Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspėjimas: iš rinkos surenkami galimai nesaugūs maisto papildai sportininkams „Tribu“

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą iš Čekijos dėl maisto papildų „Tribu“, kuriuose nustatytas anabolinis (androgeninis) steroidas 1-dehidroandrostenedionas.
Maisto papildai
Maisto papildai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Minėti nesaugūs papildai buvo išplatinti Austrijoje, Vokietijoje, Italijoje, Anglijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Lietuvoje. Į Lietuvos rinką šiuos papildus įvežė UAB „Z-Projects“.

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atlieka tyrimą dėl šių papildų išplatinimo. Vartotojai, įsigiję maisto papildų „Tribu“, gali juos grąžinti platintojams ar prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus. Papildus vartojusiems ir blogai pasijutusiems vartotojams rekomenduojama kreiptis į šeimos gydytoją.

Anaboliniai (androgeniniai) steroidai – natūralūs arba sintetiniai hormonai, greitinantys ląstelių augimą, dalijimąsi, baltymų sintezę. Piktnaudžiavimas šiais anaboliniais steroidais gali padidinti širdies ir kraujagyslių sutrikimų, tokių kaip stenokardija ar miokardo infarktas, riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius