-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzika negimusiam kūdikiui

Įrodyta, kad vaisiaus klausa būna išsivysčiusi jau dvidešimtą nėštumo savaitę, todėl tam tikri muzikos garsai vaikelį kuo puikiausiai pasiekia netgi mamos pilve. Nėščia moteris dainuodama, klausydamasi gražios muzikos ir grodama tam tikrais muzikos instrumentais kūdikio vystymuisi teikia neabejotinos naudos.
Muzika negimusiam kūdikiui
Muzika negimusiam kūdikiui / Fotolia nuotr.

Japonijoje specialia aparatūra netgi buvo fiksuojama vaisiaus reakcija į muziką. Kiek džiugios nuostabos patyrė mokslininkai išvydę, kaip išgirdęs mėgstamas melodijas dar negimęs mažutėlis pradeda ritmingai sūpuotis. Pakinta net jo širdutės ritmas. Taip pat tyrimais nustatyta, kad nuo nėštumo pradžios muzikuojantys kūdikiai rečiau miršta, gimsta geriau išsivystę, normalaus svorio. Paprastai jie greičiau vystosi, anksčiau pradeda kalbėti, būna imlesni įvairiai informacijai.

Dar viena gera žinia: mokslininkų teigimu, muzikavimas per nėštumą gerai veikia ir pačią būsimą mamytę. Pastebėta, kad tokios moterys paprastai lengviau gimdo, ilgiau bei sėkmingiau maitina krūtimi, jų nekamuoja pogimdiminė depresija.

Baiminatės, kad esate prasta muzikuotoja ir savo dainavimu „pro šalį“ galite sutraumuoti vaiko klausą? Nusiraminkite! Jūsų muzikiniai duomenys visai nesvarbūs. Svarbus noras ir teigiamas nusiteikimas. Atminkite kiekvienam mažyliui mamos balsas pats gražiausias pasaulyje. Taigi nesivaržykite, dainuokite ar bent klausykitės muzikos.

Kokia negimusiam kūdikiui tinkamiausia muzika? Įvairios metodikos siūlo skirtingus variantus. Na o apibendrinant galima pasakyti, kad neprašausite pro šalį dainuodama ar klausydama liaudies dainų, ypač lopšinių, taip pat „transliuodama“ pilvelio gyventojui natūralius gamtos garsus (tyrimai parodė, kad vaisius ypač palankiai reaguoja į delfinų skleidžiamus garsus) ir, žinoma, klasikinius kūrinius (tik, aišku, tuos, kurie malonūs jūsų pačios ausiai). Nėščiųjų kursuose, ankstyvojo ugdymo mokyklėlėse ir įvairiose specializuotose interneto parduotuvėse netgi galima įsigyti specialių ugdomųjų muzikinių kompaktinių plokštelių. Bene tinkamiausiu vaikams kompozitoriumi laikomas W. A. Mocartas. Apie jo muzikos poveikį vaikučiams išleista netgi knygų, pavyzdžiui, Dono Campbello „Mocarto muzikos poveikis vaikams“.

Mokslininkų pastebėta

Ilgalaikiai stebėjimai atskleidė, kad vaikučiai, kurie dar iki gimimo reguliariai „muzikavo“, ir gimę paprastai būna jautresni muzikai, geriau jaučia ritmą, greičiau vystosi, anksčiau pradeda kalbėti.

 

Taip pat skaitykite:

Naujo žmogučio dienoraštis

Kaip planuoti nėštumą?

Mažylis ir jo vardas

Vaikučio kalbos raida. Į ką atkreipti dėmesį?

Kūdikėlio laukimas pagal Vedas

„Mados klyksmas“ Japonijoje – būsimojo kūdikėlio 3D atvaizdas

Bendraukite su pilvu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius