-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visagalis „Facebook“: pagrobtos dukros ir motinos susitikimas po 44 metų

Šis socialinis tinklas sulaukia begalės aistrų: vieni jo nekenčia, kiti dievina... Vis dėlto didžioji dauguma neįsivaizduoja savo gyvenimo „Facebook’o“. Štai Angela Palmer, daugybę metų maniusi, kad mama jos atsisakė, kai dar buvo kūdikis, būtent „Facebook’e“ sužinojo tikrąją tiesą. O tam jai prireikė net 44 metų, kad pagaliau galėtų pasikalbėti su savo gimdytoja...
Didinamasis stiklas
Didinamasis stiklas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Tinklalapis

Patirtos emocijos ir išgyvenimai dar nesibaigė, mat šiuo metu moteris renka lėšas, kad iš Kroatijos į JAV galėtų atsivežti mamą, kurios niekada nebuvo mačiusi.

Kaip viskas prasidėjo? Socialiniame tinkle Angelai atskriejo žinutė nuo Helgos Simeckie, gyvenančios Kroatijoje. „Iš pradžių į ją nelabai kreipiau dėmesio, juk „Facebook’e“ retkarčiais atskrieja keistų pranešimų. Tačiau vieną dieną ji man parašė vokiškai ir paklausė, kada gimiau“, – prisimena Vokietijoje gimusi, augusi ir laisvai vokiškai kalbanti A. Palmer.

Kai moteris atrašė, kad ji yra Angelos motina, dukra buvo šokiruota. „Mane užaugino tėtis, visuomet sakęs, jog po skyrybų mama mane paliko. Nors jis buvo alkoholikas, užgauliodavo mane tiek fiziškai, tiek emociškai, tai buvo vienintelis man artimas žmogus“, – prisimena A. Palmer.

O štai jos mama Helga pasakoja visai kitą istoriją. Kaip įrodymą, kad Angela iš tiesų yra jos  dukra, Helga pateikė gimimo liudijimą ir senas šeimos nuotraukas. „Mama sakė, kad tėtis mane pagrobė ir netgi buvo ieškomas Vokietijoje už šį nusikaltimą, tačiau išvengė policijos, nuolat bėgdamas iš vieno miesto į kitą“, – pasakoja pagrobtoji.

Pagaliau viskas įgavo kitą prasmę – juk iki 18 metų Angela net 12 kartų keitė gyvenamąją vietą! Vis dėlto dar ir dabar jai sunku suvokti, kodėl ir kaip šitiek metų tėvui pavyko slėptis nuo įstatymo sergėtojų.

A. Palmer prisimena, kad kai jai buvo 16 metų, jos mama H. Simeckie bandė su ja pakalbėti telefonu ir paaiškinti situaciją. Liūdna, tačiau tąsyk mergina tik numetė telefono ragelį, nenorėdama klausytis jokių paaiškinimų – juk Angela buvo įskaudinta minčių, kad mama ją paliko... Sulaukusi 18 metų, A. Palmer išvyko į Ameriką. Savo tėčio ji daugiau nebematė ir nežino jo likimo.

Dabar Angela, po 20 metų santuokos išsiskyrusi su vyru, pastaruosius ketverius metus gyvena San Diege su 21 metų sūnumi.

„Šiuo metu su mama bendrauju internetu, mes kalbamės, kasdien viena kitai rašome laiškus. Tai tikrai nuostabi dovana turėti mamą!.. Tikiuosi, mano istorija ir kitus paskatins ieškoti dingusių šeimos narių“, – džiaugiasi Angela.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius