Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vaikinas blaškosi tarp manęs ir kitų merginų...“ Santykių ekspertų komentaras

Portalo Ji24.lt redakcija sulaukė nerimastingo merginos laiško, kuriame ji prašo patarti, ką daryti, jei mylimas vaikinas niekaip neapsisprendžia, ko nori...
Neapsisprendęs vaikinas.
Neapsisprendęs vaikinas / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 2 Meilė Santykiai

Laba diena, esu santykių voratinklyje. Nebežinau, ką daryti...

Prieš dvejus metus susipažinau su vaikinu, kuris tuo metu jau turėjo panelę. Ta jo panelė turėjo vaikiną, ir jis tai žinojo. Patiko jam būti tuo antruoju. Mums susipažinus, jis man rodė daug dėmesio. Žinau, kad tuo metu jis turėjo problemų šeimoje, nekentė savo mamos... Buvo keista, kad jis, mums bendraujant, nuolat kritikuodavo anksčiau turėtas paneles, kaip jos kažkuo nuskriaudė jį. Pasakojo, kad išdavė vieną merginą, nes ši dėl mokslų jam skirdavo per mažai dėmesio.

Kai jis pasiūlė man draugauti, nutraukė visus ryšius su kitomis. Kuriam laikui. Vėliau pastebėjau, kad jo prioritetų sąraše atsidūriau paskutinėje vietoje.  Tuomet atrodė, kad miegas, draugai – bet kas jam buvo svarbiau už mane. Nors dažnai manęs klausdavo, kodėl jam nerašau, mat norėdavo, kad rašyčiau, pats man vangiai beparašydavo, nuolat teisindavosi, kad pavargo darbe, kad išsikrovė mobilusis telefonas ar pan. Dažnai klausdavo, kodėl niekur jo nekviečiu, o pakviestas vis išsisukinėdavo. Tokie santykiai truko daugiau nei pusę metų, galiausiai jis man pasiūlė skirtis... Kitaip tariant, pats savo elgesiu mūsų santykius pavertė neįmanomais...

Po kiek laiko jis vėl atsirado, tikino, kad manęs jam labai trūksta. Tuo metu jis jau mėnesį draugavo su kita panele, bet vėl grįžo pas mane, vėl rodė dėmesį. Vaikinas draugauti jau nebesiūlė, tikėjosi santykių be įsipareigojimų (tuo metu telefonu ir internetu jis bendravo su kitomis), sakė, kad nieko tarp mūsų nebus. Jis vėl prašė, kad jam rašyčiau, kad kviesčiau susitikti...

Bet kuri pasakytų, kad nuo tokio vaikino turėčiau bėgti kuo toliau, kad ieškočiausi kito, tačiau negaliu. Jis man rūpi ir negaliu nustoti su juo bendrauti, kad ir kaip to norėčiau. Tapau lyg kokia mūsų santykių, kuriuos jis kuria ir griauna, stebėtoja...

Noriu paklausti, kas toliau manęs laukia šiame santykių voratinklyje? Kaip suprasti jo elgesį? Ar įmanoma viską atpainioti? Tiesiog būtų įdomu išgirsti visiškai nešališką vertinimą.


Atsako santykių ekspertai Silvija ir Šarūnas Mažuoliai.

Sveiki,

Vienas iš ženklų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį renkantis vyrą, – tai jo elgesys su mama. Tai pat verta atkreipti dėmesį į tai, kaip vyras elgiasi su jam patarnaujančiais žmonėmis, pavyzdžiui, padavėjais kavinėje. Tendencija yra tokia, kad ateityje jis taip elgsis ir su savo moterimi. Vyro ir jo mamos santykiai gali būti komplikuoti, tačiau jis, nepaisant nieko, turi jausti jai pagarbą ir elgtis su ja kupinas pagarbos. Tik toks vyras mokės taip pat pagarbiai elgtis ir su savo moterimi. Priešingu atveju, poroje kartosis nepagarbos ar neapykantos mamai scenarijus.

Kitas ženklas – vyro santykis su kitais žmonėmis ir gyvenimo situacijomis. Vyras su didelėmis charakterio spragomis nemoka prisiimti atsakomybės už savo gyvenimą ir yra linkęs kaltinti kitus ar susiklosčiusias aplinkybes bei likti auka. Darnūs, stabilūs santykiai su tokiu vyru neįmanomi, nes jis nebus linkęs prisiimti atsakomybės už savo indėlį į santykius. Kai kurios charakterio spragos nėra greitai pastebimos ir reikia laiko, kad jos atsiskleistų. Kita vertus, nereikia praleisti pro akis to, kas akivaizdu. Renkantis vyrą, jis turi tenkinti toks, koks yra, turint galvoje, kad greičiausiai jis niekada nepasikeis. Jei kyla abejonių dėl vyro elgesio, jis nesutampa su pačios požiūriu į gyvenimą ar vertybėmis, neverta gaišti abiejų laiko. Moteris gana gerai ir greitai nujaučia, kad kažkas yra ne taip. Sunkiau būna pasikliauti šia nuojauta ir nepasiduoti norui turėti vyrą ar santykius nepaisant akivaizdžių ženklų, kad kažkas yra blogai. Yra keletas klausimų, kuriuos verta sa užduoti, renkantis gyvenimo partnerį:

♦ Ar jis tenkina mane toks, koks yra?

♦ Ar po metų matau jį kaip savo vyrą ir potencialų vaikų tėvą?

♦ Ar man tinka jo požiūris į gyvenimą, vertybes, jo santykis su artimais žmonėmis ir aplinka?

♦ Ar nematau jame charakterio aspektų, kuriuos noriu pakeisti tam, kad galėčiau kurti su juo ateitį?

Draugavimas dėl draugavimo dažniausiai tik gaišina dviejų žmonių laiką, ir, jei kyla rimtų abejonių dėl vyro, neverta toliau investuoti į santykius. Viltys, kad galbūt jis pasikeis, tėra baimė likti vienai, noras turėti santykius bet kokia kaina, charakterio silpnumas, įvyniotas į meilės įvaizdį, ir t. t.

Vyras su didelėmis charakterio spragomis nemoka prisiimti atsakomybės už savo gyvenimą ir yra linkęs kaltinti kitus ar susiklosčiusias aplinkybes bei likti auka.

Moteris yra linkusi prisirišti prie vyro ir dalis vyrų naudojasi tuo, kartais patys nesuvokdami, ką daro. Nepagarbus elgesys su moterimi kartais būna vienas iš būdų pririšti ją prie savęs, nes moteris linkusi prisitaikyti prie tokio elgesio ir po kurio laiko laikyti jį priimtinu. Santykiai be įsipareigojimų yra labai patogus būdas vyrui mėgautis moterimi ir tuo pačiu būti visiškai laisvam, neinvestuoti į santykius. Išmintinga moteris žino, ne tik kaip išsirinkti ją gerbiantį vyrą, bet ir kaip elgtis su juo, kad šis savo noru būtų atsidavęs jai ir santykiams ir tuo pačiu būtų laimingas.

Jūsų atveju jums užtektų dar kartą perskaityti savo klausimą kiek įmanoma nešališkiau ir atsakymą matytumėte labai aiškiai. Komentuojant konkrečiai jūsų atvejį, štai keli akivaizdūs požymiai vyro, kuris nėra tinkamas ilgalaikiams santykiams ir šeimai:

♦ Neapykanta mamai. Toks vyras nesąmoningai nekenčia visų moterų ir turi problemų su moteriškąja gimine, nepaisant to, kad kaip vyrą prie moterų traukia jį.

♦ Kaltinimai kitoms merginoms, kad jos su juo blogai elgėsi. Tai yra nesugebėjimas prisiimti atsakomybės už savo gyvenimo patirtis ir visos atsakomybės perkėlimas kitiems žmonėms.

♦ Išdavystė buvusiuose santykiuose. Į neištikimybę linkę vyrai paprastai išlaiko šį polinkį visą gyvenimą. Tokie vyrai mėgaujasi moterimis, neplanuodami įsipareigoti ar kurti šeimą.

Sakote, kad jis jums rūpi. Jei tai tikras, nuoširdus rūpestis žmogumi be savanaudiško prisirišimo, galite jausti tą rūpestį, tačiau nebeturėti su juo jokių ryšių. Dažniau rūpestis yra pirmas prisirišimo požymis, neturintis nieko bendra su tikruoju jausmu. Šiuo atžvilgiu jis jums nerūpi. Jums rūpi tai, kad pradedate jausti trūkumą, kai nebendraujate su juo. Šalia prisirišimo gali būti ir nuoširdus rūpesčio kitu žmogumi jausmas, tačiau ne jis trukdo nutraukti santykius ir bendravimą. 

Jūsų draugas pasirinko savo gyvenimo būdą ir jis nėra teistinas ar smerktinas. Klausimas, ar jums su juo pakeliui? Ar norite to, ką jis jums siūlo? Kokie tai santykiai, puikiai matote pati, tad belieka pasirinkti, dar kartą prisiminus, kad tai, kas yra, bus visą likusį gyvenimą. Tiesa, tik nedideliam procentui žmonių įvyksta stiprūs lūžiai, kurie visam laikui pakeičia jų požiūrį ir santykį su aplinka. Tačiau tas procentas yra labai mažas, ir dažniau tai būna susiję su gyvenimo katastrofomis, o ne palaipsniui, lengvu ir maloniu elgesio ir charakterio kitimu. Moterys kartais linkusios laikosi minties, kad žmonės visgi keičiasi, nekreipdamos dėmesio, kokios būna tų pokyčių aplinkybės. Moteris gali lemti vyro norą keistis, bet tik tuo atveju, jei jis visiškai tenkina ją toks, koks yra, ir jei ji turi pakankamai išminties, švelnumo bei širdies stiprybės, kad paskatintų šiuos pokyčius vyro gyvenime.

Tekstas – Silvijos Mažuolienės


DĖMESIO! Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@zlg.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys.

P. S. LABAI PRAŠOME KLAUSIMUS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius