-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios pozos norinčiosioms pastoti

Jeigu jau ne vieną mėnesį viltingai laukiate tos antrosios juostelės nėštumo teste, o ji vis nepasirodo, prieš kreipdamosi į medikus, išbandykite kelis paprastus patarimus.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Seksas

Ilgai lauktas rezultatas priklauso ir nuo lytinių santykių kiekio, ir nuo pozos. Aišku, galima pastoti pasimylėjus bet kokia poza, tačiau jei pora nori greičiau susilaukti vaikelio, verta išbandyti specialistų rekomenduojamas.

Kaip dažnai mylėtis ir kada?

Teorijų šia tema esama įvairių. Bene populiariausia iš jų skelbia, kad nėštumą planuojančioms poroms vertėtų tai daryti reguliariai kas antrą dieną. Ypač geras metas – penkios dienos iki ovuliacijos ir viena diena po jos. Reikėtų žymėtis kalendoriuje vaisingąsias savo dienas ir išnaudoti jas, be to, atsiminti, kad spermatozoidai aktyviausi būna apie penktą valandą popiet. Be abejo, šis laikas dirbantiems žmonėms ne pats geriausias, bet juk yra dar savaitgaliai!..

Būtina sąlyga: nepraktikuokite pozos, kuri, nors ir rekomenduojama, bet jums nemaloni. Neturėtumėte nervintis, nes stresas, planuojant nėštumą, – didžiausias jūsų priešas. Neverta labai skubėti tapti tėvais, mat tuomet seksas jums virs ne malonumu, o darbu. Be to, nenaudokite lubrikantų, nes juose yra medžiagų, apsunkinančių spermatozoidų judėjimą.

Geriausios pozos

Tokie patarimai remiasi paprastais fizikos dėsniais, o apie traukos jėgą žino net tie, kuriems tikslieji mokslai visada buvo lyg kosmosas. Taigi svarbu vengti tokių pozų, kai sperma gali lengvai ištekėti, be to, smarkiai sumažėtų spermatozoidų armija, pasiryžusi veržtis į tikslą (pvz., kai moteris viršuje).

Taigi neprašausite pro šalį pasirinkę pozą, kai moteris apačioje arba kai vyras jai už nugaros, o moteris guli ant šono ar klūpi. Ir dar – daugiau šansų greitai pastoti turi tos, kurios žino fiziologines savo ypatybes: gimdos ir gimdos kaklelio padėtį (gimda gali būti užlinkusi, o gimdos kaklelis šiek tiek aukščiau gimdos).

Pirmuoju atveju rekomenduotina poza, kai vyras už nugaros, o moteris remiasi alkūnėmis ir keliais, o antruoju – moteris guli ant nugaros, vyras – viršuje. Jei ginekologas minėjo, kad jūsų gimda užlinkusi į vieną šoną, rinkitės pozą, kai gulėsite ant to šono, į kurį pakrypusi gimda. Jei gimda užlinkusi atgal, patartina gulėti ant pilvo.

Ką daryti pasimylėjus?

Pailsėkite, atsipalaiduokite, prisiglauskite vienas prie kito. Nebėkite iškart  į vonią, o 15–30 min. ramiai pagulėkite. Kojų kėlimas į viršų ar netgi „žvakės“ poza mažai pagelbės, bet jei esate įsitikinusi, kad spermatozoidams turėtumėte „padėti“ greičiau rasti kelią iki kiaušialąstės, galite po klubais pasikišti pagalvėlę.

Ko nedaryti planuojant nėštumą?

Nesimylėti karštoje vonioje, baseine ar pirtyje – pastoti bus sunkiau. O pats geriausias patarimas, kurį daugeliui sunku įgyvendinti: nesiekite savo tikslo taip įnirtingai, kad seksas jums virstų darbine veikla... Juk svarbiausia, kad mylimas žmogus šalia, kad mylite vienas kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius