-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 08 13

Rainys operaciją ištvėrė ir laukia naujų šeimininkų

Daug kas mano, jog lengva pasakyti „migdykit“... Gal nebandė. Net nemačius gyvūno tokiu atveju atsiranda plonytė gija, siejanti tave ir jį: nuo tavęs priklauso – migdyti ar...

Daug kas mano, jog lengva pasakyti „migdykit“... Gal nebandė. Net nemačius gyvūno tokiu atveju atsiranda plonytė gija, siejanti tave ir jį: nuo tavęs priklauso – migdyti ar bandyti padėti... Tai tu savo atsakymu jį sunaikini arba išgelbėji.

Lauke, po balkonu rastas „sulaužytas“ katinėlis buvo atneštas į kliniką su prašymu eutanazijai, nepabandžius ieškoti kitų išeičių. Tada – medikų skambutis į „Mažąją Lizą“. Gal pasiimsit globoti? Ar visgi migdyti? 

Neapsivertė liežuvis rinktis antro varianto.

Rainiukas juk gatvės nepasirinko. Tai ji pasirinko Rainiuką. Ji pasirinko, ji ir suluošino. Pasirodo, katinėliui lūžęs dubens kaulas (ir seniai), vėliau – lūžęs šlaunikaulis, dėl to operuojant pašalinta šlaunikaulio galvutė, ant pilvo kąstinė žaizda...VšĮ „Mažoji Liza“ padarė ką gali – suorganizavo apžiūrą, operaciją (kuri kainavo 600 litų), bet nebegali pasiūlyti globos, nebeturi kur. O globos reiktų tol, kol vargšelis pasveiks.

Nereikia ypatingos priežiūros, nereikia veterinarinių žinių: tik įpilti vandenuko, paduoti maistelio, sutvarkyti dėžutę (maisto ir kraiko duotume). Tiks sandėliukas, nenaudojamas kambarys, tvirtas įrankių namelis – jam nebūtina ištaiginga svetainė ar namas. Duotume narvelį, kur galėtų gyventi, kad per daug nejudėtų. Jei atsitiktų kas nenumatyto, vežtume pas medikus patys.

Reabilitacija užtruks mėnesį, gal ilgiau... Paskui Rainiui teks grįžti į kiemą, nes bent jau šiuo metu jis nėra naminis katinėlis, baikštus. Bet jis bus jau sustiprėjęs, paskiepytas, neklibinkščiuos sulaužytom kojelėm, pasistengs pasirūpinti savimi pats.

Todėl labai reikia laisvo kampelio kelioms savaitėms. Jis ištvėrė operacijas, įveikė pakilusią nuo užkrato temperatūrą, jis jaunas ir jo laukia dar daug saulėtų dienų.

Jau šį trečiadienį reikia nuspręsti, ką daryti. Visada tikiesi, kad gal namus ras koks kitas katinėlis, ir jo vietą globoje galės užimti naujokas, tačiau kol kas nesiseka...

Labai norime, kad bent plonytė gija atsirastų tarp jo, paprasto rainiuko, ir kitų žmonių – tų, kurie gali ir nori pagelbėti. Katinas jau kastruotas, tad neturėtų kelti problemų patalpose.

Jei turite minčių, kaip „įglobinti“ Rainį, skambinkite tel. 8600 14377, rašykite info@mazojiliza.lt

Jei galite bent kiek paremti jo operaciją, mūsų sąskaita: LT 27 7044 0600 0779 9964, „Mažoji Liza“ VšĮ. Pervesdami nurodykite „Rainiui“. Ačiū.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius