-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 10

Didžiausia klaida, kurią daro BMW vairuotojai, važinėdami užšalusiais ežerais

Jau nebe pirmą kartą pastebiu drąsuolius su BMW, slystančius ežero paviršiumi. Tokių drąsuolių pilna ir Šilutėje, mačiau net Vilniuje „gezų“, norinčių pasipuikuoti prieš panas....
Zigmundo RS nuotr.: BMW ant Salotės ežero
Zigmundo RS nuotr.: BMW ant Salotės ežero

Jau nebe pirmą kartą pastebiu drąsuolius su BMW, slystančius ežero paviršiumi. Tokių drąsuolių pilna ir Šilutėje, mačiau net Vilniuje „gezų“, norinčių pasipuikuoti prieš panas.

Bet nesvarbu, žalias ar patyręs vairuotojas esi, pirmas dalykas, kurį reikia žinoti – net jei ežero (marių) ledas ir labai storas, tavo BMW (dažniausiai, matau, laksto su „troikėmis“, nors būna ir su „Passat“) tikrai gali įlūžti.

Nes tikrai ne visi „gazikai“ žino paprastą fizikinę tiesą, kad net ir storiausias ledas greitai tirpsta nuo karščio. Todėl padaro tokią klaidą. Pralekia ledu vieną, antrą, trečią kartą. Viskas liuks. Nei policijos, nei gaisrininkų. Nei ledas traška (nors per variklio, kaukiančio ties 6000 aps/min. riba) garsą vargiai galima ką girdėti.

Na ir paskui vairuoja pas panikes, laukiančias ant kranto. Palieka savo automobilius, aplipusius šviežiu sniegu, per porą metrų nuo kranto linijos – kad „džekėms“ būtų gražu pažiūrėti. Ir pamiršta, kad pažemintos „kregždės“ duslintuvas, įkaitęs iki raudonumo arba variklio karteris, ant kurio blynus galima kepti, akimirksniu kietą trapų leda koše paverčia.

Visiems linkiu saugios žiemos pabaigos. O čia galite pasižiūrėti, kaip vyrai ant ežero važinėja su SUBARU.

O taip ant ledo „driftina“ FORD SIERRA.

Savo nufilmuotus vaizdelius ar įdomias istorijas siųskite ikrauk@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius