Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido senėjimą stabdo nuosavų riebalų kamieninės ląstelės

Kasdien puoselėti veido odą kremais bei kaukėmis. Atlikta. Išgerti du ar daugiau litrų vandens. Atlikta. Vengti saulės spindulių. Atlikta. Tokia griežta odos skaistumą ir jaunystę siekiančios išsaugoti moters dienotvarkė. Gydytojai atkreipia dėmesį, kad moterys daugiau dėmesio skiria veido priežiūrai iš išorės, tačiau kur kas mažiau pasirūpina savo oda iš vidaus.
Moters veidas
Moters veidas / Vida Press nuotr.

„Metams bėgant, žmogaus ląstelių atsinaujinimo procesai lėtėja, dėl to ima ryškėti nuovargio požymiai, oda ima raukšlėtis. Išgerti pakankamai vandens, ilsėtis, tinkamai maitintis ar kruopščiai puoselėti odą kremais nebepakanka. Visos šios priemonės puikios, tačiau jų poveikis per menkas, kad įvyktų ilgalaikiai matomi pokyčiai. Siekiant, kad veidas nuolat atrodytų sveikai, susidėvėjusioms odos ląstelėms reikia suteikti energijos ir paskatinti jas atsinaujinti“, – teigia Dainius Balčiūnas, „DR Klinikos“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.

Asmeninio archyvo nuotr./Dainius Balčiūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Dainius Balčiūnas

Jis kol kas vienintelis gydytojas šalyje, atliekantis modernią odos regeneracijos procedūrą, – Lietuvos mokslininkų patentuotą kamieninių ląstelių „SVF Cure“. Jos metu iš nuosavo riebalinio audinio išskiriamos kamieninės ląstelės vėliau suleidžiamos į problemines odos vietas tam, kad oda būtų paskatinta maitintis iš vidaus. Pastebima, kad po procedūros ima nykti su amžiumi atsiradę odos pakitimai, gerokai pristabdomi senatvės ženklai.

Natūralių savo kūno išteklių naudojimas odai atjauninti ir senėjimui stabdyti vadinamas medicinos ateitimi.

„Kamieninės ląstelės yra mūsų organizmo pagrindas, jos lyg atominis kuras, kuris padeda užvesti kitų ląstelių regeneracijos variklius. Po procedūros oda atgyja, o atsinaujinimas vyksta net ir keletą metų, poveikis ne vienadienis. Natūralių savo kūno išteklių naudojimas odai atjauninti ir senėjimui stabdyti vadinamas medicinos ateitimi“, – teigia D. Balčiūnas.

SVF yra stromos vaskuliarinės frakcijos ląstelės, t. y. iš riebalinio audinio laboratorijoje išskiriamų kamieninių ląstelių sankaupa. Pradžioje reikia atlikti nesudėtingą riebalų nusiurbimo procedūrą. Ją atlikus, paciento riebalai vežami į Geros gamybos praktikos laboratoriją. Ten laborantai iš riebalinio audinio išskiria kamienines ląsteles ir paruošia jų preparatą injekcijoms. Kamieninių ląstelių preparatas grąžinamas atgal į kliniką, kur į paciento probleminę odos vietą suleidžiamos injekcijos.

Vida Press nuotr./Kamieninės ląstelės
Vida Press nuotr./Kamieninės ląstelės

„Riebalinio audinio kamieninės ląstelės naudojamos ne tik tuomet, kai norima atjauninti odą, suteikti jai spindesį, bet ir tuomet, kai yra odos nudegimų, ji praradusi stangrumą, taip pat po operacijų susiformavusiems randams mažinti. Naujausia procedūra leidžia išvengti kai kurių plastinių operacijų ir natūraliai sulėtinti odos senėjimo procesus“, – teigia D. Balčiūnas.

Gydytojas atkreipia dėmesį, kad „SVF Cure“ procedūra yra autologinė, o tai reiškia, kad naudojami savi audiniai. Iš nuosavų riebalų išskirtas kamienines ląsteles galima panaudoti tik tam pačiam žmogui.

Kamieninių ląstelių paruošimo procesas trunka apie 3–4 valandas. Dalis išskirtų kamieninių ląstelių panaudojama iškart. Kitos užšaldomos ir vėl gali būti panaudotos dar kelioms procedūroms po kelių mėnesių, metų ar net kelių dešimtmečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius