-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar turi skaudėti, kai daromas masažas? 4 taisyklės, kiek skausmo toleruoti

Kiek skausmo patirti, kai atliekamas masažas, yra normalu? Ar kuo skaudesnis masažas, tuo geresnis efektas? Kiek laiko po masažo normalu jausti, kad kas nors buvo daryta?
Masažas
Masažas / Vida Press nuotr.

Pirmosios mūsų patirtys, susijusios su masažais, dažniausiai būna įsirašiusios į atmintį kaip skausmingos, dažnai – netgi labai skausmingos ir nemalonios. Pavyzdžiui, vaikystėje krūtinės ląstos masažas po persirgto plaučių uždegimo arba kasdienis kursas trumpų, skausmingų nugaros masažų poliklinikoje, kur pagrindinis judesys – sausokos odos trynimas iš visų jėgų ir dažniausiai alkūnėmis.

Masažo erdvės „Skliaustuose“ specialistė Simona Mikalauskaitė įvardija 4 taisykles, kaip elgtis su patiriamu skausmu, kai atliekamas masažas.

Luko Griciaus nuotr./Simona Mikalauskaitė
Luko Griciaus nuotr./Simona Mikalauskaitė

1 taisyklė: apie skausmą reikia pasakyti masažo specialistui

Sveiko audinio neskauda, taigi skausmas visų pirma yra indikatorius, kad su ta vieta reikia padirbėti daugiau ir lėčiau. Tai gairės jūsų masažo specialistui, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.

Didžiausia klaida, kurią daro klientai – tyliai kenčia. Nesitikėkite, kad pranešus apie skausmą masažuotojas nustos masažuoti skaudamą vietą. Jūsų užduotis – informuoti, o specialisto – padaryti išvadas ir nuspręsti, kaip dirbti toliau.

2 taisyklė: atskirti aštrų skausmą nuo buko ir slopstančio

Bukas skausmas – tarsi buku daiktu kas nors spaustų skaudančią vietą, aštrus skausmas yra staigus ir atrodo, kad kas nors aštriu daiktu varsto kūną.

Gydantis/terapinis skausmas dažniau yra bukas nei aštrus. Tokį skausmą galima jausti, kai atliekamas masažas, ir iki tam tikro lygio yra normalu. Aštraus skausmo kentėti nereikėtų – apie jį nedelsiant informuokite masažo specialistą.

3 taisyklė: kuo stipriau – tuo geriau?

Daugelis lietuvių tikrai mėgsta gerą, stiprų masažą. Tik stiprus masažas nebūtinai yra ir geras. Skaudžiai atliekamas masažas gali dar labiau sutraukti ir užspazmuoti raumenis dėl natūralių apsauginių raumens mechanizmų. Masažuotojas turi būti kantrus ir dirbti stipriai, bet nesukelti didelio skausmo.

4 taisyklė: 48 valandos

Tiek laiko galite jausti skausmą po terapinio, gydomojo ir gilaus masažo. Jeigu skausmą jaučiate ilgiau, vadinasi, masažas buvo per stiprus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius