Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 04 11

Amerikietis išrado gėrimą, pakeičiantį maistą

Kasdien maistui išleidžiame nemažai pinigų, o gamindamos tikrai daug laiko praleidžiame virtuvėje. Tikriausiai ne viena paslapčia pasvajoja, kad būtų išrastas koks nors daug lengvesnis būdas pasisotinti...
Maistas
Maistas / Fotolia nuotr.

Matyt, tokių intencijų vedamas 24-erių programuotojas iš Atlantos Robas Rhinehartas nusprendė sukurti gėrimą, kuriame būtų visų medžiagų, reikalingų išgyventi. Taigi, išgėrei stiklinę tokio gėrimo ir sotus! Nors skoniu Robo gėrimas greičiausiai neprilygs ką tik išvirtai gardžiai sriubai ar pačirškintam sultingam kepsniui, norintiems būti sotiems tinginiams tai – nebloga alternatyva.

R. Rhinehartas teigia, kad jo sukurto gėrimo skonis nėra prastas ir gerti jį nepabosta. Be to, kalorijų šiame gėrime yra gerokai mažiau nei įprastuose maisto produktuose. Bet ar tai nekenkia organizmui? Keista, tačiau mitybos ekspertų atsakymas: „Greičiausiai nežalingas.“ Vis dėlto tie patys ekspertai nepataria taip eksperimentuoti ir tikina, kad maisto funkcija yra ne tik užpildyti skrandį. Įtakos tam turi ir socialiniai aspektai, istorija, patirtis, kultūrinis paveldas ir, be abejonės, malonumas...

„Jei norite, galite gerti maistą pakeičiantį gėrimą. Tačiau kyla klausimas, kodėl norite tai daryti?“ – klausia profesorius Jay Mirtallo iš Ohajo.

Kodėl R. Rhinehartas sukūrė šį gėrimą? Pasakojama, kad tokiai avantiūrai jį įkvėpė draugas, papuolęs į ligoninę itin nusilpęs ir negalėjęs pats gamintis maisto. Be to, programuotojas manė, kad taip sutaupysiąs. „Pradėjau skaityti biologijos knygas ir pamaniau, kad mūsų ląstelėms tas pats, ar analogiškų naudingųjų medžiagų jos gaus iš miltelių, ar iš morkų“, – teigia vaikinas.

Maistingąjį gėrimą R. Rhinehartas pavadino Soylent. Pasak kūrėjo, jame gausu to, ko kasdien reikalauja mūsų organizmas: vitaminų, mineralų, aminorūgščių, angliavandenių, riebalų... Šios sudedamosios dalys lengviau pasisavinamos, be to, suteikia daugiau energijos. Kokteilyje yra ir antioksidantų bei probiotikų, gerinančių virškinimo sistemą ir stiprinančių natūralią žarnyno mikroflorą.

„Valgymas man – tarsi ėjimas į kiną, tačiau aš nenoriu eiti į filmą triskart per dieną kasdien“, – teigia R. Rhinehartas.  Jo nuomone, mūsų organizmui reikia angliavandenių, bet ne duonos, aminorūgščių – bet ne pieno, o kokteilis Soylent visa tai duoda ir dar padeda sulieknėti. „Tai daug geresnis pasirinkimas negu pigiausias ir nesveikiausias maistas, nuo kurio storėjama“, – mano programuotojas. Vis dėlto įprasto maisto Robas neatsisako – valgo jį 1–2 kartus per savaitę. Programuotojas mano, kad jeigu jis turėtų merginą ar daugiau pinigų, valgytų dažniau, tačiau kol kas Soylent – puikūs viengungio pietūs.

R. Rhineharto teigimu, dabar jis maistui išleidžiąs kelissyk mažiau pinigų nei anksčiau, kai pirko įprastą maistą. Vaikinas tiki, kad Soylent gali padėti kovoti ir su badu visame pasaulyje. Be to, jis tvirtina, kad, keičiant sudedamųjų dalių proporcijas, žmogus dar gali sulieknėti...

 

Jūsų dėmesiui, gėrimo sudedamosios dalys, kurias Robas sumaišo vietoj įprasto pomidoro.

robrhinehart.com nuotr. / Robo Rhineharto gėrimo ingredientai
robrhinehart.com nuotr. / Robo Rhineharto sumaišyto gėrimo sudedamosios dalys

 

⇒ Plačiau apie Robo Rhineharto „kulinarinius“ eksperimentus galite paskaityti asmeniniame jo tinklaraštyje robrhinehart.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius