-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Problema: geriausia vaikino draugė

Į klausimą atsako santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai.
Meilės trikampis
Meilės trikampis / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Pavydas

Sveiki, su savo vaikinu draugauju dar tik pusę metų, tačiau jau jaučiu meilę jam ir jis man atsako tuo pačiu. Esame tikrai šauni pora. Prieš pradėdami draugauti, buvome geriausi draugai. Tačiau dabar vaikinas turi geriausią draugę, su kuria bendravo dar prieš mums susipažįstant. Jis su ja kartais kalbasi telefonu, rašosi trumposiomis žinutėmis. Pats sakė, kad myli ją kaip seserį, nori rūpintis ja (ji sunkiai vaikšto).

 

Kartais dėl to jaučiuosi nekaip, tačiau jis tvirtina, kad neįsivaizduoja judviejų kaip mylimųjų ir ramina mane bei ragina juo pasitikėti. Jo draugė, perduoda man linkėjimus, domisi, kaip gyvenu. Vis tiek jaučiu šiokį tokį nerimą. Ar verta nerimauti? Tokie judviejų santykiai grėsmingi ar pateisinami?

 

Atsakymas į jūsų klausimą labai paprastas –  ir taip, ir taip. Taip, tokie santykiai yra jums grėsmingi, nes niekas negali pasakyti, kada ir kam pradės jausti romantiškus jausmus. Taip, tokie santykiai pateisinami, nes jis šiuo metu nedaro nieko, kas išduotų jūsų porą. Mitas, kad vyras ir moteris negali visą gyvenimą būti tik gerais draugais, jei abu yra pakankamai brandūs ir nefunkcionuoja vien tik pagal gyvūniškus instinktus.

 

Geras ženklas, kad jis neslepia santykių su savo drauge, ji domisi jumis, žinote kažką apie jos istoriją. Kuo mažiau paslapčių, tuo mažiau tikimybės, kad jis rezga kažką už jūsų nugaros.

 

Pirma, ką galite padaryti, kad gautumėte šiek tiek daugiau ramybės, taip pat domėtis ja. Klausti, kaip ji gyvena, kaip sekasi, kas naujo įvyko. Pasidomėti ja kaip žmogumi, pažinti šiek tiek daugiau. Darykite tai nuoširdžiai, net jei viduje kirbės noras ištardyti vaikiną. Jei intencija, klausiant apie ją, bus nuoširdus domėjimasis, vidinis nerimas ir noras iškamantinėti nenugalės ir vaikinas nesijus tardomas.

Sunku susitaikyti su tuo, kad artimas žmogus gali mylėti dar ką nors, net jei tai tik platoniška meilė. Visuomenėje labai akcentuojama romantinė meilė ir užgožiama meilė, kuri neturi nieko bendra su intymiais santykiais.

 

Pasiūlykite susitikti visiem trim (jei dar nesate susitikusios). Susitikus stebėkite, kaip vaikinas elgiasi su ja, ir, jei būsite nuoširdi sau, pajusite, ar tarp jų yra trauka, ar jo elgesys, kad ir koks švelnus būtų, visgi kyla iš rūpesčio ir broliškos meilės. Nerimas, pavydas ir kiti panašūs jausmai gali iškreipti realybę, tad duokite sau laiko atsakyti į šį klausimą. Atkreipkite dėmesį, kam jis skiria daugiau dėmesio – jai ar jums. Kiek švelnumo bendraudamas rodo jums ir kiek jai. Kiek suprantame, šiuo metu jūsų vaikinas neskiria jai daugiau laiko ir dėmesio nei jums ir jų bendravimas apsiriboja kartais susirašant žinutėmis ar susiskambinant telefonu.

 

Vienas iš galimų scenarijų, jei pasirinksite pasidomėti jo drauge, kad jos buvimas jo gyvenime tik sustiprins jūsų abiejų santykius. Jei parodysite bent kiek rūpesčio žmogumi, kuris jam yra brangus, jis gali tai įvertinti nuoširdžiai. Nebūtina, kad judvi taptumėte draugėmis ar netgi mėgtumėte viena kitą. Taip pat nebūtina dažnai susitikti, nors retkarčiais galite pasiūlyti tai padaryti savo pačios ramybės dėlei. Ji brangi jūsų draugui ir šiuo atveju tai viskas, ką jums reikia žinoti.

 

Jūsų vaikinas sako, kad myli ją kaip seserį. Jei tai tiesa, tokie santykiai ypač retai perauga į kitą kokybę, t. y. romantiškus santykius. Broliški ir seseriški jausmai yra labai gilūs, o santykiuose, kai žmonės vienas kitam jaučia būtent tokius jausmus, nėra pavydo, bandymo pasisavinti ir viso to chaoso, į kurį patenka romantiškus santykius sukūrę žmonės. Kaip tik todėl labai retas kas nori prarasti tokius santykius ir rizikuoti viso to netekti, prie ko gali privesti bandymas tapti mylimaisiais.

 

Judu taip pat buvote geriausi draugai ir perkėlėte savo santykius iš draugiškų į romantiškus, tad nenuostabu, kad dabartinė situacija neramina jus. Nežinome, kiek judu buvote tik draugais, gali būti, kad gana neilgai, ir draugystė neišaugo iki gilaus emocinio intymumo, kurį du žmonės paprastai ir bijo prarasti. Ją jis pažįsta ilgiau nei jus, kas dar sumažina šansus jiems tapti daugiau nei draugais.

 

Jūs vienintelė galite įvertinti situaciją iš vidaus ir atsakyti sau į klausimą, ar jų draugystė yra pavojinga jūsų porai. Stebėkite jų santykius iš šalies, kiek geranoriškai jis papasakoja apie ją, kai klausiate. Galite paklausti, apie ką jie kalbėjosi ar susirašinėjo, ir pajusite, ar jis bando kažką slėpti, ar ne. Tik vėl – nedarykite iš to tardymo. Tik lengvai pasidomėkite ir pasistenkite likti kiek įmanoma nešališka. Paprastas paklausimas, kaip jai sekasi, po jų pokalbio ar susirašinėjant, padės pamatyti, kiek geranoriškai jis atsako į jūsų klausimą.

 

Poros santykiai atneša daugybę išbandymų, ir baimė prarasti mylimą žmogų yra vienas iš tokių. Be baimės, paprastai suveikia ir savininkiškumo veiksnys, nes dauguma žmonių, daugiau ar mažiau, jaučiasi turintys nuosavybės teises į antrąją pusę. Sunku susitaikyti su tuo, kad artimas žmogus gali mylėti dar ką nors, net jei tai tik platoniška meilė. Visuomenėje labai akcentuojama romantinė meilė ir užgožiama meilė, kuri neturi nieko bendra su intymiais santykiais. Realybėje, pora nuo gerų draugų skiriasi tik tuo, kad poroje egzistuoja dar ir fizinė trauka, tačiau meilė tiek tarp vienų, tiek tarp kitų gali būti vienodai stipri.

 

Tekstas Silvijos Mažuolienės

 

DĖMESIO! Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@zlg.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius