-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 10

Astrotarologė Lana Kutkytė pataria (rugpjūčio 10 d.)

Portalo Ji24.lt redakcija sulaukia gausybės skaitytojų laiškų su prašymais nusakyti ateitį, išnagrinėti susidariusią gyvenimišką situaciją, padėti susigaudyti meilės reikaluose ar patarti dėl karjeros. Į laiškus atsako astrotarologė Lana Kutkytė.
Spalvos
Spalvos / „Shuterstock“ nuotr.

Astrotarologė Lana Kutkytė su Ji24.lt skaitytojomis daijasi mintimis, kaip išmokti linkėti sėkmės.

Mes visi trokštame, kad aplinkiniai mus palaikytų, mums pritartų, žavėtųsi ir linkėtų mums sėkmės. Tačiau ar mes patys mokame iš tikrųjų, o ne apsimetant džiaugtis kitų puikiais pasiekimais? Pagalvokite, kiek jūsų pačių aplinkoje yra tų, kurie nuoširdžiai linki jums patirti sėkmę ir nori jus matyti įgyvendinančius savo svajones? Kaip nuostabu yra turėti šalia žmonių, kurie moka džiaugtis ne tik savo, bet ir kitų gyvenimo džiaugsmais. Nejausti pagiežos ir pavydo, matant kitą žmogų, turintį ir galintį kažką, ko norime patys – tai nuostabus pasiekimas dvasiniame kelyje.

Išmokime linkėti sėkmės ne tik sau, bet ir kitiems! Pasaulyje yra tiek daug nuostabių dalykų ir jų tikrai užteks visiems. Mes visi turime galimybių būti laimingais ir turėti beveik viską, ko tik trokšta širdis. Tiesiog tam reikia pastangų ir kantrybės, o ne nuolatinio galvojimo apie tai, ką daro ir turi kažkas kitas. Gyvenimas yra trumpas, tad negaiškime laiko ir energijos trokšdami svetimos laimės. Realizuokime savo asmeninį potencialą, atskleiskime savo talentus ir taip įkvėpkime aplinkinius daryti tą patį. Mūsų vidiniame pasaulyje slypi dar nepanaudotas ir neatrastas potencialas. O neatrastas ir nepanaudotas, nes per dažnai žvelgiame į kitus, o ne į save.


Na, o dabar - prie Jūsų klausimų. Kadangi jų tikrai labai daug, įspėjame, kad į kai kuriuos klausimus gali būti neatsakyta. Todėl, jei tikrai norite gauti atsakymą į savo klausimą, prašome laikytis tam tikrų taisyklių:

1. Būtinai nurodykite savo gimimo datą, tikslų laiką (jei žinote) ir gimimo vietą.
2. Pateikite tik vieną konkrečiai suformuluotą klausimą.
3. Rašykite laiškus taip, kad jie būtų įdomūs ne tik jums, bet ir kitiems skaitytojams.


Klausimas

Gimiau 199X XX XX.  Septynerius metus turiu širdies draugą, vienas kitam esame pirmieji. Tačiau jau kuris laikas nebežinau, ar noriu toliau tęsti sąntykius su juo. Jis, kaip žmogus, geras, tačiau jau nemažai laiko pykstamės dėl smulkmenų, dėl buities, dėl visko (gyvename kartu). Visada jam stengdavausi išsakyti, kas negerai, ką galėtume keisti. Atrodo, po mūsų pokalbių viskas pagerėja, bet tas pagerėjimas būna labai laikinas ir netrukus vėl viskas prasideda iš naujo, kaip užburtame rate. 

Dėl mūsų nesutarimų, pradėjau žavėtis kitu vyru, jis manimi taip pat. Dažnai susitinkame, leidžiame laiką, būnant su juo, atrodo, išnyksta visas pasaulis. Jis geras, rūpestingas, paslaugus, visada padeda esant bėdai. Pradedu vis dažniau galvoti, gal laikas nutraukti santykius su ilgamečiu draugu ir pradėti kurti naują gyvenimą. Esu labai pasimetusi, tarytum tarp žemės ir dangaus, nežinau, kaip teisingiausiai reikėtų pasielgti. Nuo  visos tos nežinomybės, neapsisprendimo, tapau labai nervinga, apatiška, nieko nenorinti veikti. Nuo viso to pradėjo kentėti ir mano studijų rezultatai, nes, atrodo, nebežinau, ko noriu šiame gyvenime. Galbūt galėtumėte kažką patarti, ar pasakyti, kas laukia artimoje atetyje? Ačiū.

Atsakymas

Normalu, kad jums patinka susipažinti su naujais žmonėmis, juk naujos pažintys visuomet teikia daug vilčių. Visi turime teisę siekti laimės. Tačiau užduokite sau klausimą: kaip pasijaustumėte, jeigu sužinotumėte, kad jūsų antroji pusė pradėjo žavėtis kita moterimi, dažnai su ja susitinka, leidžia laiką kartu?

Jei tokius savo draugo veiksmus priimtumėte be didelio susijaudinimo ir tai jums nesuteiktų skausmo, tuomet gal jums tai neatneš skaudžių pasekmių ateityje. Tačiau, jei jums yra svarbi ištikimybė ir rūpi tikroji meilė – šioje sferoje būtinai turite elgtis sąžiningai ir skaidriai.  Bent jau tam, kad nesusikurtumėte sau papildomos neigiamos karmos, kuri vėliau trukdytų jums būti laimingai. Tiesiog nedarykite kitam to, ko pati ateityje patirti nenorite. Manau, jog ir pati jaučiate – santykiai su ilgamečiu draugu vis labiau atrodys kaip sunki našta ant pečių. Taro kortos būtent taip nurodo, bet likti kartu ar ne – spręsti jums. Nors išsiskyrimas išeitų į naudą abiem. Su kitu vyru, bent jau artimiausioje ateityje, santykiai iš tikrųjų būtų žymiai harmoningesni. Nors dabar jūsų susižavėjimo objektas jums labiau jaučia aistrą, o ne meilę.


Klausimas

Sveiki, gimiau 198X XX XX, apie 22 val. vakaro. Turiu problemą – niekaip negaliu susitvarkyti savo gyvenimo. Kad ir kaip stengčiausi, negaliu susirast nuolatinio darbo. Tai be galo slegia. Turiu aukštąjį universitetinį išsilavinimą, tačiau pagal specialybę dirbti nenoriu. Gyvenu nedideliame miestelyje, kuriame susirasti darbą ganėtinai sunku. Norėjau paklausti, kas manęs laukia? Kada susirasiu nuolatinį darbą ir koks jis bus? Dėkoju už atsakymą.

Atsakymas

Kad lengviau sektųsi su darbais, vertėtų pradžiai kiek nuleisti savo kartelę. Neliūdėkite, kad negaunate jus tenkinančio darbo – toks ateis, tačiau ne iš karto. Jau prasidėjo jums palankus metas darbo reikaluose, todėl šioje sferoje viskas gerokai pajudės į priekį, ypač per artimiausius 6 mėnesius. Daug kas bus išspręsta ir finansuose, nes pagaliau subręs galimybės pagerinti gyvenimo sąlygas. Tačiau tik tuomet, jei nuolankiai susitelksite vien darbo reikalams: šiuo metu būtina griebti šansus, atsiverančius čia ir dabar. Dirbkite tokį darbą, kokį dabar jums suteikia gyvenimas, net jei jis atrodo per žemo lygio, neįdomus ar pernelyg sunkus fiziškai.

Mėgstamas darbas, kuris bus dar ir „nešantis“ pinigus, ateis per sunkumus. Taip pat siūlyčiau jums bent kartais užsiimti kokiais nors kūrybiniais darbais, kurie padės ugdyti meniškumą, subtilaus grožio pajautimą, gebėjimą atsipalaiduoti. Tai šiame gyvenime jums itin svarbu. Galbūt patiktų siuvinėjimas, aksesuarų kūryba, lipdymas iš molio ar kažkas panašaus – tai galėtų būti ir hobis, ir papildomas uždarbis.


Klausimas

Sveiki, gimiau 199X XX XX, apie 21 val. Šiuo metu gyvenu ir dirbu pagal savo specialybę Londone. Vis prisimenu Lietuvą, bet nežinau, ar nesuklysiu vėl grįždama, nors darbo būtų ir Lietuvoje. Ar galite man patarti? Nes jau ir naktimis įvairios mintys neduoda ramybės. Taip pat turiu dar vieną nerimą keliantį klausimą... Yra vaikinas, kurį myliu jau daug metų, o jis neapsisprendžia, ko gyvenime nori, nors svajonės jo gražios. Taip pat yra antras vaikinas, kuris labai simpatizuoja man jau kelerius metus ir skiria daug dėmesio. Taigi didžiausia mano problema – ką daryti, ar baigti senas meiles, pamiršti žmogų, kuris daug metų man rūpi, ir į širdį įsileisti naujus jausmus, ar toliau laukti, kol didžioji mano meilė susidėlios savo mintis? Prašau, padėkite, ačiū.

Atsakymas

Esate išties kosmopolitiškas žmogus ir galite be didelio vargo prisitaikyti prie svetimos aplinkos ir šalies. Galite puikiai save realizuoti ir Lietuvoje, ir Anglijoje. Esate teisi dėl to, jog ir Lietuvoje jums būtų pakankamai darbo, tačiau po kiek laiko čia vis dažniau pasijus varginančios nuotaikos. Jausitės, tarsi dirbate daug ir sunkiai, o rezultatai netenkina. Tėvynė jus visada trauks, tačiau Anglija galėtų būti jums tarsi antroji tėvynė, nes joje galite susikurti stabilius namus. Jums svarbu išmokti dažniau rinktis tuos dalykus, kurie jums išties naudingi, ir mažiau vadovautis emocijomis.

Šiais ir kitais metais, ko gero, pajausite poreikį iš esmės pakeisti gyvenimą, pasirenkant naują kryptį. Juk prieš mėnesį jums prasidėjo naujas ir  svarbus 12 metų ciklas – tai puikus metas pradėti naują gyvenimo etapą ir karjeros, ir meilės sferoje. Jums formuosis puikios galimybės, ypač rugsėjo 9–24 dienomis. Jūsų autoritetas ir sėkmė, rodos, savaime didės. Tiek daug gražaus potencialo aukojate meilės iliuzijoms, juk naudingiau dabar skirti laiko savirealizacijai ir palaukti savo tikrosios meilės.  Žmogus, kurio laukiate tiek daug laiko, tarsi jus stabdo, atima jėgas ir tiesiog neleidžia gyvenime eiti į priekį žymiai efektyviau.


Klausimas

Sveiki, esu gimusi 197X XX XX. Ilgai ieškau savo puselės ir kenčiu nuo vienatvės. Bandymai užmegzti rimtesnes draugystes su vyriškiais vis būdavo trumpalaikiai ir nesėkmingi, tad šiuo metu esu nusivylusi paieškom. Vasario mėnesį teko atrasti žmogų, su kuriuo bendravimas buvo nutrūkęs 20 metų. Norėčiau sužinoti, ar galėtų užsimegzti rimta draugystė su tuo žmogumi ir ar tiktume vienas kitam. Jo gimimo data yra 197X XX XX. Šiuo metu jis turi šeimą ir nėra laisvas, bet nesijaučia laimingas gyvendamas su tuo žmogumi, sako, kad yra išlikę šilti jausmai man. Lauksiu atsakymo! Ačiū!  

Atsakymas

Labai jums siūlyčiau nepuoselėti vilčių dėl bendros ateities su šiuo žmogumi. Jis atsirado jūsų gyvenime ne šiap sau, tačiau šio susitikimo priežastis yra kiek kitokia nei jums atrodo. Šis vyras vienaip ar kitaip būdamas jūsų gyvenime, skatina jus tobulėti, mokytis ir perimti iš jo reikalingas jums savybes, jis atneša svarbias sielai situacijas ir suvokimus. Meilės jausmai iš jo pusės yra ne tokie stiprūs kaip jums gali atrodyti – tai tik susižavėjimas, atgaiva, nuotykis, aistra. Manau, kad skaitydama mano laišką jau pati savo viduje apie tai žinosite.  


Klausimas

Laba diena. Esu gimusi 196X XX XX, 12.30 val. Šiuo metu jaučiuosi labai sutrikusi, pasimetusi. Atrodytų, lyg ir viskas būtų gerai: dirbu, auginu dukrą. Bandau suprasti, iš kur ir dėl ko kyla ta sumaištis. Bet dėl to tik dar labiau susipainioju. Gal viena iš tų priežasčių yra ta, kad nepavyksta į savo gyvenimą pritraukti gyvenimo draugo? Ką darau ne taip? Ką turėčiau pakeisti savyje? Kokias pamokas turiu išmokti, kad nebekartočiau tų pačių klaidų? Ačiū. Sutrikusioji.

Atsakymas

Gal ir visiškai neapsidžiaugsite šia naujiena, tačiau jums svarbiau daugiau laiko ir dėmesio skirti savo pačios asmeniniam tobulėjimui, o ne partnerystei. Trumpalaikių santykių jūsų gyvenime visuomet bus daugiau nei ilgalaikių. Jūsų sielai santykiai yra puikiai pažįstama sritis, kurioje praeituose įsikūnijimuose buvo daug visko išgyventa ir suvokta, bent jau dalinai. Dabar skirkite kuo daugiau laiko savęs ugdymui ir tobulinimui. Nesakau, kad būtinai privalote būti vieniša, tiesiog jūsų vidinės laimės ir laisvės jausmas neturi priklausyti nuo kito žmogaus, o tik nuo jūsų pačios. Kai tai bus bent jau iš dalies pasiekta – lengviau atsiras ir antroji pusė. Šiame gyvenime įsiklausymas į savo poreikius yra svarbiau nei prisitaikymas prie kito žmogaus valios. Nuo 2015 metų rugpjūčio jums atsivers nauji šansai meilei.


Portalo Ji24.lt skaitytojoms pataria astrotarologė Lana Kutkytė.

Atsakymai į Jūsų klausimus pateikiami savaitgalį portale Ji24.lt. Klauskite rašydami adresu ji24.lt@zlg.lt.

O jei reikalas skubus, registracija astrotarologės L. Kutkytės konsultacijai Vilniuje ir Kaune  telefonu +370 696 08147 arba jos „Facebook“ profilyje (spauskite ant nuorodos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius