-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tikrai moterys trokšta ištekėti?

Kai sutinkame TĄ vyrą ir įsimylime, paskui tampame jo žmona, atrodo, kad geriau ir nebūna. Tačiau eina dienos ir mėnesiai, kol vieną kartą tenka suprasti niūrią tiesą – potraukis jam, deja, gerokai susilpnėjo...
Piršimasis
Piršimasis / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Jausmai

Žurnalo The Journal of Sex and Marital Therapy atlikto tyrimo duomenimis, santuokoje moterų lytinis potraukis sumažėja daug greičiau nei jų vyrų. Kas dešimta 18–44 metų moteris itin sielojasi dėl dingusios aistros. Tad kodėl medaus mėnuo lieka tik gražus ir beveik nerealus prisiminimas?

Pasikeitė moterų prioritetai

XXI a. santuoka yra kitokia nei anksčiau ir, deja, dažnai netrunkanti „iki grabo lentos“. Psichoterapeutė Estera Perel aiškina, kad aistrai liepsnoti būtini ilgalaikiai santykiai, o jie mūsų laikais, regis, tampa deficitu. Santuoka ilgą laiko tarpsnį buvo ekonominė institucija, užtikrinanti socialinį statusą ir suteikianti teisę visam gyvenimui turėti partnerį, auginti vaikus. Dabar yra kitaip, nes padidėjo mūsų reikalavimai. Iš vieno žmogaus mes norime pasiutusiai daug: pagarbos, žavėjimosi, komforto, naujovių, staigmenų... Ir net jei sakote, kad jūsų santuoka tobula, kad radote sielos dvynį, vis tiek negalite būti tikra, kad jūsų jausmai truks amžinai.

Moterys mėgsta tvirtinti, kad erotiškiausia vyro vieta – smegenys. Tačiau kai dienas ir naktis (daugybę jų) leidžiate su sutuoktiniu, kartais ima nebejaudinti net ši erogeninė zona. Tiesiog vedę vyrai labiau už moteris santuokoje ieško komforto ir mažiau stengiasi vis dar joms patikti. Štai jūs suplukusi ruošiate romantišką vakarienę, puošiatės nauja suknele ir aunatės aukštakulnius, o jis nesivargina persivilkti net marškinių. Santuoka, kurioje sutuoktiniai nustoja stengtis vienas kitą žavėti, dažniausiai patiria rimtų problemų.  

Užtikrintumas nužudo aistrą

Psichologė Belisa Vranish aiškina, kad santuokos pagrindas – saugumas, užtikrintumas ir komfortas. Visa tai džiugina kasdienybėje, tačiau, deja, nepadeda liepsnoti aistrai, kuriai kurstyti reikia spontaniškumo ir nenuspėjamumo. Kadangi kai kurioms moterims saugumo jausmas svarbesnis už kaitinančią aistrą, jos be vargo susitaiko su mažėjančiu libido ir retėjančiais lytiniais santykiais.

Nesusituokusių porų santykiai šiltesni?

Apklausa, kurią surengė portalas match.com, atskleidė, kad seksu labiau džiaugiasi nesusituokusios, bet ilgai kartu gyvenančios poros. Psichologės B. Vranish, kuri remiasi ir darbo patirtimi, teigimu, taip nutinka todėl, kad iš sutuoktinių gyvenimo pamažu dingsta žaismė, spontaniškumas ir išdykėliškumas.

Santuokai tariame „taip“ ar „ne“?

Net jei kaskart nepatiriate orgazmo, turbūt galite teigti, kad esate laiminga santuokoje? Praėjusiais metais buvo apklausta 1 000 sutuoktinių ir net 80 proc. jų teigė, kad jeigu būtų galima atsukti laiką atgal, jie vėl santuokai rinktųsi tą patį žmogų ir nebijotų vedybų. Net 75 proc. atsakė, kad jie vis dar beprotiškai įsimylėję savo partnerį. Beje, kai kurie iš jų drauge gyvena jau 25 metus. Tiesiog dėl vienas kito reikia nuolat stengtis. „Svarbiausia matyti kitame tiesiog naują įdomų žmogų, kuris jums patinka, – tikina psichologė. – Nepaverskite savo gyvenimo nesibaigiančia rutina: bent kokios naujovės kasdienybėje ar intymiame gyvenime visada atgaivina santykius. Nauji pojūčiai stimuliuoja smegenis ir skatina testosterono gamybą. Vadinasi, didina lytinį potraukį. Nenustokite vienas kito stebinti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius