Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
05 02

Prancūziškasis šparagų polonezas: skamba kaip muzika? Skonis dieviškas

Jei šio patiekalo pavadinimas jums nuskambėjo lenkiškai, jūs nė kiek nesuklydote. Nors išpopuliarėjo Prancūzijos virtuvėje, taip vadinamas „polonezo“ padažas dar 18 amžiuje, sako, gimė mūsų kaimyninėje valstybėje.
Šparagų polonezas
Šparagų polonezas / Nidos Degutienės nuotr.

Lenkų virtuvėje ir dabar labai populiaru garintas daržoves – šparagines pupeles, kalafiorus ir kt.- patiekti pabarstytus svieste pakepintais džiūvėsėliais. O štai sofistikuotieji prancūzai polonezo padažą dar „pagerino“ smulkintais kietai virtais kiaušiniais, žalumynais bei šlakeliu citrinos sulčių. Ir gardina prancūzai tokiu padažu ne vien daržoves, bet ir garuose troškintą žuvį, miltinius valgius.

Na o jei norite šį nesudėtingą pavasarinį vegetarišką patiekalą kilstelti vienu laipteliu aukštyn, į polonezo padažą dar įmaišykite ir pakepintų lazdyno riešutų bei aromatingų prieskoninių žolelių – traškesio ir skonio bus dar daugiau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai