-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėti mokslininkų pastebėjimai apie skyrybas

Skyrybos – išties skaudus smūgis kiekvieno gyvenime, tačiau kartais jos būna ir į gera. Įdomu, kad kasmet atliekama daugybė įvairiausių tyrimų, susijusių su skyrybomis. Sakysite, ką čia tirti? Siūlome pasidomėti.
Žvakutės
Žvakutės / Fotolia nuotr.

Poros, kurios dalijasi buities darbais, dažniau skiriasi

Atrodytų, gana prieštaringas vertinimas, ar ne? Tačiau Norvegijoje atliktas tyrimas teigia, kad porų, besidalijančių buities darbais, skyrybų rodiklis yra net 50 proc. didesnis nei tų, kuriose namų ūkį ant pečių laiko moteris. Žinoma, ko gi čia pyktis, jei žmona klusniai atlieka visus darbus... Bet ar tai reiškia, kad šiais darbais geriau nesidalyti? Mokslininkų nuomone, nebūtinai. Pasirodo, šiuo atveju daugiau skiriamasi ir dėl to, kad kinta požiūris ir į pačią santuoką, ir gyvenimo vertybes.

 

Skyrybos galėtų būti moterų genuose?

Švedijoje atliktame tyrime teigiama, kad moteryse (žinoma, ne visose) aptiktas specifinis genas gali paaiškinti, kodėl kai kurios jų sunkiai įsipareigoja. Su šiuo genu dailiosios lyties atstovės ne tik linkusios rečiau tuoktis, bet net 50 proc. ištekėjusių patiria krizę ar grėsmę, kurios veda skyrybų link. Tiesa, apie vyrų genus šis tyrimas nutyli...

 

Per daug artimi santykiai su antrosios pusės tėvais

Mičigano universiteto studijos apie santykius su tėvais išties įdomios. Tyrimo metu paaiškėjo, kad artimi ir geri vyro santykiai su žmonos tėvais skyrybas sumažina net 20 procentų. O štai jeigu situacija atvirkštinė, t. y. žmona palaiko itin glaudžius santykius su vyro tėvais, išsiskyrimo tikimybė padidėja 20 procentų. Kodėl taip yra? Tyrėja Terry Orbuch Wall Street Journal teigė, kad vyrai bendraudami išlaiko atstumą, o žmonos su anytomis greičiausiai daugiau kiša nosį ne į savo reikalus.

 

Apgaudinėjančius vyrus dažniau ištinka širdies smūgis

Pasak tyrimo, kuris buvo atliktas Florencijoje, teigiama, kad staigios mirties tikimybė lytinių santykių metu yra daug didesnė užsiimant nesantuokiniu seksu nežinomoje vietoje (palyginti su santykiais su žmona). Mokslininkų nuomone, neištikimybė ne namuose didina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, tarp jų ir mirtino širdies smūgio. Daktarė Alessandra Fisher teigia, kad dėl to kartais būna kaltos ir temperamentingos gerokai jaunesnės meilužės, taip pat alkoholis, ir apskritai pati situacija sukelia stresą, įtampą ir organizme gerokai padaugėja adrenalino.

 

Gyvenimas kartu prieš santuoką neprognozuoja skyrybų

Jei pora iki santuokos gyvena drauge, tai nereiškia, kad ji labiau rizikuoja išsiskirti, kaip buvo manoma anksčiau. Ypač jei ta pora susižadėjusi. Pasak JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro atlikto tyrimo, tų porų (buvo apklausta apie 22 000 vyrų ir moterų), kurios susižadėjo ir gyveno kartu, skyrybos per pastaruosius 15 metų buvo tokios pat tikėtinos, kaip ir tų, kurios kartu negyveno iki vedybų.

 

Sveikatą labiau žaloja skyrybos jaunesniame amžiuje

Mičigano universiteto tyrime aiškinama, kad jaunesnio amžiaus žmonės patyrę skyrybas išgyvena daug skaudžiau negu vėlesniame amžiuje ir tai atsiliepia jų sveikatai. Iš viso tyrime dalyvavo 1282 žmonės, kuriame buvo analizuojama jų savijauta. Paaiškėjo, kad jaunystėje išsiskyrę žmonės sveikatos bėdų turėjo daugiau negu tie, kurie skyrybas išgyveno būdami vyresni. Ką tai sako? Specialistai teigia, kad vyresni žmonės turi daugiau patirties susidoroti su stresu užklumpančiu tokiu sunkiu metu, būna susikūrę stabilesnį gyvenimą ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius