-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 05

Magiškojo pasaulio paslaptys

Ką reiškia Juodasis Mėnulis, Baltasis Mėnulis, kokią įtaką žmogui daro jo gimties momentu esančios planetos, ką žada Vandenio era ir kaip mus veikia amžiaus tarpsniai, – specialistai praskleidžia jus dominantį astrologinių paslapčių šydą.
Meditacija
Meditacija / Fotolia nuotr.

1. Kas yra Lilit, arba Juodasis Mėnulis? Kokią įtaką jis daro kiekvienam iš mūsų?

Astrologų teigimu, Lilit vieną Zodiako ženklą pereina per devynis mėnesius, o visą Zodiako ženklų ratą – per devynerius metus. Tai nėra materialus kūnas. Lilit – neegzistuojanti planeta, susijusi su Mėnulio orbitos apogėjumi (arba Mėnulio orbitos tašku, labiausiai nutolusiu nuo Žemės). Astrologijoje ji išreiškia ir veikia tamsiąją mūsų prigimtį. Ji siejama su ta mūsų dalimi, kuri yra egoistiškiausia, nes Lilit valdo ir iškelia žemuosius instinktus, ydas ir pan. Tai yra praeities, arba praėjusių gyvenimų, užsitarnauta tamsioji karma. Kiekvieno iš mūsų gimimo momentu Lilit buvo kurioje nors vietoje, ji parodo, ką esame blogo atsinešę į šį gyvenimą, ką turėtume keisti. Jeigu žmogus neisistengia ištaisyti praeities klaidų, rasti tikrojo pašaukimo, Juodasis Mėnulis, apsukęs ratą ir atėjęs į jo Zodiako ženklą, pažeria įvairių nesėkmių, siunčia vieną išbandymą po kito. Tam, kad žmogus atkreiptų dėmesį, ką daro ne taip. Ir jeigu einame neteisingu keliu, gali aplankyti sunki liga, netektis, finansiniai nuostoliai ir pan. Senoliai ne veltui sakydavo, kad viena bėda nevaikšto. 

Lilit, arba Juodasis Mėnulis, mūsų gyvenime gali reikštis trimis lygmenimis.

Pirmasis lygmuo, kai žmogus žino, kad elgiasi blogai, bet randa tam pateisinimų arba net džiaugiasi tokiu elgesiu. Tada Lilit jo gyvenime pasireiškia skaudžiausiai. Ir nebūtinai iškart ar jam pačiam. Atpildo galima sulaukti ir per artimus bei brangius žmones, net kitame gyvenime, nes karmos dėsnis tęsiasi per visus įsikūnijimus.

Antrasis Lilit pasireiškimo lygmuo, kai žmogus stengiasi nebekenkti nei sau, nei kitiems, atsisakyti blogybių, bet patiria karminį atpildą, pasekmes to, kas negero, destruktyvaus buvo padaryta anksčiau, praėjusiuose ar šiame gyvenime. T. y. gauna likimo smūgius, susijusius su ta sritimi, kur yra Juodasis Mėnulis (viename Zodiako ženkle jis išbūna devynis mėnesius).

Trečiasis lygmuo, kai žmogus iš esmės jau yra įveikęs „Lilit nuodus“ konkretaus Zodiako ženklo srityje, geba atsipirti blogybėms, jas sutramdyti. Tačiau retas kuris esame pasiekę tokį dvasinį lygmenį, kada sąmoningai suvokiame Lilit apraiškas mūsų gyvenime ir įgyjame tam priešnuodį. Tokiais atvejais Lilit nebetenka savo galių ir nedaro neigiamos įtakos žmogaus gyvenimui. Atminkite: žmogaus dvasia laisva, jis gali koreguoti savo likimą. Jei myli visus, gyvena garbingai ir dorai, žvaigždės jam palankios. Toks žmogus yra atsparus pokyčiams, kuriuos paskatina planetos ir žvaigždės.

Kartais Juodojo Mėnulio atsiųsta nelaimė, priešingai, padeda žmogui perkainoti vertybes ir pasukti dvasingesnio gyvenimo keliu. Ne kartą turbūt teko girdėti istorijų, kai po avarijos sužalotas ar mirtiną ligą įveikęs žmogus ne tik randa jėgų pradėti gyvenimą iš naujo, bet ir tampa geresnis, stengiasi padėti kitiems, tobulėja... Taigi net jei Lilit šiuo metu yra jūsų ženkle, nesibaiminkite, o prisiminkite posakį, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gera.   

Jeigu smalsu sužinoti, kokiame Zodiako ženkle buvo jūsų juodasis Mėnulis ir ką tai reiškia, informacijos rasite internete http://www.dharma.lt/lt.php/astrologija/lilit-zodiako-zenkluose.

 

2. Kas yra Vandenio era ir kaip ji keičia mūsų pasaulį?

Mes gyvename amžiuje, kuriame baigėsi ar jau baigiasi daugiau kaip 2000 metų trukusi astrologinė Žuvų era, ir prasidėjo ar prasideda Vandenio era. Astrologine era vadinamas laiko ciklas, per kurį Žemės ašis pasislenka per vieną Zodiako žvaigždyną. Anot astrologų, viename žvaigždyne lygiadienio taškas išbūna maždaug apie 2369 metus. Kiti teigia, kad jis trunka 2155,5 metų. Astrologai ir astrologijos mokyklos pateikia skirtingus taškus. Tad skiriasi ir Vandenio eros pradžios data. Vienų teigimu, Vandenio era jau prasidėjo, kitų – ji prasidės apie 2050-uosius.

Kas vyksta pasislenkant Žemės ašiai, pereinant iš vieno ženklo į kitą? Astrologų teigimu, tuo metu keičiasi visas kosminis ciklas, taip pat žmonijos pasaulėžiūra. Nauja era – naujas Žemės raidos tarpsnis, esminių permainų laikas. Per Žuvų erą turėjome išmokti mylėti visa, kas gyva, pasiekti grožio ir proto harmonijos.

Akivaizdu, kad šios pamokos neišmokome. Todėl žmonijos laukia daugybė išbandymų, ieškojimų, paklydimų, kol ji priartės prie tiesos ir visuotinės meilės ir gėrio kelio. Jeigu buvome egocentriški, ieškojome naudos tik sau, dabar egoizmą pamažu keis noras padėti kitiems, pamiršti savo ego ir daugiau nuveikti visuomenės, pasaulio labui. Arba tai padaryti privers aplinkybės, gal net skaudžios pamokos. Vandenio era skatina dvasiškai tobulėti, domėtis visatos paslaptimis, gilintis į tūkstantmečius patikrintas tiesas ir mokymus. Todėl didėja susidomėjimas astrologija,  ezoterika…

Anot astrologų, Vandenio era žmogui leis pažinti ir praplėsti sąmonės ribas. Daugelis ims kitaip mąstyti, perkainos vertybes, taps pakantesni aplinkiniams ir energiją skirs ne pykčiui, kerštui, o problemoms spręsti. Gilesnis mąstymas ir matymas paskatins ieškoti būdų, kaip išgelbėti mūsų planetą, žmoniją nuo žūties. Žinovai teigia, kad kiekvienos eros pradžioje gimsta Mesijas, žmonijos gelbėtojas, vedlys. Įdomu, kokią asmenybę pasauliui padovanos ar jau padovanojo Vandenio era?! Anksčiau ar vėliau tai sužinosime. Aišku viena, kad kova tarp gėrio ir blogio jau pasiekė kulminaciją ir žmonijos laukia įdomios bei globalios permainos.

Astrologų teigimu, būsime priversti iš naujo pažvelgti į savo gyvenimo kelią, suvokti egzistavimo Žemėje prasmę ir karmos dėsnius, juos pripažinti. Vandenio era atneša naujų energinių vibracijų, kurias priimti galės tik tie, kurie yra tam pasirengę, eina dvasinio tobulėjimo keliu. Prasideda valymosi etapas – Žemė pamažu atsikrato susikaupusio blogio, nereikalingo balasto. Todėl esminių permainų turi įvykti (jos jau prasidėjo!) visame pasaulyje, visose gyvenimo sferose, įskaitant ir ekonomiką, ir politiką, ir kiekvieno asmeninį gyvenimą.

Vandenis simbolizuoja laisvę, o tas laisvės troškimas vers žmones išsivaduoti iš materialių ir dvasinių varžtų. Į paviršių iškils visos neteisybės. Gėris bus svarbiausias nau¬jos eros dėsnis. Žmonės bus ruošiami pereiti į naują dimensiją, naują mums nepažintą matmenį.

 

4. Kas yra karminiai Mėnulio mazgai?

Anot astrologų, pagal karminius Mėnulio mazgus gimties momentu galima sužinoti, kokie kiekvieno mūsų tikslai ir pašaukimas buvo praėjusiame gyvenime ir kokie laukia šiame gyvenime. Tai padeda geriau suvokti save, savo gyvenimo kelią, net pasirinkti profesiją. Nors karminiai Mėnulio mazgai Rachu ir Ketu nėra konkretūs, materialūs taškai, jie veikia labai stipriai. Šiaurinis Mėnulio mazgas vadinasi Rachu, pietinis – Ketu.

Su karminiu mazgu Rachu yra siejamos perspektyviausios tendencijos, parodančios, kokias sritis žmogui reikia įvaldyti, kokių savybių įgyti, kad atliktų savo misiją. Tai nelengva, bet jei žmogus stengiasi, likimas jam būna palankus, atneša greičiausią evoliucinę pažangą, perspektyviausią dvasinio augimo energiją, palankiausius įvykius ir apsaugą dabartiniame gyvenime.

Karminis mazgas Ketu, priešingai, rodo, ką žmogus yra įvaldęs, kokią patirtį sukaupęs. Kaip sakoma, tų „durų“ jam nereikėtų dar sykį atverti. Nors jos ir labai gundo, pasukę lengvesniu keliu, neišmoksite naujos gyvenimo pamokos. Anot astrologų, besileidžiantis karminis Mėnulio mazgas (Ketu) yra susijęs su praėjusiais gyvenimais ir praeities karma. Sritys, susijusios su Ketu, paprastai yra stabdomos, ribojamos – jų nereikia plėtoti šiame gyvenime.

Rachu ir Ketu ženklai visada yra opozicijoje: Rachu nurodo, kurią sritį reikėtų plėsti, tobulinti, Ketu, priešingai, kurios nederėtų liesti, nors tokia pagunda ir kyla. Pavyzdžiui, žmogus praėjusiame gyvenime buvo medikas. Ir šiame gyvenime jį gali traukti medicina, bet jam nederėtų susisaistyti su šia veikla. Jo evoliucijos kryptis turėtų būti priešinga. Arba jei gimties momentu besileidžiantis Mėnulio mazgas buvo Avino ženkle, o kylantis Svarstyklėse, vadinasi, praėjusiame gyvenime buvote kovotoja, jūsų veikla reikalavo karingumo, drąsos ir ryžto. To jau išmokote. Tačiau kylantis Mėnulio mazgas (Rachu) Svarstyklėse rodo, kad šiame gyvenime jums reikia skatinti ne kovotojo savybes, o priešingai, atsisakyti karingumo, noro konfliktiškai spręsti problemas, siekti darnos ir taikos. Jeigu ir toliau ugdysite ne naujas, o iš praėjusio gyvenimo atsineštas savybes, nepasieksite norimo rezultato – likimas nebus palankus.

Jeigu įdomu, kokiame ženkle buvo besileidžiantis ir kylantis Mėnulio mazgai jūsų gimties momentu, informacijos rasite internete http://www.dharma.lt/lt.php/astrologija/karminiai-menulio-mazgai. Tai padės suvokti, kas trukdo  rasti laimę, kokių savybių turėtumėte įgyti, o kokių atsikratyti. Galbūt jūsų tikslas – išspręsti partnerystės santykius, įgyti tam tikrų savybių: kantrybės, drąsos priimti tam tikrus sprendimus ir pan. O gal sėdite ne savo rogėse, pasirinkote ne tą profesiją ar pernelyg sureikšminote materialų gyvenimą ir pamiršote tikrąjį pašaukimą, todėl persekioja nesėkmės.

 

5. Kas kelerius metus ir kiek laiko trunka karminių Mėnulio mazgų ciklai?

Karminiai mazgai vieną ženklą jie pereina maždaug per pusantrų metų, o visą zodiako ratą per 18,6 metų. Būtent tais periodais, kada karminiai mazgai grįžta į tą pačią vietą, kur jie buvo gimties momentu, žmogus turi pasitikrinti savo karminę programą. Jeigu yra pasukęs neteisingu keliu, neatlieka savo misijos karmine, dvasine prasme, tuo metu jo gyvenime gali įvykti dramatiškų įvykių. Per sielos graužatį, abejones, nesėkmes, nelaimes siela mėgina žmogui nurodyti tikrąją kryptį. Tam tikrais amžiaus tarpsniais aplinkiniams atrodo, kad žmogus sukvailiojo, o išties tai yra savęs ieškojimo etapai. Neretai tuo metu galima pridaryti klaidų, bet galima ir viską atitaisyti.

Karminiai Mėnulio mazgai pirmą kartą į savo vietą (gimties momentą) grįžta, kai žmogui sukanka 18 metų ir 7 mėnesiai. Antąsyk – po 37 metų, trečiąkart – beveik per 56 gimtadienį, o ketvirtą kartą – sulaukus 74,4 metų amžiaus. Anot astrologų, karminių Mėnulio mazgų įtaka juntama maždaug pusę metų, t. y. prieš sukankant, pavyzdžiui, aštuoniolikai ir beveik iki devyniolikos metų ar pan. Tada susiklosto tam tikros aplinkybės, įvykiai, kurie padeda suvokti, ar teisinga linkme einame.

Taip pat kritinis laikotarpis būna žmogaus gyvenime, kai karminiai mazgai judėdami aktyvuojasi ne tik ateidami į savo vietą, bet ir kai pereina pusę ciklo ir atsistoja gimimo momento karminių mazgų opozicijoje. Tai įvyksta esant 9-erių metų amžiaus, 27,9, 46,5, 65-erių ir 84-erių. Tada kyla noras atsigręžti atgal, kyla pagunda suabejoti savo dvasiniu, evoliucinio likimo keliu, tikslais ir pasukti priešinga linkme. T. y. keisti veiklos kryptį, gyvenimo partnerį, jei juo nusiviliama ar jis nepatenkina lūkesčių, ieškoti naujų pomėgių. Ne veltui tokiais atvejais sakoma, kad maištauja siela arba „žilė galvon, velnias uodegon“.

Anot astrologų, 33 metai laikomi Jėzaus amžiumi. Tada neretai daugelis susimąsto apie gyvenimo tikslus, siekius, ryžtasi lemtingoms gyvenimo permainoms, nes karminiai mazgai žmogaus gyvenime daro stipriausią įtaką ir labiausiai skatina permąstyti likimą, perkainoti vertybes. Tokiais momentais lengva suklysti, priimti neteisingų sprendimų, todėl ypač svarbu įsiklausyti į savo nuojautą ir sielos balsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius