Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Epeios“ dantų šepetėliai: puiki kokybė ir inovatoriškos detalės

Visi žinome, kad tinkama burnos higiena padeda išlaikyti stiprius ir sveikus dantis. O vienas reikalingiausių įrankių norint palaikyti aukšto lygio burnos higieną yra elektriniai dantų šepetėliai. Šiomis dienomis galime rinktis iš didelės elektrinių dantų šepetėlių įvairovės, todėl pasimesti gausoje iš tiesų paprasta. Dantų šepetėliai skiriasi ne tik gamintojais ar modeliais, bet ir ypatybėmis, funkcijomis.
Elektroninis dantų šepetėlis
Dantų priežiūra / Shutterstock nuotr.

Japonų prekės ženklo „Epeios” dantų šepetėliai – tinkamas pasirinkimas ieškantiems puikiai apnašas šalinančios dantų valymo priemonės. Aukštas japonų gamybos – reiklumo produktams standartas užtikrina dantų šepetėlių kokybę ir efektyvumą, todėl „Epeios” gaminiai, skirti dantų higienai, turėtų atsirasti kiekvieno savo dantų sveikata besirūpinančio žmogaus namuose.

„Epeios” dantų šepetėliais prekiaujančios bendrovės „Omnia Vincit” direktorius Sigitas Baškys papasakojo ne tik apie dantų priežiūrą, dantų higienos priemonių ypatybes, bet ir atskleidė keletą įdomybių, susijusių su japonų dantų higienos įpročiais.

„Epeios” nuotr./„Epeios” prekės
„Epeios” nuotr./„Epeios” prekės

Kuo elektrinis dantų šepetėlis pranašesnis už įprastinį?

Šiais laikais elektrinių dantų šepetėlių galima rasti turbūt kiekviename didesniame prekybos centre, tačiau daugeliui vis dar iškyla klausimas, ar tikrai jais valant dantis galima pašalinti daugiau apnašų nei naudojant tradicinius šepetėlius?

S.Baškio teigimu, nors rankiniai dantų šepetėliai yra lengvesni, tačiau elektriniai dantų šepetėliai, pasitelkę rotacines ar/ir vibracines technologijas, kurių dėka vibracija pasiekiama tūkstančius kartų per minutę, dažnu atveju, tikrai pasiekia geresnį rezultatą. „Valant dantis įprastiniu šepetėliu, nėra vibracijos, todėl sutelkiate dėmesį į valdymo paprastumą, laikote dantų šepetėlį kaip rašiklį ir judinate šepetėlį, kad pašalintumėte nešvarumus. Na, o elektriniai dantų šepetėliai vibruoja, todėl juos naudodami „įdarbinkite“ kuo daugiau pirštų, kad tvirtai laikytumėte. Stipriai suimkite šepetėlį, kad dėl vibracijos jis nenuslystų nuo dantų. Uždėkite jį ant dantų, laikykite vietoje ir palengva judėkite palei dantis bei pašalinkite nešvarumus“, – pataria S.Baškys.

Kitas aktualus klausimas lyginant rankinius ar elektrinius dantų šepetėlius, yra dantų poliravimas. Pasirodo, dažnu atveju poliruoti dantis elektriniu dantų šepetėliu yra daug sunkiau nei rankiniu būdu, dėl tos pačios vibracijos ir dėl svorio pavargstančios rankos. S.Baškio teigimu, japonų patirtis rodo, kad patenkinti elektriniu dantų šepetėlio poliravimu būna tik tie žmonės, kurie gerai tai daro rankiniu būdu. Taip pat vertėtų valant dantis su elektriniu šepetėliu nenaudoti dantų pastos.

„Elektriniai dantų šepetėliai labiau apkrauna dantis ir dantenas nei valymas rankiniu būdu. Todėl geresni elektriniai šepetėliai turi slėgio prevencijos funkciją. Jei ant šepetėlio užtepsite dantų pastos, kurioje yra abrazyvinių medžiagų, ji gali pažeisti dantis, todėl iš esmės turėtumėte tiesiog nuplauti dantis vandeniu. Jei nenorite valytis dantų tik vandeniu, galite pasitepti dantų pasta, tik tokiu atveju naudokite mažesnį kiekį nei poliruodami rankomis“ , – pataria „Omnia Vincit“ direktorius.

„Epeios” nuotr./„Epeios” prekės
„Epeios” nuotr./„Epeios” prekės

Tačiau kad ir kaip kruopščiai valysite dantis šepetėliu, vis vien pašalinsite tik 60–70 % nešvarumų. Tai galioja tiek valant dantis rankiniu, tiek elektriniu šepetėliu. Taip yra todėl, kad didžioji dalis likusių nešvarumų dažnai įstringa tarp dantų, todėl norint kruopščiai pašalinti nešvarumus, būtina naudoti tarpdančių šepetėlius ir dantų siūlą, irigatorių.

Japonijos, iš kurio kilęs „Epeios“ prekės ženklas, gyventojai, ypatingą dėmesį skiria dantų higienai – ne tik naudoja elektrinius šepetėlius, bet ir atsakingai valo tarpdančius, naudoja irigatorių, nepamiršta reguliariai atlikti dantų higienos procedūrų. Na, o patys Japonijos odontologai rekomenduoja – kad dantys būtų sveiki, reguliariai valykite juos ir apsilankykite pas odontologą maždaug kartą kas tris mėnesius. Japonai tiki, kad rūpinimasis dantų sveikata ir reguliarus lankymasis pas odontologą turi reikšmės visais mūsų sveikatos aspektais.

Japonijoje itin vertinama produkcija pamažu skinasi kelią visame pasaulyje

Kaip jau žinoma, “Epeios“ prekės ženklas gimė Japonijoje, tiksliau – Tokijo mieste. Visi nauji produktai pirmiausiai pasirodo Japonijos rinkoje, todėl ,,Epeios“ prekinis ženklas kol kas nėra gerai žinomas Europoje. ,,Epeios“ buvo įkurta 2020 metais, tačiau prieš tai įkūrėjai valdė kelis kitus prekės ženklus.

Vieno iš jų produkcija buvo perkamiausia Jungtinių Amerikos valstijų “Amazon“ platformoje – buvo parduota daugiau nei 27 000 000 vienetų produktų. Šis prekės ženklas metai iš metų pelnė įvairius apdovanojimus. Tačiau prekės ženklo atstovų netenkino parduodamų produktų kuriama pridėtinė vertė – jie orientavosi į pigesnių produktų segmentą, todėl tekdavo nuolat laviruoti tarp žemos kainos ir priimtinos produktų kokybės. Suvokdami rinkos sudėtingumą, prekės ženklo atstovai nusprendė eiti savo keliu. ,,Epeios“ gimė iš noro kurti produktus, kurie pasižymėtų puikia kokybe, minimalistiniu dizainu, taip pat išsiskirtų inovatoriškomis smulkmenomis, o jų kaina atitiktų kokybę“, – pasakoja S.Baškys.

„Epeios” nuotr./„Epeios” prekės
„Epeios” nuotr./„Epeios” prekės

Tiesa, „Epeios“ gamina ne vien dantų šepetėlius. Taip pat prekiauja išmaniomis oro gruzdintuvėmis, kurios siūlo išskirtinius gaminimo potyrius ir yra sukurtos įvertinus paprastų oro gruzdintuvių trūkumus. Įsigiję oro gruzdintuvę žmonės gali mėgautis keptomis bulvėmis, kurios bus visapusiškai apskrudusios, nes yra dedamos į specialų sukamą būgną. Oro grudzintuvėje galima kepti ir vištą, kuri yra maunama ant specialaus iešmo, o tai garantuoja gardų apskrudimą.

,,Epeios” prekiauja ir oro drėkintuvais, kurio dizainą kūrę įžymūs dizaineriai Damian O'Sullivan ir Benoit Pierre Emery, taip pat išskirtinio dizaino virduliais, kurio dėka galima tobulai reguliuoti vandens įpylimą – šį virdulį rekomenduoja ir 2014 metų geriausias pasaulio barista Hidenori Izaki. Dar vienas žinomas produktas: vienintelis toks rinkoje šaltos kavos gaminimo aparatas bei specialus valymo šepetys su teleskopine rankena, kurio dėka galima nesunkiai šveisti įsisenėjusias dėmes.

Vis tik šiuo metu ryškiausias „Epeios“ gaminys – dantų šepetėliai, kurie ekspertų buvo pripažinti geriausiai valančiais tarp pasirinktų populiariausių šepetėlių Japonijoje. Nors „Epeios“ gaminių nėra daug, kiekvienas produktas kuriamas itin kruopščiai – norima, kad pirkėją pasiektų kokybe bei ilgaamžiškumu pasižyminčios prekės.

„Epeios“ prekinio ženklo produktai parduodami premium lygio parduotuvėse Japonijoje – šios parduotuvės išsiskiria prabangia, kokybiška ir nepigia produkcija.. Na, patys japonai labai teigiamai vertina „Epeios” produktus, ypač dantų higienos reikmenis, nes žino, kad prekių kaina iš tiesų atitinka kokybę. Kaip minėjome anksčiau, Japonijos gyventojai apskritai didelį dėmesį teikia dantų priežiūrai. „Gali pasirodyti keista, bet Japonijoje net galima išsinuomoti dantų priežiūros priemonių abonementą metams, kad nereikėtų patiems rūpintis naujais šepetėliais ar jų aksesuarais, dantų pasta. Tad į rekomendacijas dažnai keisti dantų šepetėlį jie žiūri labai rimtai, be to, ieško geriausiai jų poreikius atitinkančios produkcijos“, – teigia S.Baškys.

Kadangi „Epeios“, kurdami produktus, didelį dėmesį skiria smulkmenoms, jų dantų šepetėlių dizainas yra įkvėptas įspūdingos Antikinės Graikijos architektūros. Tai maža, bet reikšminga detalė. Nailoniniai šepetėlių šereliai gaminami dantų priežiūros priemonių rinkos lyderių „DuPont“, turinčių 75 metų patirtį. Dantų šepetėliai išsiskiria šiomis ypatybėmis: 180 dienų budėjimo režimu su viena įkrova, IPX7 atsparumu drėgmei, pakrovimu USB C, apsauga nuo perteklinio spaudimo, 32 000 virpesių per minutę, keturiomis valymo programomis. Ir nors dalis komponentų ar funkcijų neskamba išskirtinai, tai, kaip šios ypatybės yra apjungiamos, sukuria puikų rezultatą.

„Epeios” dantų šepetėlių efektyvumą atskleidė Japonijoje atliktas tyrimas

Elektrinių dantų šepetėlių gausa šiandien yra labai didelė, o jų galvučių naudojamų struktūrų, formų ir medžiagų gausa – dar didesnė. Tad bandymų metu Japonijoje buvo nuspręsta patikrinti, kuris dantų šepetėlis valo apnašas geriausiai. Kadangi fiziškai neįmanoma patikrinti visų, buvo pasirinkta 20 daugiausiai parduodamų elektrinių dantų šepetėlių modelių Japonijos rinkoje. Tyrimą atliko „H ome Appliance Review“ redaktoriai, LAB.360 specialistai bei odontologai. Eksperimento metu ant dantų modelių buvo užteptos spalvotos dirbtinės apnašos – buvo vertinama, kaip elektrinis dantų šepetėlis nuvalys skirtingus dantis normaliu režimu.

Žvelgiant į bandymų rezultatus buvo matyti, kad aukščiausios klasės žinomų prekinių ženklų produktai gali kruopščiai pašalinti dėmes iš krūminių dantų griovelių ir šonų. Be to, juos buvo lengva valdyti. Kita vertus, šiame teste nustebino tai, kad vien todėl, kad tai aukščiausios klasės, žinomo prekinio ženklo aparatas, dar nereiškia, kad jis užims aukštą vietą reitinge. Tačiau jei šepetėliu besinaudojantis žmogus išnaudos įvairius aukščiausios klasės įrenginiuose įdiegtus režimus, bus galima pagerinti rezultatą. Vis dėlto turint omenyje standartinį režimą, atrodo, kad nėra didelio skirtumo tarp žinomų prekės ženklų aukščiausios klasės modelių ir pradinio lygio modelių.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad „Epeios“ dantų šepetėlis užėmė pirmąją vietą tarp geriausiai apnašas šalinančių prietaisų. „Epeios“ dantų šepetėlis sugebėjo kruopščiai pašalinti ne tik dantų paviršius ir šonus, bet ir labai sunkiai valomus griovelius bei tarpdančių dėmes ant galinių dantų. Šepetėlio galia viršijo didžiųjų gamintojų gaminius, todėl tyrimą atlikusi redakcija buvo nustebinta. Be to, vibracija nebuvo per stipri, o šereliai – minkšti ir mažiau įtempti. Patraukli buvo ir nedidelė šepetėlio kaina – jį rinkoje galima įsigyti už maždaug 50 eurų.

Atliekant bandymą ir šalinant dirbtines apnašas, kurios primena tikras dantų apnašas, produkto gebėjimas valyti priekinius ir galinius dantis buvo įspūdingi. Visų pirma, jis gavo aukščiausią įvertinimą iš 20 produktų dėl krūminių dantų valymo aspektų. Be to, jį išbandę stomatologai teigė, kad su juo lengva valyti tarpdančius.

Daugelis pastebėjo ir tai, kad šepetėliu taip pat labai lengva naudotis. Jis sveria maždaug 130 g – jis yra šiek tiek sunkesnis nei kiti gaminiai, tačiau svorio centras yra gerai subalansuotas ir jį laikant rankose nepavargstama. Jis taip pat pasižymi ilgaamžiškumu, nes jį galima naudoti iki 180 dienų su trumpu 4 valandų įkrovimo laiku (naudojant du kartus per dieną po 2 minutes). Nors jame nėra naujausių funkcijų, tokių kaip išmaniojo telefono ryšys, jis turi tokį tobulumo lygį, kuris verčia susimąstyti, ar to reikia. Atliekant bandymus, šepečiai su minkštais šereliais paprastai sunkiai pašalino nešvarumus, tačiau „Epeios“ buvo pakankamai minkštas ir lengvai susidorojo su apnašomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius