Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 08

Su kolega skendusį žmogų išgelbėjęs pareigūnas Vilius: „Tą minutę negalvojau nieko, tik veikiau“

Trakiškis pareigūnas Vilius Venskutonis jau skaičiuoja per 20 tarnybos metų. Nuo tada, kai dar būdamas 18-os nusprendė sukti policininku keliu, niekada šio sprendimo nepasigailėjo. „Aš tiesiog manau, kad moku šį darbą dirbti“, – kukliai atsako V.Venskutonis, paklaustas, ar didžiuojasi iš vasario 16 d. iš prezidento Gitano Nausėdo rankų gauti apdovanojimu – Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi. Taip įvertinti jiedu su kolega Daliumi Pestiuniu buvo pirmą kartą ir tuo džiaugiasi, bet didesnis džiaugsmas, pasak Viliaus, kad tą lemtingą dieną pavyko išgelbėti iš apvirtusios valties į vandenį įkritusį plaukti nemokantį žmogų.
Skęstantis žmogus
Skęstantis žmogus / Shutterstock nuotr.

Suprato būdamas 19-os

Paklaustas, kaip ir kada prasidėjo pareigūno V.Venskutonio istorija, vyras susimąsto – seniai ir gana paprastai. „Tai buvo 1993-ieji, tada pradėjau dirbti Trakų policijos komisariate. Atsakyti, kodėl taip pasirinkau, kokia viena priežastis – nelengva. Gal man asmeniškai tai kažkaip susisiejo su Nepriklausomybės atgavimu.

Tuo metu buvo mūsų valstybės kūrimosi pradžia, kažkaip norėjosi prie to prisidėti. Prisimenu, mokiausi 12-oje klasėje ir turėjau apsispręsti, kur toliau? Tuomet kaip tik buvo paskelbti stojimai į Policijos akademiją ir tiesiog apsisprendžiau“, – profesinio kelią pradžią prisiminė Trakų pareigūnas.

Pasveikinus su karjeros 30-mečiu Vilius padėkoja ir nusijuokia – iš tiesų, iki šiol nebuvo susimąstęs ir paskaičiavęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius