirti, pamatyti ar nufotografuoti. O galima tiesiog nusiraminti, mėgaujantis laisve, oru, maistu, miegu, vėju ir nekeliant sau jokių uždavinių. Juk tam ir yra atostogos!

Vida Press nuotr./Atostogos
Vida Press nuotr.

5. Darykime tai, ką mėgstame. Stiprūs teigiami jausmai geriau nei bet kas kitas išmokys pajusti dabarties momentą. Kai pasineriame į patinkančią veiklą, akimirka gali trukti visą rytą. Daugelis iš mūsų sau to neleidžia, nes jaučiasi kalti – švaistantys laiką. Iš tiesų yra priešingai: darydami tai, kas miela širdžiai, laimime laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius