-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skirtingi stiliai. Renkame populiariausią

Darbe vilkime klasikinį švarką, laisvalaikiu šokame į plačias ir patogias kelnes, užėjus nuotaikai iš spintos traukiame spalvotas sukneles... Koks stilius artimiausias ir iš tiesų populiariausias tarp moterų? Išrinkite savo mėgstamiausią šios dienos apklausoje!
Stilinga mergina
Stilinga mergina / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Mada

► Bohemiška mergina

 

Kitaip trumpai dar vadinamas boho, moderniame pasaulyje bohemiečio terminas vartojamas apibūdinti žmonėms, kurie gyvena įdomų, netradicinį, ekscentrišką ir menišką gyvenimą. Kaip atpažinti? Jų patogi ir kasdieniška, tačiau visuomet daili apranga. Laisvai krentančios, romantiškos moterų palaidinės, margintomis smulkiomis gėlėmis ar raukiniais, ilgi sijonai, suknelės. Dauguma drabužių tinka tiek dienai, tiek vakarėliui – jie pakankamai puošnūs, tačiau spinduliuoja atsipalaidavusią ir nerūpestingą nuotaiką. Spalvų paletė vyrauja nuo baltų, žemės tonų iki ryškių akcentų, įpintų tarp raštų – pavyzdžiui, turkio mėlynos ar aitriai geltonos spalvos.

 

Britų dainininkė Florence Welch – tikras bohemiškos merginos pavyzdys. Ją mados kritikai net vadina šiuolaikine Prerafaelitų (įtakinga 19 a. dailininkų ir rašytojų grupė) eros stiliaus ikona! Ji dievina ilgas sukneles, kuriomis Florence mielai puošia žymiausi mados namai, tokie kaip Gucci ar Louis Vuitton.

 

Ia kairės: Glastonburio festivalyje Anglijoje aią vasarą. Deainėje: su dizaineriu Stefano Pilati Metropoliteno muziejuje Niujorke.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Britų dainininkė Florence Welch Glastonburio festivalyje Anglijoje šią vasarą. Dešinėje: su dizaineriu Stefano Pilati Metropoliteno muziejuje Niujorke.

 

► Pankiškas stilius

 

Aptempti džinsai, oda (nuo liemenių, kelnių iki sunkių švarkų), auskarai ir daugybė kniedžių bei žiogelių – be viso to neįsivaizduojama pankų subkultūra. Šiandien šis aprangos stilius nebereiškia maišto – jis taip evoliucionavo ir buvo komercializuotas, kad tapo priimtinas ir... madingas. Už tai galima dėkoti dizaineriams Vivienne Westwood bei Jean Paul Gaultier – buvę pankai, šokiruodami pasirodę mados pasaulyje, sėkmingai prasisuko ir plėtoja verslus iki šiol. Turbūt prisimenate JI24.lt įrašą apie Niujorko kostiumo instituto rengtą kasmetinį pokylį, skirtą specialiai pankų madai. Beje, pankų stiliaus elementai pastaruoju metu išgyvena sugrįžimą – turbūt ir jūs pastebėjote masiškai parduotuves bei gatves užplūdusius batus ir delninukes, nusagstytus kniedėmis...

 

Scanpix nuotr. / Parodos Pankai: nuo chaoso iki aukatosios mados fragmentas. Niujorko Metropoliteno muziejus.
Scanpix nuotr. / Parodos „Pankai: nuo chaoso iki aukštosios mados“ fragmentas. Niujorko Metropoliteno muziejus.

 

► Modistė

 

Modistė, stileiva – tikriausiai ir jūs pažįstate moterį, kuri iš namų nekelia kojos be aukštakulnių. Užsienio spaudoje jau senokai prigijęs terminas, kurį verta žinoti – fashionista. Stileivos žino kiekvieną naujausią tendenciją, mėgsta puoštis ir žino naujausias dizainerių gyvenimo ir kūrybos detales. Jų uniforma dvejopa – arba juodi drabužiai nuo galvos iki kojų, arba pastaruoju metu madingas nesuderinamų drabužių derinimas (pižaminės kelnės, margi audiniai, keisti siluetai ir pan.). Jos nebūtinai švaistysis pinigais brangiausiems drabužiams, tačiau visad žinos, kaip atrodyti prabangiai. Ir, žinoma, paskutinė juokinga, tačiau svarbi smulkmena – mados žurnalas rankose – būtina įvaizdžio dalis!

 

Scanpix nuotr. / Ia kairės: italų mados tinklaraatininkė Chiara Ferragni pozuoja fotografams Christian Dior kolekcijos pristatyme Paryžiuje. Deainėje: buvusi Spice Girls dainininkė, dizainerė Victoria Beckham Pekino oro uoste.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: italų mados tinklaraštininkė Chiara Ferragni pozuoja fotografams Christian Dior kolekcijos pristatyme Paryžiuje. Dešinėje: buvusi Spice Girls dainininkė, dizainerė Victoria Beckham Pekino oro uoste.

 

► Klasikinis stilius

 

Visad tvarkinga, visuomet pasitempusi – klasikinis stilius patogus tuo, kad jei spintoje vien tokio pobūdžio drabužiai, apsirengti neskoningai beveik neįmanoma!.. Klasikiniai spintos pagrindai – balti marškinėliai, susagstomi sagutėmis, juodas medvilninis megztinis, juoda maža suknelė, elegantiškas lietpaltis (smėlio spalvos – populiariausias, Burberry mados namų paverstas klasika) ir tiesūs džinsai. Toks stilius rimtas, tačiau anaiptol nenuobus, nes paįvairinti įvaizdį visuomet galima gražiais margais šaliais, skarelėmis ir dailiomis rankinėmis.

 

Aktorė Chloe Sevigny kasmetiniame MOCA muziejaus pokylyje Los Andžele.
Scanpix nuotr. / Aktorė Chloe Sevigny kasmetiniame MOCA muziejaus pokylyje Los Andžele.

 

► Sportinis stilius

 

Jei jūs – užimta miestietė, nuolat besirūpinanti šeima ir namais, tačiau randanti ir laiko sporto klubui ar bėgimo treniruotei parke, tikriausiai renkatės laisvalaikio drabužius. Patogūs džinsai ir džemperis ar net treningai, tamsūs akiniai, žemakulniai batai ir segtukai plaukams – štai ir viskas, jūs pasiruošusi. Toks stilius paprastas ir universalus, nes nereikalauja daug laiko ir rūpesčių, leidžia nepastebėtai įsimaišyti minioje, o tamsi spalvų paletė – mėlyna, pilka bei juoda spalvos – yra ne tik liekninanti, bet ir praktiška – maskuojanti tiek treniruotės prakaitą, tiek netyčia užtiškusias dėmes.

 

Scanpix nuotr. / Ia kairės: JAV atlikėja Madonna Paryžiuje iaeina ia Le Crillon vieabučio. Deainėje: Sekso ir miesto serialų bei filmų žvaigždė Sarah Jessica Parker žaidžia parke Niujorke su savo dvyniais ir jų aukle.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: JAV atlikėja Madonna Paryžiuje išeina iš Le Crillon viešbučio. Dešinėje: „Sekso ir miesto“ serialų bei filmų žvaigždė Sarah Jessica Parker žaidžia parke Niujorke su savo dvyniais.

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius