-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 29

Renkamas „Tautos interjeras“ – įtempta kova verda tarp dviejų stilių

Didžiausias interjero žinių, naujienų, idėjų bei tendencijų portalas www.interjeras.lt vėl džiugina grožio, estetikos, harmoningų erdvių bei skanių formų ir spalvų santykių mylėtojus – jau vienuoliktus metus iš eilės organizuojamas konkursas „Metų interjeras / Auksinė paletė“!
Šiuolaikiškas interjeras merginai
Šiuolaikiškas interjeras merginai / Leono Garbačausko nuotr.

Interjeras.lt bei konkurso partneris – portalas 15min.lt – kviečia išreikšti savo nuomonę bei simpatijas, renkant vieną iš konkurso nominacijų – „Tautos interjerą“. O rinktis tikrai yra iš ko – šiemet Jūsų teismui yra pateikta bevaik 200 privačių, visuomeninių bei biuro interjerų!

Žvalgantis po šią gausią interjerų galeriją, galima pamatyti futuristinių, minimalistinių, šiek tiek provansiškų ir industrinių interjerų, tačiau vis labiau išryškėja dvi šių metų tendencingos stilistikos – skandinaviška ir klasikinė. Žinoma, klasika priversta dalintis dėmesiu su moderniais elementais, kad interjeras nepasidarytų pernelyg „rimtas“, o skandinaviškas stilius taip pat neretai pagardinamas kitomis, giminingomis stilistikomis. Galima teigti, kad tarp šių dviejų stilių užvirė tikra kova.

Vaikštinėjant po pirmuosius konkurso puslapius, galima pamanyti, kad pseudoklasikinis stilius pralaimi šiuolaikiniam skandinaviškajam. Mat Gabijos Pažarskytės gaivus, skandinaviška estetika dvelkiantis privatus interjeras, surinkęs per du šimtus balsų, kiti pastarojo stiliaus interjerai – per šimtą, o klasiką primenantys – apie šešiasdešimt ir mažiau balsų.

Tačiau tarsi iš sapno pažadina Kristinos Grybaitės klasikinis, net kiek barokinis visuomeninis interjeras su sodriai raudonomis sofomis. Jis, kaip ir kitas šios interjero dizainerės panašios stilistikos interjeras, irgi yra surinkęs taip pat per du šimtus balsų, o interjeras su dryžuotais klasikiniais foteliais – net per septynis šimtus.

Keliaujant toliau, pasitinka daugiau kaip tris šimtus balsų savo sąskaitoje turintis žaismingas, šiuolaikiškas, debesuotas vaikų darželis, kurtas interjero dizainerių Vilmos Gliebutės ir Dovilės Milašiūtės. Taigi, kuo toliau – tuo mūšis intensyvesnis. Kai tik ima atrodyti, kad viena stilistika tikrai lenkia kitą, kitame puslapyje esantys interjerai savo balsų gausa kaip mat siūlo pagalvoti dar kartą.

Kol kas didžiausiu balsų skaičiumi, net devyniais šimtais aštuoniasdešimt, gali didžiuotis architektas Marius Mateika, konkursui pateikęs burgerių restorano interjerą. „Visas interjeras paremtas interpretuojant klasikinių baldų temą ir juos jungiant su plastiškomis, dinamiškomis, šiltomis medžio  struktūromis, kurios formuoja intymias zonas, neuždarant vientisos erdvės“, – teigia M.Mateika.

Taigi, už kurį stilių balsuojate Jūs? Savo nuomonę galite išreikšti palaikydami patikusį vieną ar daugiau interjerų puslapyje www.konkursas.interjeras.lt. Visus metus sunkai dirbę interjero dizaineriai bei architektai laukia Jūsų balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius