-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 patarimai, kaip patobulinti santykius 2014-aisiais

Prabėgę metai tikriausiai kiekvienai porai dovanojo įvairiausių ir emocingiausių akimirkų: nuo nuobodžios rutinos iki kunkuliuojančių aistrų...
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Santykiai

Kaip sušildyti vienas kitą ir ateinančiais 2014-aisiais? Juk norisi gyventi taikiai, laimingai ir ilgai! O tam kartais praverčia elementarios, tačiau širdis palaima užliejančios gyvenimo pamokos. Mokykimės ir mes!

  • Dažniau vienas kitam dėkokite. Tai tik vienas žodis, bet jame slypi magiška galia, padedanti pasijusti įvertintiems, pagerbtiems ir svarbiems. Tarkime, sakykite „ačiū“ net už tuos dalykus, kurie jums atrodo visai įprasti: už gardžius pietus, pataisytą čiaupą, smagų vakarą drauge... Padėkoti yra daugiau nei šimtas priežasčių, tad kodėl tai pamirštame?
  • Linksminkitės. Išmokite nusijuokti net stresinėse situacijose. Juokas padeda atsipalaiduoti, numalšina įsiplieskusią konflikto ugnį, netgi nuramina. Mokslininkai nustatė, kad suagusieji juokiasi kur kas mažiau nei vaikai, kurių kiekviena diena prasideda šypsniu. Iš mažųjų verta imti pavyzdį!
  • Praleiskite daugiau laiko kartu naktimis. Taip, sunku tam skirti laiko, kai kojos linksta nuo nuovargio, namuose laksto keli mažyliai, o kur dar buitis ir įprastas darbas... Tačiau buvimui kartu privalote rasti bent šiek tiek laiko: užmigdykite vaikus, pasimėgaukite šilta vonia ir vienas kito draugija. Prisiminkite tuos laikus, kai susipažinote – svajingos nuotaikos visuomet pakelia ūpą. Taip pat pravartu atsižvelgti į vienas kito intymius norus. Pasikalbėkite apie tai, ko iš tikrųjų trokštate vienas iš kito.
  • Susiraskite auklę. Tokią, kuri mielai išleistų jus į pasimatymą, kino filmą ar restoraną. Bent vienas laisvas vakaras per savaitę, kurį galite skirti savo malonumui, suartina poras ir dovanoja naujų potyrių. Galiausiai, jeigu surasti auklę atrodo neįmanoma misija, visuomet yra močiutės, seneliai, tetos ir dėdės. Tad išdrįskite jų paprašyti!
  • Rūpinkitės vienas kito sveikata. Sportuokite, bėgiokite, mankštinkitės, atkreipkite dėmesį, ką valgote ir užkandžiaujate, bent kartą per metus atlikite profilaktinę sveikatos apžiūrą. Tai suteiks pasitikėjimo savimi, dovanos energiją ir gerą nuotaiką. O tai itin svarbūs aspektai, padedantys užtikrinti darnius poros santykius.
  • Pramogaukite su kitomis poromis. Kai kurie žmonės mėgsta bendrauti tik tarpusavyje, tačiau net ir tuo atveju verta ką nors įdomaus nuveikti ne tik dviese. Tiesiog rinkitės bendraminčius, su kuriais gerai sutariate, o jūsų pomėgiai panašūs. Psichologų nuomone, toks bendravimas padeda poroms augti dvasiškai ir tobulėti.
  • Gerbkite vienas kito užsiėmimus. Kartais žmonės pradeda pyktis dėl to, kad netoleruoja vienas kito pomėgių ir užsiėmimų. Tačiau net jei hobiai ir yra labai skirtingi, argi turite teisę iš mylimojo atimti tai, kas jam teikia džiaugsmo? Verčiau pasistenkite surasti tokią veiklą, kuri būtų priimtina jums abiem.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius