-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 21

Žemės čakros. Kokiose vietovėse jos išsidėsčiusios?

Gyvename Žemėje, semiame, kiek tik pajėgdami, jos išteklius ir daugelis mūsų net nesuvokiame, kad šioji planeta – ne šiaip gabalas kažkokios beprasmės materijos. Tai – nuostabus gyvas organizmas su savu kūnu, sava energija ir pan.
Planeta Žemė
Planeta Žemė / Fotolia nuotr.

Pasak ezoterikų, Žemė, kaip ir mes, turi savo čakras, kurios būtinos norint išsaugoti gyvybę planetoje. Kiekviena jų atlieka dvi funkcijas: užtikrina sveiką aplinką ir perduoda bei priima energiją su užkoduota informacija.

Žmonės įsivaizduoja, kad jie – dominuojantys ir visas gyvybės rūšis kontroliuojanys Žemės viešpačiai. O jei Žemė nenori būti kontroliuojama ir nelaiko žmonių rasės vertesne už kitas gyvybės formas?.. O jei Žemės eksperimentai gyvybės laboratorijoje dar nesibaigė? Kaip Žemė perduoda informaciją kitoms gyvybės rūšims?.. Jai reikalinga energija, o didžiausia jos koncentracija, kurioje daugiausia užkoduotos informacijos, sakoma, slypi čakrose.

Kiekviename kontinente, išskyrus Antarktidą, yra išsidėsčiusios po vieną Žemės čakrą, kurios plečiasi ir traukiasi priklausomai nuo aplinkos sąlygų: Saulės ir Mėnulio ritmų, pačios Žemės judėjimo ir kitų veiksnių. Čakra – tarsi energijų verpetas, savo forma primenantis skraidančiąją lėkštę. Taigi kviečiame pasidomėti, kuriose vietovėse, kaip teigiama, yra mūsų planetos čakros.

► Pirmoji čakra: Šastos kalnas

`astos kalnas
Fotolia nuotr. / Šastos kalnas

Tiksliau – snaudžiantis ugnikalnis Kalifornijoje, Kaskadiniuose kalnuose. Tai pagrindinė planetos čakra, jos energinės sistemos pagrindas. Šios čakros energija primena geizerį: plūsta toks galingas gyvybinės energijos srautas, dar neturintis formos ir struktūros. Ji atsiranda tuomet, kai transformuojasi kitose planetos čakrose.

► Antroji čakra: Titikakos ežeras Anduose

Fotolia nuotr. / Titikakos ežeras Anduose
Fotolia nuotr. / Titikakos ežeras Anduose

Šio ežero Saulės saloje yra akmuo, vardu Titikaka, kuris laikomas geometriniu antrosios Žemės čakros centru. Titikakos ežeras atitinka žmogaus kūno čakrą, „atsakingą“ už kūrybą ir seksualumą. Ši čakra turi įtakos visoms gyvybės formoms, tai tarsi naujų rūšių kūrimo ir evoliucijos centras. Pirmosios čakros energija pasiekia antrąja savotiška Žemės arterija.

► Trečioji čakra: Uluru monolitas ir Kata Tjuta uola Australijoje

Uluru monolitas
Fotolia nuotr. / Uluru monolitas

Tai tarsi planetos „saulės rezginys“. Įspūdingos raudonos uolos jau tapo Australijos simboliu. Čakros funkcija – palaikyti Žemės ir visų jos gyventojų gyvybines jėgas. Jei kada nors visi taps sveiki ir nemirtingi, sakoma, jog tai bus iš trečiosios čakros atėjusios išminties nuopelnas.

► Ketvirtoji čakra: Glastonberis ir Šaftsberis, Anglija

Fotolia nuotr. / Glastonberis Anglijoje
Fotolia nuotr. / Glastonberis Anglijoje

Tai – Žemės širdies čakra. Glastonberis susijęs su mitais, apipintais Gralio taure, o visoje Anglijoje yra nemažai sakralinių vietų, kurios visos įneša savo indėlį į pasaulinę širdies čakrą. Svarbiausios jų – Aveberio akmenų ratas ar Glastonberio Toro kalva. Šventojo Gralio energija turi jėgos, griaunančios visas sienas tarp tautų ir rasių, o jei Žemės čakra išsiplėstų, pradingtų visų gyvųjų būtybių kančios, skausmas ir fizinė mirtis.

► Penktoji čakra: Didžioji piramidė, Sinajaus kalnas ir Alyvų kalnas

Fotolia nuotr. / Piramidė
Fotolia nuotr. / Piramidė

Gerklės čakros energija slypti Artimuosiuose Rytuose – tai tarsi Žemės balsas, sklindantis iš žemės lopinėlio, kuriame įsikūrusios Jeruzalė ir Meka, dvasinio pasaulio paveldo sergėtojai. Ne veltui tos trys vietos itin svarbios – ant Sinajaus kalno Mozė kadaise patyrė Apreiškimą. Didžioji piramidė yra viena iš nedaugelio dirbtinai sukurtų Žemės čakrų, o iš Biblijoje aprašyto Alyvų kalno atsiveria vaizdas į paslaptinguosius Auksinius Vartus.

► Šeštoji Čakra: mobilus epochos aktyvinimo Centras

Ši čakra, kaip ir visos kitos, turi geometrinį centrą, skirtumas tik tas, kad ši „trečioji akis“ mobili ir vis pasislenka į Vakarus kiekvienos naujos epochos pradžioje. Kiekviena epocha turi savo pavadinimą, atitinkantį Zodiako ženklą – dabar mes kaip tik įkėlėme koją į Vandenio epochą, kurią pakeis Ožiaragis po tūkstančių metų. Kiekviena nauja epocha atneša tik jai būdingas vertybes, pavyzdžiui, Žuvų epochoje tai buvo gailestingumas, Vandenio epochos kodinis žodis bus fizinis nemirtingumas. Daugelyje Žemės vietų dar gyvos legendos apie nemirtingas būtybes, jų šventuosius miestus. Tarkime, Mongolijoje ir Tibete pasakojama apie Šambalą, Anglijoje – apie paslaptingąjį Avaloną. Jose teigiama, kad nemirtingos būtybės Žemėje gyveno daugybę metų, jos buvo atsiskyrusios nuo pasaulio. Kai Žemės Siela sutelkia jėgas naujos epochos subrandinimui, nemirtingieji įneša didelį indėlį į naująjį laikotarpį. Kiekviena nauja epocha turi savo geometrinį centrą: Tauro epochoje tai buvo Beluchos kalnas Sibire, Avino – Kuh-e Malek Siah kalnas Irane, Žuvų – Alyvų kalnas ir Didžioji piramidė, o dabartinėje, Vandenio epochoje, tuo centru tampa  Glastonberis-Šaftsberis. Po 4000 metų Ožiaragio epochoje tokiu centru taps Recifė Brazilijoje.

► Septintoji čakra: Kailašo kalnas

Fotolia nuotr. / Kailaao kalnas
Fotolia nuotr. / Kailašo kalnas

Tai – šventas Himalajų kalnas, Žemės karūnos čakros centras. Nuo šio kalno viršūnės daugybę šimtmečių sklinda informacija, pagal kurią planeta, tarsi architektė, kuria evoliucionuojančią mūsų realybę. Kailašas taip pat išspinduliuoja informaciją, susijusią su ilgais laiko ciklais. Egzistuoja legenda apie prarastą Kūrybos akordą, primenantį legendą apie Šventąjį Gralį: jeigu būtų surastos trys Kūrybos stygos ir jos suskambėtų sinchroniškai, pasaulis atskleistų tikrąją savo prigimtį ir išnyktų mirtis. Girdint šlovinantį skambesį, sklindantį iš Kailašo kalno (septintoji čakra), meilės dainą iš Žemės širdies čakros ir džiaugsmingą dėkingumo garsą iš trečiosios Žemės čakros, tereikia išminties ir kūrybinės kibirkšties visas natas sujungti į vieną akordą – tuomet Žemės planeta atgims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius