-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Vėjo varpeliai – sėkmės muzika

Akį traukiantis melodingai tilindžiuojantis pakabutis – ne tik aplinką puošiantis aksesuaras, bet, pasak rytiečių, ir sėkmę nešantis talismanas.
Vėjo varpeliai
Vėjo varpeliai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Talismanas

NAMŲ ENERGIJOS HARMONIJA

Nuo seno pagrindinė vėjo varpelių paskirtis – neutralizuoti į namus patenkančią neigiamą energiją. Taip pat jie laikomi teigiamos energijos laidininkais, priviliojančiais laimę ir sėkmę. Nuo seno jie buvo kabinami ant prie namų augančių medžių, virš durų slenksčio ir kitur, kur iš tikrųjų į juos pučia vėjas, kur jie gali laisvai suptis ir skambėti pan. Tačiau ilgainiui sėkmingai persikraustė ir į namus. Jei pakabintumėte tokį varpelį prie šviestuvo svetainės centre, rytiečių teigimu, pozityvios energijos namuose būtų gerokai daugiau, namiškių gyvenime padaugėtų džiaugsmo, gerų emocijų.

Vėjo varpeliai gaminami iš tuščiavidurių vamzdelių ir „liežuvėlio“, kuris pajudintas vėjo ar žmogaus kliudo vamzdelius ir švelniai skamba. Manoma, kad kaip tik į tą vamzdelių ertmę patekusi energija perkeičiama ir su varpelių skambesiu paskleidžiama po patalpą.

Nerekomenduojama namuose turėti daugiau nei 2 vėjo varpelius, o jų dydis turėtų būti tinkamas jūsų būstui. Pavyzdžiui, standartiniame daugiabučio namo bute, anot žinovų, turėtų kabėti ne ilgesni kaip 15–20 cm vėjo varpeliai.

LEGENDOS PĖDSAKAIS...

Pasak kinų legendos, seniai seniai vienas išminčius išsikvietė Vėjo Dvasią ir paprašė sudainuoti vieną iš savo dainų žmonėms. Dvasia pareikalavo, kad išminčius jai paaiškintų, kodėl vėjas privalo tai daryti. Išminčius atsakė, kad iš visų stichijų žmogus labiausiai myli būtent vėją. Dvasia nusijuokė ir dar kartą paprašė įrodymų. Išminčius jai atsakė: be maisto, vandens, ugnies ir metalo žmogus gali arba pragyventi kurį laiką, o štai be oro neišgyventų nė kelių minučių. Patvirtindamas savo žodžius išminčius pasiūlė išbandyti tai su juo pačiu. Dvasia patikrino ir suprato, kad žmogus nemelavo. Tada ji sudainavo vieną iš savo pačių gražiausių dainų ir uždarė ją į bambuko stiebą, kurį dovanojo išminčiui. Išminčius iš tos stebuklingos dovanos padarė talismaną – vėjo varpelius – ir padovanojo žmonėms.

Nuo to laiko tas, kuris gerbia Orą ir savo namuose turi vėjo varpelius, yra globojamas šios galingos stichijos, jam nelemta pajusti mirtino juodosios stichijos Ša poveikio.

Fotolia nuotr./Vėjo varpeliai
Fotolia nuotr./Vėjo varpeliai

TROKŠTAMAS POVEIKIS

Iš kokios medžiagos turėtų būti pagamintas jūsų skambantis talismanas? Viskas priklauso nuo to, kurioje namų vietoje ketinate šį aksesuarą kabinti. O vietą išsirinkti turėtumėte atsižvelgdami į poreikius: kokios energijos zoną norėtumėte stiprinti, kur pageidaujate slopinti neigiamą energiją?

♦ Vėjo varpeliai iš 8 metalinių vamzdelių vadinami „paukščių giesme“. Jie tinka žmonėms, kuriems reikia papildomų jėgų kopiant karjeros laiptais. Šie varpeliai kabinami namų šiaurės vakaruose.

Fotolia nuotr./Bambukiniai vėjo varpeliai
Fotolia nuotr./Bambukiniai vėjo varpeliai

♦ Iš bambuko pagamintus vėjo varpelius rekomenduojama kabinti tose namų vietose, kur jums nemalonu būti, – tai yra ten, kur susikaupę daugiausia neigiamos energijos. Jie išsklaidys šias sankaupas, harmonizuos šeimos narių tarpusavio santykius.

♦ Talismanas iš plunksnų ir varpelio – tiek pačių namų, tiek juose gyvenančių žmonių psichoterapeutas. Jis kabinamas ant langų, balkonuose, virš pagrindinių durų. Kuria lengvą atmosferą, gerina nuotaiką, nugena šalin niūrias mintis, į sielą siunčia ramybę ir santarvę. Jei ką nors iš namiškių vargina nemiga, naktiniai košmarai – galima šį talismaną kabinti jo miegamajame, kur jis taps blogų sapnų gaudykle.

♦ Vėjo varpelius galima kabinti ir tose namų vietose, kur tvyro užsistovėjusi energija – jų skambėjimas pažadins, atgaivins.

♦ Taip pat vėjo varpeliai pravers ir ten, kur energija pernelyg greitai išsisklaido. Pavyzdžiui, kai lauko durys – tiesiai priešais langą, arba jei namuose įrengtas labai ilgas koridorius. Tokiu atveju geriausia kabinti vėjo varpelius su blizgančiais metaliniais karuliais ar žėrinčiais stikliukais – kad laužtų, sklaidytų šviesą, o kartu ir užkirstų kelią energijos skersvėjams, nukreiptų jų tėkmę į kitus kampus. Ypač tiktų ir pakabintas rutulys, apklijuotas veidrodžio šukėmis.

♦ Namų ir visų namiškių energiją nuo negatyvios įtakos saugo vėjo varpeliai su 5 vamzdeliais.

♦ Jei durys į kurį nors kambarį yra atokioje namų vietoje, toli nuo kitų durų, varpelius galima kabinti šių durų staktos centre. Taip kambarys gaus daugiau energijos.

♦ Vėjo varpeliai kabinami lange, kai pro jį  matyti daug neigiamą energiją skleidžiančių objektų – aštrių antenų, kitų pastatų kampų, svetimų balkonų, elektros laidų, šiukšlių konteinerių ir pan. Ypač negeru reiškiniu laikoma svetima palydovinė antena, atsukta tiesiai į jūsų langą. Visais šiais atvejais lange pakabinti vėjo varpeliai padės sumažinti šios energijos ataką, netrukdys sklisti natūraliai dienos šviesai ir teigiamai energijai.

♦ Jei jums reikia sustiprinti savo kūrybines ar intelektines galias, vėjo varpelius kabinkite greta darbo stalo arba lovos, kurioje miegate. Tiesa, jie jokiu būdu neturėtų kaboti tiesiai jums virš galvos.

Fotolia nuotr./Metalinis vėjo varpelis
Fotolia nuotr./Metalinis vėjo varpelis

♦ Vaikų kambaryje geriausia kabinti varpelius su 7 metaliniais vamzdeliais.

♦ Vėjo varpeliai iš 6 metalinių vamzdelių neša sėkmę. Poveikis bus efektyviausias, jei šie bus pakabinti šiaurės vakarų pusėje. Čia bus sustiprinama šeimos galvos, o kartu ir visų namiškių gerovė. Taip pat tokie varpeliai išdildo piktą lemtį, padeda saugiau apeiti jums nepalankius likimo vingius.

♦ Mediniai vėjo varpelių vamzdeliai rytinėje namų dalyje traukia finansinę sėkmę. Dar geriau, jei ant šių varpelių išraižytos gervės, žuvys, monetos ar vėžliukai.

 

ATSARGIAI!

Nors vėjo varpeliai – puikus namų talismanas, neatsargiai su jais elgiantis galima sulaukti ir priešingo efekto.

♦ Nereikėtų pamiršti, kad vėjo varpelių paskirtis – ne tik išjudinti, bet ir sulaikyti energiją. Jie neleidžia į namus patekti neigiamai energijai. Bet lygiai taip pat gali sustabdyti ir tokios energijos tekėjimą iš namų. O tai – jau nepageidaujamas poveikis. Taigi vėjo varpelius rekomenduojama kabinti tik tose namų vietose, kur energija savaime yra gera – tada ji dar labiau sustiprės. O štai neigiamos energijos pritvinkusioms namų dalims geriau tiks kitos priemonės.

♦ Ne itin geras sumanymas – kabinti vėjo varpelius prie durų biuruose, parduotuvėse vietoje paprasto varpelio, kad skambesys praneštų apie įeinančiuosius ir išeinančiuosius. Tai gali pakenkti verslui. Varpeliai užrakins patalpos energiją. Rezultatas – sumažėjęs lankytojų srautas, nes eidami pro šios parduotuvės ar biuro duris jie nejaus poreikio užeiti, jų nepasieks jūsų idėjų, užmojų trauka. Vargu ar to trokštama parduotuvėje, kavinėje, biure.

 

VARPELIAI PAGAL KOMPASĄ

Kokį varpelį kurioje namų dalyje kabinti? Jums atsakys kompasas ir skirtingų stichijų derinimo principai.

Rytai – medinis 3 vamzdelių varpelis.

Pietryčiai – medinis 4 vamzdelių varpelis.

Šiaurės rytai – keraminis 8 vamzdelių varpelis.

Pietvakariai – keraminis 2 vamzdelių varpelis.

Vakarai – metalinis 7 vamzdelių varpelis.

Šiaurės vakarai – metalinis 6 vamzdelių varpelis.

Pietų ir šiaurės pusėje energiją rekomenduojama harmonizuoti kitais metodais.

 

Taip pat skaitykite:

Išvalykite būsto energiją

Laimę nešantys simboliai

Energinis namų švaros ritualas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius