-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 05

Šiandien dalinkite bučinius!

Liepos 6-ąją minime ne tik karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – visame pasaulyje šiandien švenčiama smagi ir visada dėmesio sulaukianti Tarptautinė bučinių diena.
Bučinys
Bučinys / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bučinys

Apie bučinius sklando daugybė įdomių istorijų ir faktų, jie filmuojami, fotografuojami,apipinami eilėmis, siekiama rekordų... Kad ir kaip būtų, bučiuotis yra smagu, todėl, romantikai, nesnauskite! O mes siūlome jums šia proga pluoštelį įdomių faktų:

► Jei kada išgirsite kalbant apie filematologiją, nesutrikite – tai mokslas, tyrinėjantis bučinius, jų prigimtį, ir apskritai, viską, kas susiję su šiuo malonumu.

► Bučiuodamiesi žmonės apsikeičia ne tik šiltomis emocijomis ir aistringa meile, bet ir bakterijomis. Skaičius nemenkas: nuo 10 milijonų iki milijardo.

► Kad ir kaip būtų gaila, sendami vis mažiau laiko skiriame bučiniams. Pasirodo, jauni žmonės bučiuojasi vidutiniškai apie 12 kartų per dieną, na, o sutuoktiniai, nugyvenę ilgus metus kartu, apsiriboja vos keliais bučiniais per parą.

► Negalvokite, kad šis malonumas skirtas tik žmonėms – bučiuojasi ir gyvūnai: šunys, arkliai, beždžionės, netgi kai kurios žuvytės. Na, o šimpanzės bučinių technika labai primena mūsų - žmonių.

► Guinnesso rekordų knygoje galima rasti ne vieną rekordą susijusį su bučiniais. Štai ilgiausias bučinys truko net 50 valandų, 25 minutes ir vieną sekundę. Nonthawat Charoenkaesornsin ir Thanakorn Sitthiamthong, pora iš Tailando, 2012 metais, vasario 12-14 dienomis sudalyvavo renginyje ir iš 7 porų tapo laimėtojais – pagerino pasaulio rekordą. O Vokietijoje pasiektas dar įdomesnis rekordas. 2011 metų spalio 8-ąją Nikolay Linder bučinys po vandeniu besidalinant oru iš burnos į burną su žmona truko net 12 minučių ir 19 sekundžių.

► Jeigu tikėtume antropologais, bučiniai yra skirtingi, pavyzdžiui, tam tikrose Afrikos gentyse yra bučiuojama žemė po vadovo kojomis, o kai kuriose Europos vietose ilgai nebuvo toleruojami bučiniai tarp vyrų. Pasisveikindami ir sveikindami dažnai bučiuojame į abu skruostus, o eskimai ir egiptiečiai trinasi nosimis, todėl pastarasis bučinių būdas taip ir vadinamas – „eskimų bučinys“.

► Bučiniai suteikia ne tik laimės, bet ir sveikatos. Teigiama, kad bučiuojantis sudeginama 26 kalorijos, juda net 29 veido raumenys.

► Filmas, kuriame daugiausia bučiuojamasi sukurtas 1926 metais. Neįtikėtina, tiesa? Intriguojantis pavadinimas „Don Žuanas“ ir net 127 bučiniai! Režisierius tikrai pasistengė. Ilgiausią bučinį galite išvysti filme „Kiss“, o jeigu domina kada pirmą kartą ekrane pademonstruotas aistringasis prancūziškas bučinys – prašome pažiūrėti „Splendorinthe Grass (1961).

► Ir dar šis tas įdomaus: pagal senovinį Naujosios Zelandijos paprotį reikėdavo vienas kitą uždengti audeklu, pasitrinti nosimis, skleidžiant garsus panašius į kriuksėjimą ir stipriai traukti orą į save. Sokotra saloje susitinkant reikėdavo pabučiuoti vienas kitam į petį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius