Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 06 14

„Trolinimas“: kas tai?

Žinote, kas yra trolis? Tai pabaisa, pasakose stovinti ant tilto ir reikalaujanti mokesčio už jo perėjimą. Yra ir baisesnių variantų, žinoma.

Žinote, kas yra trolis? Tai pabaisa, pasakose stovinti ant tilto ir reikalaujanti mokesčio už jo perėjimą. Yra ir baisesnių variantų, žinoma. Vienas tų baisesnių yra „trolis" internete. Manau, pagalvoja prisimintumėte šimtus komentarų ir žinučių forumuose, portaluose, tinklaraščiuose, IRC kanaluose, Skype kambariuose ir t.t., nuo kurių draugiškai ir konstruktyviai vykusi diskusija virto rietenomis, užgauliojimais ar netgi virtualiu karu. Pagal „trolio" intelektą žinutės turinys gali būti nuo „kokie ce gaidziai" iki „įdomu, ar čia diskutuojantys matematikai galėtų išvardinti dešimt Pi skaitmenų po kablelio?".

Yra žmonių galvojančių kad „trolinimas" tai lyg vaistas nuo liūdesio. Vieno internauto mintys: „Trolinimas tai bene nuostabiausia veikla, kuria gali užsiimti benaršydamas plačiosiose interneto erdvėse. Demotyvuojantys paveikslėliai, kvaili forumo postai, beprasmis „chat'o floodas“ - tai pagrindinės, tačiau ne visos trolinimo sritys. Naujai gimęs trolis dažniausia būna nesuprastas ir išvadintas kvailiu, tačiau jis nepasiduoda. Nes jis žino, kad kažkuriam forume jo laukia šlovė ir ovacijos. Trolis neima pinigų už savo veiklą, jam didžiausias atlygis yra matyti kitų internautų šypsenas, bei juoką išreikštą per įvairias emocijų ikonas ar tiesiog teksto simbolius, kurie atvaizduoja tas emocijas. Klausykit savo širdies ir nebijokit parodyti savo trolišką veidą, nes galbūt vieną dieną jūsų prireiks vienam liūdnam interneto užkampiui."

Tačiau didžioji „trolių" sėkmės paslaptis yra tai... kad mes patys nevengiame parašyti tokio tipo komentarų. Tegu tik retkarčiais, „prie nuotaikos", bet juk parašome, a? Na, kokiomis nors „šventomis" temomis, ką? Na, nors kartelį? Apie One.lt, apie Internet Explorer, apie Windows arba Apple. Smagu gi būna, kai žmonės susierzina, o jūs galite neva nustebę paklausti „O tai ko jūs čia pykstate? Jūs ką rimtai?..."

„Pirk dramblį“ -  tai vienas seniausių „trolinimo" pavyzdžių, tad galiu drąsiai teigti kad šis judėjimas gimė Lietuvoje.

Kviečiu iš arčiau prisiliesti prie „trolinimo":

VIDEO: Troliu Urvas (Pirk Dramblyyy)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius