-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 08

Čakrų meditacija - nuo nuovargio ir kitų gyvenimo negandų

Čakros – tai žmogaus kūne esantys gyvybinės energijos kanalai. Pasak žinovų, pagrindinės septynios išsidėsčiusios išilgai stuburo. Kam jos mums reikalingos ir kokią funkciją atlieka?..
Joga
Joga / Fotolia nuotr.

Ma-uri ir huna masažai, cigunas, reiki, joga, taiči ir visi Rytų kovos menai yra pagrįsti supratimu, kad egzistuoja nematoma energija, daranti didžiulę įtaką mūsų gyvenimui. O tą energiją iš aplinkos pasiimame būtent per čakras. Kiekviena čakra turi savo spalvą, skambesį, geometrinę formą ir net kraštovaizdžius, kurie jas sustiprina ir atveria.

Taigi jei nesate skeptikė iki kaulų smegenų, verta išmėginti kokią nors praktiką, kaip antai ciguną, „atrasti“ savąsias čakras ir su jomis padirbėti. Tiesa, skirtingos praktikos darbą su čakromis gali įvardinti skirtingai. Pavyzdžiui, ciguno praktikuotojai energiją generuoja per tris dantenius (plačiau apie ciguną kada nors dar būtinai pakalbėsime). Bet dabar ne apie tai – dabar apie čakras.

Valios jėgos čakros

Už valios stiprybę atsakingos čakros išsidėsčiusios iš nugaros pusės.

1 – vadinamoji pamatinė čakra atsako už valią gyventi ir fizinę energiją.
2 – kryžiaus (seksualumo) čakra praneša, kiek seksualinės energijos norite išspinduliuoti.
3 – saulės rezginio čakra stiprina troškimą būti sveikiems.
4 – čakra tarpumentėje atstovauja mūsų ego, pasiryžimui veikti materialiame pasaulyje. Jos dėka turime (arba ne) tai, ko trokštame.
5 – gerklės čakra turi įtakos tam, kokią vietą užimame visuomenėje. Tai – mūsų požiūris į darbą.

Pojūčių čakros

Jos išsidėsčiusios priekinėje kūno pusėje.

1 – atsakinga už esminius gyvybinius poreikius: numalšinti alkį, pailsėti...
2 – ši čakra nulemia seksualinės energijos kokybę ir tai, kaip ja pasinaudojame.
3 – saulės rezginio čakra išlaisvina džiaugsmą pažinti savo vaidmenį visatoje.
4 – širdies čakra – židinys energijos, kuri mums padeda mylėti save ir kitus.
5 – gerklės čakroje gimsta atsakomybė už save, o mūsų troškimai įgauna minties formas.

Aukštesniųjų lygmenų čakros

Šios mentalinio lygmens čakros yra iš priekio, nugaros ir ties viršugalviu.

6 – „trečiosios akies“ čakra „pagauna“ iš bendro visatoje egzistuojančio energoinformacinio lauko idėjų energiją, taip pat ji lemia, kaip suvokiame pasaulį.
6 – čakra pakaušyje turi įtakos tam, kaip įgyvendinate „trečiosios akies“ pateiktas idėjas.
7 – karūnos čakra atsakinga už gebėjimą užmegzti ryšį su  aukščiausiu lygmeniu, su dvasios realybe.

Fotolia nuotr./Čakros
Fotolia nuotr./Čakros

Čakrų meditacija 

Norite tikėkite, norite ne, bet čakras įmanoma atverti. Tai patvirtintų kiekvienas, bent kažkiek dvasinėmis praktikomis užsiimantis žmogus. Egzistuoja netgi specialių meditacijų, kurios suaktyvina čakras ir padeda joms atsiverti. Netgi tokioms, kurios yra visiško letargo būsenoje. Siūlome vieną labai elementarią, kuriai nereikia jokių specialių įgūdžių – tik trupučio susikaupimo.

  • ♦ Patogiai atsisėskite (jei negalite „lotoso“, pusiau „lotoso“ poza ar turkiškai, bus gerai ir ant kėdės). Aplinkui turi būti ramu ir tylu. Kad būtų lengviau susikaupti, galite uždegti žvakę. 
  • ♦ Pirmas 5 minutes paprasčiausiai ramiai kvėpuokite užmerktomis akimis. Pasistenkite apie nieką negalvoti, paleiskite mintis – tegul galva lieka visiškai tuščia. Paskui mintimis nukreipkite kvėpavimą į tą vietą, kur yra čakra, kurią norite atblokuoti arba sustiprinti jos energiją. Šitaip kvėpuokite dar 5–10 minučių.
  • ♦ Kitas žingsnis – įsivaizduokite pasirinktąją čakrą kaip atitinkamos spalvos kamuolį. Bent penkioms minutėms sutelkite dėmesį į tą kamuolį, stenkitės, kad spalva būtų kuo intensyvesnė. Pirmajai čakrai suaktyvinti įsivaizduokite raudoną spalvą, antrajai – oranžinę, trečiajai – geltoną, ketvirtajai - žalią, penktajai – žydrą, šeštajai – mėlyną, septintajai – violetinę.
  • ♦ Galiausiai grįžkite į kasdienybę – atsipalaidavę ramiai pakvėpuokite 3–5 minutes. Tada jau galėsite atsimerkti ir vėl grįžti į realybę, kuri jau nebeatrodys tokia nuobodi ir varginanti. :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius