-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualumas priklauso nuo vardo?

Viena užsienio interneto apklausa parodė, kokiu vardu besivadinančias moteris vyrai laiko lengviausiai suviliojamomis. Tai būtų Keli, Tania ir Debora. Paaiškėjo, kad pirmajai nakčiai, tik susipažinus, jų nuomone, taip pat nesunkiai būtų prikalbintos dailiosios lyties atstovės, kurių vardai Mišelė, Liza, Tina ir Niki.
Seksualumas priklauso nuo vardo?
Seksualumas priklauso nuo vardo? / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Balsiai Seksualumas

Lietuvoje dar neteko girdėti apie tokias apklausas, tad nesužinosite, kokie lietuvaičių vardai sufleruotų, kad moteris gali būti lengviau suviliojama. Tačiau, pasak šio reikalo žinovų, šiokias tokias išvadas galima daryti iš vardo skambesio.

 

Amerikiečių lingvistai priėjo prie išvados, kad seksualumui vardas turi išties nemažai įtakos. Jie atliko tyrimus, kaip žmogaus vardas veikia aplinkinius, kokios asociacijos kyla išgirdus vieną ar kitą garsų skambesį. Moterims buvo parodytos įvairių vyrų nuotraukos ir šie vyrai pristatyti vardais.

 

Pastebėta, kad, vertinant pagal nuotrauką, seksualesni buvo tie vyrai, kurių varduose buvo priešakinės eilės balsių („i“ arba „e“), o vardų su užpakalinės eilės balsiais („a“, „o“ ir „u“) savininkai (pvz.: Antanas, Jonas) įvertinti ne taip teigiamai. Galima būtų teigti, kad taip atsitiko todėl, jog tie žmonės buvo tiesiog seksualesni. Tačiau mokslininkai sugalvojo tokią gudrybę. Po nuotraukomis sukeitė vyrų vardus: prie tų, kurie buvo palaikyti neseksualiais, pridėjo seksualiais įvardytų vyrų vardus ir atvirkščiai. Norite žinoti, kas nutiko? Vėlgi seksualesniais įvardyti tie, kurių varduose dominavo priešakinės eilės balsės.  

 

O štai moterys atvirkščiai nei vyrai: seksualiausiomis pavadintos tos, kurių varduose buvo daugiau užpakalinės eilės balsių (pvz.: Morta, Goda ir pan.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius