-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 patarimų, kaip išgerti daugiau vandens

Sakoma, kad nevalgęs žmogus gali išbūti ištisas savaites, o negėręs – vos kelias dienas. Vanduo gyvybiškai svarbus mūsų organizmui. Tačiau daugelis sveikos mitybos žinovų pastebi, kad daugybė žmonių vandens geria per mažai, ypač šaltuoju metų sezonu.
Vanduo
Vanduo / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Vanduo

Specialistai teigia, kad žmogus per parą turi išgerti ne mažiau nei 1,5 l vandens. Be abejo, atsižvelgiant į ūgį, svorį ir kitus duomenis. Jei sportuojate ar dirbate fizinį darbą, vandens būtina išgerti dar daugiau. Jei jūsų oda pleiskanoja, nėra elastinga, jūsų lūpos nuolat džiūsta, o plaukai ir nagai lūžinėja – tai irgi signalas, kad organizmui neužtenka vandens.

Jei organizmui trūksta vandens ilgą laiką, oda sparčiau sensta, greičiau atsiranda raukšlių. Taip pat sakoma, kad vanduo padeda atsikratyti antsvorio!

APIE TAI PLAČIAU SKAITYKITE STRAIPSNYJE TYRO VANDENS DIETA – PATI GERIAUSIA.

Taigi sveikata ir grožis priklauso nuo to, kiek vandens per dieną išgeriate, tačiau kaip priversti save suvartoti bent jau privalomą kiekį? Siūlome keletą patarimų.

1. Paskaninkite geriamą vandenį mėtų lapeliais. Tokio pagardinto vandens paprastai išgeriama daugiau.

2. Jei jaučiatės išalkę, nors neseniai valgėte, išgerkite stiklinę drungno vandens ir palaukite kelias minutes. Galbūt jūsų organizmas buvo tik ištroškęs.

3. Paskaninkite geriamą vandenį citrinos ar žaliosios citrinos gabalėliu. Sakoma, kad stiklinė tokio vandens prieš pusryčius padeda greičiau deginti kalorijas.

APIE TAI PLAČIAU SKAITYKITE:

KODĖL RYTAIS VERTA GERTI ŠILTĄ VANDENĮ SU CITRINA.

10 PRIEŽASČIŲ, KODĖL VERTA GERTI VANDENĮ SU CITRINA.

4. Darbe visada po ranka, matomoje vietoje, turėkite vandens.

5. Jei jums aktualu numesti svorio, galite gerti vandenį su ledo gabaliukais. Sakoma, kad tada organizmas, norėdamas sušildyti vandenį, degina kalorijas. Tačiau jei esate labai ištroškę, geriau gerti kambario temperatūros vandenį – tokį vandenį organizmas geriausiai ir greičiausiai įsisavina.

6. Įsigykite jūsų širdžiai mielą stiklinę, tarkime, su pakiliu užrašu ar paveikslėliu. Kiekvieną kartą, kai pažvelgsite į jį, išgerkite bent gurkšnį vandens.

7. Paverskite vandens gėrimą savo ryto ritualu – pradėkite dieną stikline vandens.

8. Visada per vakarėlius, jei vartojate alkoholinius gėrimus, gerkite daug vandens.

9. Eidami pasivaikščioti ar apsipirkti, pasiimkite su savimi mažą vandens buteliuką.

10. Užšaldykite nuluptos citrinos, žaliosios citrinos ar apelsino gabaliukus – jie ne tik pagražins jūsų vandenį, bet ir suteiks malonaus skonio.

11. Įsivaizduokite, kad daug išgerto vandens jūsų odai ir plaukams suteiks švytėjimo. Tai bus puiki motyvacija nepamiršti atsigerti.

12. Prisiminkite, kad kuo daugiau gersite vandens, tuo mažiau jausitės išalkę ir norėsite užkandžiauti.

13. Neleiskite sau gerti kavos ar kito saldaus gazuoto gėrimo, kol prieš tai neišgėrėte dviejų stiklinių vandens.

14. Kol neturite įgūdžio gerti, nusistatykite priminimus kompiuteryje ar telefone, kurie jums primins, kad reikia išgerti stiklinę vandens.

15. Parsisiųskite į išmanųjį telefoną, ar iPad’ą programėles, kaip išgerti daugiau vandens. Jų yra daugybė, todėl išsirinkite ir naudokite jūsų poreikius patenkinančią programėlę.

DĖMESIO!

♦ Daugiau gerti vandens geriau dieną, o vakare po 18 val. gurkšnojimą baikite, antraip naktį tai trikdys jūsų miegą, nes teks bėgioti „pas nykštukus“. Be to, tai bus nereikalinga apkrova inkstams.

♦ Norėdami numesti daug svorio, nepakeiskite visiškai maisto vandeniu.

♦ Gerdami jauskite saiką. Besaikis vandens vartojimas gali pakeisti organizmo skysčių pusiausvyrą taip, kad natrio kiekis kraujyje tampa grėsmingai žemas. Pasireiškia hiponatremija, kuri dažnai nepastebima arba klaidingai palaikoma kitomis įprastinėmis fizinio krūvio sukeliamomis būklėmis. 

Sėkmės ir būkite gražūs!

Tekstas – Viktorijos Ramašauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius