Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP20: paaiškėjo, kam prioritetą teikia svečiai

Ilgai lauktas šalies gurmanų verdiktas: „Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimuose paskelbti geriausiai svečių 2023 metais įvertinti Lietuvos restoranai. Kas tapo lankytojų favoritais? Dvidešimtuke – Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos restoranai, o lyderis pirmosios vietos pozicijos neapleidžia jau trečius metus iš eilės, sakoma pranešime žiniasklaidai.
Restoranas
Restoranas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Maistas Restoranas

Favoritus renka patys lankytojai

Jau ketvirtus metus vykstantys „Tablein Diners’ Awards“ – tai vieninteliai tokios koncepcijos apdovanojimai Lietuvoje, kuriuose komisijos nariais tampa patys restoranų lankytojai, rezervavę staliukus per Tablein.lt, o po vizito – pasidalinę savo patirtimi.

„Reitingavimo galimybė yra uždara ir prieinama tik iš tiesų restorane apsilankiusiems svečiams“, – apdovanojimų skaidrumą užtikrino pasaulinės platformos „Tablein“, per kurią rezervacijas Lietuvoje atliko jau beveik 4,5 milijono žmonių, atstovai. Kartu šie apdovanojimai tampa svarbiu gastronominės kultūros tobulėjimo pagrindu: išgirstas lankytojų balsas ne tik padeda kitiems žmonėms lengviau išsirinkti vietas kokybiškai pavalgyti, bet ir skatina tobulėti pačius restoranus.

Į geriausiųjų „Tablein Diners’ Awards 2023“ sąrašą pretendavo tapti 120 Lietuvos restoranų, o lemiamą rezultatą sąlygojo svečių patirtimi grįstas maisto, aptarnavimo, aplinkos bei švaros reitingas. Taip pat šiais metais pirmą kartą pristatyta ir „Debiutų“ kategorija, įtraukusi puikiai svečių vertinamas vietas, tačiau dėl nepakankamo atsiliepimų skaičiaus dar negalėjusias pretenduoti į geriausiųjų TOP 20.

Auksas – garsaus šefo restoranui

Lankytojų sprendimu, „Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimų Auksas jau trečius metus iš eilės atiteko ryškiajam fine dining restoranui „Amandus“, o antrąją bei trečiąją vietas pasidalino meksikietiškos gastronomijos atstovai: Sidabrą svečiai skyrė restoranui „El Gato Negro“, o Bronzą – „Casa Peligrosa“.

„Fantastika! Labai džiugu ne tik man, bet ir visai komandai. Panašu, kad traukiame svečius, kurie vertina tai, ką mes darome. Kiekvienas lankytojas, įžengęs pro mūsų restorano duris, yra laukiamas iš visos širdies. Greta tų trijų valandų tikrojo kontakto, įdedame daug pastangų, paieškų, planavimo, kad kiekviena vakarienė būtų kiek įmanoma sklandesnė, ir, matau, kad viskas – tikrai ne veltui“, – emocijomis dalinosi geriausiai įvertinto Lietuvos restorano „Amandus“ šefas ir įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.

Organizatorių nuotr./1 vieta – Amandus – šefas Deivydas Praspaliauskas
Organizatorių nuotr./1 vieta – Amandus – šefas Deivydas Praspaliauskas

Paklaustas, kaip pavyksta jau ne pirmus metus išlaikyti lyderio poziciją, virtuvės ekspertas neslėpė: „Labai lengva įvertintam užmigti ant laurų. Labai lengva. Bet mes – tikrai ne tokie. Nesirenkame lengviausių kelių. Vegetarai, veganai, alergijos ar šiaip įvairūs mitybos įpročiai: mums tai – ne iššūkis, o užduotis. Priimdami svečius, prisitaikome prie jų, nes jie – prisitaiko prie mūsų."

Sėkmės formule vadina stiprią komandą

„Tablein Diners’ Awards 2023“ Sidabrą Lietuvos restoranų lankytojai skyrė autentiško meksikietiško maisto namams „El Gato Negro“. „Praėjusių metų apdovanojimuose buvome trečioje vietoje, o šiemet – vienu laipteliu aukščiau: labai džiaugiamės tokiu įvertinimu! Esame laimingi ir jaučiamės, jog mūsų darbas bei pastangos įgavo didesnę prasmę. Kartu didžiuojamės puikia, susidirbusia komanda, o tokie įvertinimai mus motyvuoja, skatina tobulėti“, – kalbėjo restorano „El Gato Negro“ direktorė Eglė.

Organizatorių nuotr./2 vieta – El Gato Negro – kolektyvas
Organizatorių nuotr./2 vieta – El Gato Negro – kolektyvas

Bronzą laimėjusio restorano „Casa Peligrosa“ vadovas Justas Gvozdiovas, kalbėdamas apie gautą apdovanojimą, taip pat akcentavo komandos svarbą: „Kad lankytojo patirtis būtų nepakartojama, ypatingą dėmesį skiriame detalėms bei unikaliems procesams, pradedant nuo rankomis spaudžiamų tortilijų, iki vietoje malkomis rūkomų barbekiu. O, norint tai įgyvendinti, svarbiausiu aspektu tampa būtent stipri komanda. Darbas restorane yra labai sudėtingas bei rizikingas, tačiau teikiantis didžiulį pasitenkinimą, tad toks lankytojų vertinimas tikrai labai motyvuoja“.

Organizatorių nuotr./3 vieta – Casa Peligrosa – kolektyvas
Organizatorių nuotr./3 vieta – Casa Peligrosa – kolektyvas

„Tablein Diners’ Awards 2023“: geriausiai svečių įvertinti Lietuvos restoranai

Auksas – „Amandus“ (Vilnius)

Koncepcija: Fine dining restoranas, svečius lepinantis netikėtais skonių deriniais, estetika ir ypatinga degustacinių vakarienių atmosfera

Virtuvės šefas: Deivydas Praspaliauskas

Sidabras – „El Gato Negro“ (Vilnius)

Koncepcija: Autentiškos meksikiečių virtuvės restoranas, prioritetą teikiantis senosioms, iš kartos į kartą keliaujančioms receptūroms

Virtuvės šefas: Vitalis Čižauskas

Virtuvės vadovas: Kazimieras Grišius

Bronza – „Casa Peligrosa“ (Vilnius)

Koncepcija: Šiuolaikinių Meksikos virtuvės improvizacijų restoranas, įsikūręs po šimtamečio vienuolyno skliautais

Virtuvės šefas: Artūras Samavičius

4 vieta – „Fabrikėlis“ (Vilnius)

Koncepcija: Kūrybinės maisto dirbtuvės, kuriose gaminami lietuviškų ūkininkų gėrybių įkvėpti patiekalai

Virtuvės šefas: Ovidijus Orenta

5 vieta – „Brussels Mussels Stadium“ (Vilnius)

Koncepcija: Belgiško stiliaus restoranas-pub'as, dedikuotas Belgijos virtuvės ir šios šalies gėrimų atradimams

Virtuvės vadovas: Andrius Veikutis

6 vieta – „Pizzeria Piccola Italia“ (Kaunas)

Koncepcija: Klasikinės itališkos virtuvės bei neapolietiškų picų restoranas

Virtuvės šefai: Vilma Pranytė ir Tomas Petrauskas

7 vieta – „La Capital“ (Vilnius)

Koncepcija: Meksikietiškos virtuvės restoranas, įkvėptas autentiškumo, senovinių preispaniškų tradicijų ir ritualų

Virtuvės šefas: Alexis Maldonado

Organizatorių nuotr./7 vieta – La Capital – kolektyvas
Organizatorių nuotr./7 vieta – La Capital – kolektyvas

8 vieta – „I Hate Sushi“ (Vilnius)

Koncepcija: Premium sušių ir šampano restoranas

Virtuvės šefas: Kostas Ryžovas

9 vieta – „Nineteen 18“ (Vilnius)

Koncepcija: Naujosios Baltiškos virtuvės fine dining restoranas, įkvėptas mažuose ūkiuose augintų ar gamtoje rinktų lietuviškų gėrybių

Virtuvės šefas: Andrius Kubilius

10 vieta – „Brussels Mussels Centrum“ (Vilnius)

Koncepcija: Belgiško stiliaus restoranas-pub'as, dedikuotas Belgijos virtuvės ir šios šalies gėrimų atradimams

Virtuvės vadovas: Andrius Veikutis

11 vieta – „Pachamama“ (Vilnius)

Koncepcija: Vakarienės restoranas, dedikuotas perujietiškai Nikkei virtuvei

Virtuvės šefas: Miguel Relova

12 vieta – „Veranda“ (Vilnius)

Koncepcija: Europietiškos virtuvės kulinarinių improvizacijų restoranas, įkvėptas natūralios, sezoninės lietuviškų ūkių produkcijos

13 vieta – „Ipanema“ (Kaunas)

Koncepcija: Panemunės Šile ant Nemuno pakrantės įsikūrusi picerija

Virtuvės šefas: Martynas Andriuškevičius

14 vieta – „Ryžių Jūra“ (Vilnius)

Koncepcija: Azijietiško gatvės maisto restoranas

Virtuvės šefas: Karolis Jurkonis

Organizatorių nuotr./14 vieta – Ryžių jūra – kolektyvas
Organizatorių nuotr./14 vieta – Ryžių jūra – kolektyvas

15 vieta – „Carré Bar and Lounge“ (Vilnius)

Koncepcija: Modernios europietiškos virtuvės ir kokteilių restoranas

16 vieta – „Talutti bakes and shakes City“ (Kaunas)

Koncepcija: Amerikietiškos virtuvės restoranas šiuolaikiškam miesto žmogui, jo šeimai ir draugams

Virtuvės šefas: Irmantas Gasiūnas

17 vieta – „PACAI“ (Vilnius)

Koncepcija: Fine dining restoranas, kurio valgiaraštyje – novatoriški, originalūs, tiek šiaurietiškos, tiek lietuviškos virtuvių įkvėpti skoniai

Virtuvės šefai: Goda Juknaitė ir Vytautas Alekna

18 vieta – „Sue's Indian Raja“ (Vilnius)

Koncepcija: Autentiškos indiškos virtuvės restoranas

Virtuvės šefas: Madansingh Panwar

19 vieta – „Imperial“ (Vilnius)

Koncepcija: Prabangus fine dining restoranas, kurio meniu – geriausių pasaulio virtuvių gastronomija, modernūs lietuviški patiekalai ir istorikų atkurti LDK receptai

Virtuvės šefas: Slava Janč

Organizatorių nuotr./19 vieta – Imperial – kolektyvas
Organizatorių nuotr./19 vieta – Imperial – kolektyvas

20 vieta – „Gaisrinė“ (Klaipėda)

Koncepcija: Danės upės pakrantėje įsikūręs restobaras, savo valgiaraštyje sujungiantis JAV bei Europos žemynų virtuves

„Tablein Diners’ Awards 2023“: geriausiai svečių įvertintų restoranų debiutai

„Lagom bistro“ (Vilnius)

Koncepcija: Modernaus kasdienio maisto užkandinė

Virtuvės šefas: Sergej Khamchanouski

Organizatorių nuotr./Debiutas – Lagom Bistro – kolektyvas
Organizatorių nuotr./Debiutas – Lagom Bistro – kolektyvas

„Elven“ (Vilnius)

Koncepcija: Nordic virtuvės ir šviežiausių vietos produktų įkvėptas restoranas

Virtuvės šefas: Adomas Jegnoras

Organizatorių nuotr./Debiutas – Elven – kolektyvas
Organizatorių nuotr./Debiutas – Elven – kolektyvas

„Bruknė“ (Vilnius)

Koncepcija: Pusryčių, pietų ir vakarienių improvizacijos žiemos sode

Organizatorių nuotr./Debiutas – Bruknė – kolektyvas
Organizatorių nuotr./Debiutas – Bruknė – kolektyvas

„Red Brick“ (Radiškis)

Koncepcija: Farm-to-table restoranas, kviečiantis mėgautis New Baltic krypties gastronomija

Virtuvės šefas: Arnór Ingi Bjarkason

„NO CHEF“ (Vilnius)

Koncepcija: Viduržemio jūros regiono restoranas, prioritetą teikiantis autentikai, paprastumui ir produktų kokybei

Virtuvės šefas: Jonas Jonušas

Organizatorių nuotr./Debiutas – NO CHEF – šefas Jonas Jonušas (dešinėje)
Organizatorių nuotr./Debiutas – NO CHEF – šefas Jonas Jonušas (dešinėje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius