Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė pataria, kaip išsirinkti stilingą kalnų slidinėjimo aprangą

Nė vienas žiemos entuziastas neįsivaizduoja savo laisvalaikio be slidinėjimo. Todėl tik prisnigus traukia savo įrangą, žvalgosi naujų kalnų bei trasų arba ruošiasi į iš anksto suplanuotą slidinėjimo kelionę.
Kaip išsirinkti stilingą kalnų slidinėjimo aprangą?
Kaip išsirinkti stilingą kalnų slidinėjimo aprangą? / Freepik.com

Šis žiemos sportas praktiškai neįmanomas be specialios aprangos, tad stilistė Viktorija Šaulytė-Mockė pataria išsirinkti tokią, kuri būtų ir patogi, ir stilinga. Taip ne tik išsiskirsite iš minios, bet ir galėsite pasidaryti stilingų nuotraukų apsnigtų kalnų fone, sakoma pranešime žiniasklaidai.

Šio sezono akcentas – ryškios spalvos

Stiliaus kūrėja sako, kad šį sezoną vyraujanti tendencija – drąsios spalvos ir patogūs audiniai. Todėl tikėtina, kad šią žiemą pamatysime daug rožinės, slyvų ir žalių atspalvių, rudos spalvos seriją, derinamą su raudona, pastelines spalvas.

Stiliaus kūrėja sako, kad šį sezoną vyraujanti tendencija – drąsios spalvos ir patogūs audiniai.

Pasak jos, egzistuoja ir slidinėjimo aprangos mados. Tačiau renkantis slidinėjimo kostiumą, verta nepamiršti ir savęs. V.Šaulytė-Mockė rekomenduoja rinktis jau pamėgtus modelius, spalvas, raštus, aksesuarus – tai, kas suteikia pasitikėjimo savimi.

„Tiek kasdienybėje, tiek sporte mėgstu rinktis ryškių spalvų drabužius. Slidinėjimo kostiumo įvaizdį pagyvinu ryškiomis ar visai kitos spalvos nei kostiumas pirštinėmis bei kepure. Dažnai renkuosi kontrastingas spalvas ir detales, kurios iš pirmo žvilgsnio lyg ir nedera tarpusavyje, bet apsirengus papildo viena kitą“, – pasakoja kūrybininkė.

Jei slidinėjimo trasose norite išsiskirti ir pasidaryti ypatingų nuotraukų, rinkitės ryškiaspalvį slidinėjimo kostiumą, pavyzdžiui, raudoną, oranžinį ar geltoną. Šios spalvos gražiai įsilies snieguotų kalnynų fone.

Svarbu funkcionalumas ir aukšta kokybė

Pasak stilistės, slidinėjant norisi jaustis kuo komfortabiliau, todėl apranga turi būti maksimaliai kokybiška, o medžiagos – efektyviai išgarinančios drėgmę, elastingos bei atsparios vėjui ir vandeniui. Dar vienas puikus būdas, kaip slidinėjimo metu jaustis patogiai – rūbus sluoksniuoti.

Apranga turi būti maksimaliai kokybiška, o medžiagos – efektyviai išgarinančios drėgmę, elastingos bei atsparios vėjui ir vandeniui.

„Slidinėjimo kokybė gali priklausyti ir nuo aprangos. Todėl pirmajam sluoksniui reikėtų dėvėti termo drabužius, kurie užtikrina pastovią kūno temperatūrą bei išgarina susikaupusią drėgmę.

Antrasis – džemperis ar megztinis, kuris praleidžia į išorę drėgmę bei sulaiko šilumą. Na, o trečiasis, striukė ir kelnės arba kombinezonas, kurie apsaugo nuo šalčio bei vėjo“, – kalba moteris.

Taip pat verta pagalvoti apie universalios aprangos idėją – drabužiams, kuriuos galite dėvėti vaikščiodami kurorto miestelyje, ilsėdamiesi kalnų kavinėje ar ruošdamiesi slidinėti.

Praktiškiausia – vientisas kostiumas

Slidinėjimo aprangos pasirinkimas svarbus tiek pradedančiajam, tiek jau įgudusiam slidinėtojui. Tinkamas kostiumo pasirinkimas suteikia nevaržomą judėjimą.

„Jei renkatės kelnes, atkreipkite dėmesį, kad jos būtų aukštu liemeniu ir turėtų petnešas, taip judant jos nesmuks ir jausitės patogiai. Renkantis kokybišką ir patogią striukę, svarbu, kad ji nebūtų nei per didelė, nei per maža. Visgi, praktiškiausia yra rinktis vientisą kostiumą – jis visiškai sandarus, todėl nereikia jaudintis dėl vėjo pūtimo į nugarą ar sniego patekimo į drabužius“, – siūlo V. Šaulytė-Mockė.

Stilistė pataria išsirinkti ir kokybiškas slidinėjimo kojinės. Tinkamos kojinės apsaugos nuo šalčio, išgarins drėgmę ir padės sunkiausių nusileidimų metu.

Į Austriją slidinėti vilioja kokybiškos trasos

Tai, kad kiekvienais metais daugėja lietuvių, norinčių savo slidinėjimo jėgas išbandyti užsienio kurortuose, pastebi ir kelionių organizatoriai. Kelionėse prioritetas teikiamas ne tik gerai išvystytai infrastruktūrai, bet ir ieškoma malonių pramogų.

Shutterstock nuotr./Slidinėjimas
Shutterstock nuotr./Slidinėjimas

„Slidinėjimas yra labai mėgstama lietuvių sporto rūšis. Jie renkasi slidinėjimo kurortus, kuriuose yra palankios trasos, kokybiški keltuvai, slidinėjimo mokyklos. Vienas iš tokių – Austrijoje įsikūręs Saalbach – Hinterlem kurortas. Šis kurortas kviečia visų lygių slidininkus ir snieglentininkus, o ypač šeimas su vaikais“, – sako Sigita Vaitelė, „Tez Tour“ produkto vadovė.

Slidinėjimas yra labai mėgstama lietuvių sporto rūšis.

Anot jos, po nuotykių pilnos dienos slidinėtojai nori atsipalaiduoti ir pailsinti raumenis, todėl ieško pirčių, baseinų, SPA procedūrų.

„Po dienos, praleistos ant slidžių ar snieglentės, malonu palepinti savo kūną sveikatingumo centre, paplaukioti baseine, pasikaitinti saunoje. Tokią galimybę siūlo Zalcburge esantis Zaell em – Karpun kurortas, kuriame veikia terminių vandenų kompleksas „Tauren SPA Kaprun“.

Jei keliaujate su mažaisiais, nepraleiskite galimybės apsilankyti vandens atrakcionų parke Tirolyje – Mayrhofen Zillertal kurorte“, – pramogas pristato S.Vaitelė.

Akcentai, kurie papildys slidinėjimo įvaizdį

Stilistė V.Šaulytė-Mockė pasidalijo patarimais, kokie aksesuarai gali akimirksniu pagyvinti slidinėjimo aprangą ir suteikti papildomo žavesio.

1. Slidinėjimo akiniai. Anksčiau slidinėjimo akiniai pasižymėjo tik pagrindinėmis funkcijomis – apsaugoti nuo spiginančio sniego ir ryškios saulės. Tačiau dabar dizaineriai siūlo madingus, išskirtinės išvaizdos slidinėjimo akinius. Išsirinkite sau patinkantį ar prie slidinėjimo aprangos derantį rėmelį ir taip sau suteikite papildomo žavesio.

2. Akiniai nuo saulės. Jei renkatės akinius, kurie tiktų kelionei į kalnus, svarbu atkreipti dėmesį, kad jie apsaugotų nuo UV spindulių bei nerasotų, o akinių kojelės būtų minkštos ir patogios.

3. Šalmas. Slidinėjant šalmas yra būtinybė, tačiau jis taip pat gali tapti išskirtiniu aprangos akcentu. Ryškių spalvų, stilingi šalmai papildys kuriamą stilių.

4. Veido kaukė. Veido kaukė yra viena iš labiausiai neįvertintų slidinėjimo reikmenų. Ypač, kai kalbame apie stilių. Ji apsaugo veidą nuo šalto vėjo ir gausaus snygio bei užtikrina šilumą ir jaukumą net šalčiausiomis dienomis slidinėjimo trasose. Išsirinkite nenuobodžios spalvos veido kaukę ir atrodysite išskirtinai.

5. Pirštinės. Jos taip pat gali tapti puikiu žiemos įvaizdžio akcentu. Nesunku rasti stilingų, neperšlampamų pirštinių, kurios derėtų prie slidinėjimo aprangos. Stilingai atrodo ir gyvūnų raštais marginti variantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius