Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 06

To pasaulyje dar nedarė niekas: sportinei beprotybei pasiryžęs Tautvydas ieško žmogaus galimybių ribų

„To dar nepadarė niekas planetoje ir tokios varžybos vyks pirmąjį kartą“, – sako ultratriatlonininkas Tautvydas Grabauskas, besiruošiantis, atrodytų, beprotiškam iššūkiui – pačioms sudėtingiausioms ir pirmą kartą pasaulyje rengiamoms varžyboms. Nes metai, anot jo, Drakono, todėl ir iššūkiai – drakoniški. „Klausantis jūsų man atrodo, kad jūs flirtuojate su savimi – su savo galimybių ribomis“, – baigiantis pokalbiui sakau Tautvydui. „Aš?“ – pakelia akis sportininkas. „Jūs“. Tautvydas šypteli.

Kas įvyko 2023 metais?

Praėjusių metų pabaigoje T.Grabauskas paskelbtas 2023 metų Kauno sportininku. Toks įvertinimas, sako, jis, žinoma, malonus – tai dėmesys tam, ką darai. O įvertinti buvo už ką – 2023-ieji sportininkui ypatingi metai. Jei pasakytumei, kad jie buvo geri – tai reikštų nepasakyti nieko. O jei pasakytumei, jog sunkūs – toks pasakymas irgi tebūtų lygus nuliui.

2023 metais Tautvydas padarė tai, ką iš viso pasaulyje yra padarę tik 18 atletų. Praėjusią vasarą T.Grabauskas dalyvavo Šveicarijoje vykusių dvidešimtgubo ultratriatlono varžybose „Swiss Ultra Double Deca“, kur varžėsi ištvermingiausi pasaulio atletai.

2023 metais Tautvydas padarė tai, ką iš viso pasaulyje yra padarę tik 18 atletų.

Per beveik 23 paras sportininkai turėjo nuplaukti 76, dviračiu nuvažiuoti 3600 ir nubėgti 844 kilometrus. Tautvydo rezultatas – 551 valanda 7 mintutės ir 20 sekundžių. Jis finišavo trečias ir į Lietuvą parvežė bronzos medalį.

„Tai buvo stiprūs, sunkūs metai. Mažai miego, daug sporto, daug iššūkių. Pasiruošimas buvo labai stiprus“, – sako Tautvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius